Monday, April 3, 2017

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ! ΤΣΟΥΡΟΥΦΛΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΙ!


ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!
ΤΣΟΥΡΟΥΦΛΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΙ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Με συναισθήματα μεγάλης ανακούφισης και βαθύτατης αγαλλίασης οι πιστοί πληροφορήθηκαν, από το αγωνιστικό ιστολόγιο “Κατάνυξις”, ότι ο π. Θεόδωρος Ζήσης, ο π. Νικόλαος Μανώλης, ο π. Φώτιος Βεζύνιας και ο π. Άγγελος Αγγελακόπουλος -ίσως και άλλοι πατέρες- αποφάσισαν να μην παραστούν στην Ημερίδα στο Ωραιόκαστρο. Ως γνωστόν η Ημερίδα αυτή αναγγέλθηκε ως συνέδριο εναντίον του Οικουμενισμού και της Συνόδου της Κρήτης και κατέληξε -προτού ακόμη πραγματοποιηθεί- να γίνει όργανο των σχισμαστικών, οι οποίοι με υπόγειες μεθοδεύσεις προσπάθησαν να χειραγωγήσουν τον π. Θεόδωρο Ζήση και τους άλλους αγωνιστές πατέρες στις σχισματικές τους επιδιώξεις.

Ευτυχώς ο π. Θεόδωρος Ζήσης και οι περί αυτόν πατέρες είναι αγνοί κληρικοί με καλές προθέσεις. Γι’ αυτό ο Άγιος Θεός δεν επέτρεψε να τους ρυμουλκήσουν και να τους διασύρουν οι σχισματικοί. Μόλις αντελήφθησαν ότι θα τους χρησιμοποιήσουν ανέντιμα και αντορθόδοξα διαχώρισαν αμέσως την ευθύνη τους και κάλεσαν τους πιστούς να μη συμμετάσχουν στη σχισματική Ημερίδα του Ωραιόκαστρου. Παράλληλα ανακοίνωσαν ότι δεν θα παραστούν στην Ημερίδα για να μη τη νομιμοποιήσουν με την παρουσία και τη συμβολή τους.

Οι σχισματικοί πρέπει να αντιληφθούν ότι ο κόσμος αγκάλιασε την διοργάνωση της Ημερίδας πρώτιστα επειδή εμπιστευόταν τον π. Θεόδωρο Ζήση. Τώρα που ο σεβαστός Γέροντας και οι περί αυτόν πατέρες αποφάσισαν -ορθότατα ασφαλώς- να μη συμμετάσχουν σ’ αυτήν η Ημερίδα προφανώς μένει μετέωρη ως σχισματικό συνέδριο που δεν πρόκειται να παράγει τίποτα καλό.

Δύο παρατηρήσεις: Είναι τουλάχιστον αστείο -και οπωσδήποτε καρπός μεγάλου εγωισμού- να επιζητούν οι σχισματικοί να χειραγωγήσουν τον π. Θεόδωρο Ζήση, κορυφαίο θεολόγο της Ορθοδοξίας, αφού οι ίδιοι είναι είτε άμοιροι θεολογικής παιδείας είτε έχουν στοιχειώδεις θεολογικές γνώσεις. Προπαντός δεν έχουν -ως σχισματικοί- το απολύτως απαραίτητο ακμαίο εκκλησιαστικό φρόνημα για να έχουν νόμιμες φιλοδοξίες να κατευθύνουν τον αντιοικουμενιστικό αγώνα.

Μια συμπληρωματική ερώτηση: Αν η ακοινωνησία, δηλαδή η διακοπή της εκκλησιαστικής κοινωνίας με όλη την Εκκλησία, που προωθούν οι σχισματικοί, είναι προς το συμφέρον της Εκκλησίας και του αντιοικουμενιστικού αγώνα για ποιο λόγο το καρφί του Πατριάρχη στον ιστοχώρο -τουτέστιν ο Σεβ. Προικοννήσου Ιωσήφ- έχει γεμίσει τα ιστολόγια -και δη το ιστολόγιο “Κατάνυξις”- με σχόλια που γράφει με πλαστά προφίλ με τα οποία εξωθεί τους πιστούς στην ακοινωνησία, δηλαδή στο σχίσμα;

Θα επανέλθουμε -συν Θεώ- για πιο αναλυτικό σχολιασμό μόλις γνωστούν οι λεπτομέρειες και προπαντός οι αποφάσεις της Σχισματικής Ημερίδας του Ωραιόκαστρου.

No comments:

Post a Comment