Wednesday, January 11, 2017

ΦΟΒΕΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΙΕΡΕΑ π. ΝΙΚΟΛΑΟ ΜΑΝΩΛΗ


ΦΟΒΕΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΙΕΡΕΑ π. ΝΙΚΟΛΑΟ ΜΑΝΩΛΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Στο βίντεο της ανάρτησης, ο αγωνιστής Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Μανώλης, γνωστός σε όλη την Ορθοδοξία για τους αγώνες του εναντίον του Οικουμενισμού, προβαίνει σε σοβαρότατες καταγγελίες εναντίον του Πανιερότατου Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου. 

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ο Σεβ. Λεμεσού, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση, δικαιολόγησε τις συμπροσευχές που κάνει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Είπε μάλιστα ότι είναι ψεύδος ότι ο Πατριάρχης συμπροσεύχεται με τους αιρετικούς και τους αλλόθρησκους!!! 

Έλεος Πανιερότατε! Δεν απευθύνεστε σε αμνήμονες και ιδιώτες. Δεν διαβάζετε εκκλησιαστικές εφημερίδες; Δεν παρακολουθείτε τα θρησκευτικά ιστολόγια; Δεν ακούτε ειδήσεις; Από δεκαετίες ο Παναγιότατος συμπροσεύχεται με αιρετικούς και αλλόθρησκους. Και όχι απλώς συμπροσεύχεται αλλά και ανταλλάσσει -σε ορισμένες περιπτώσεις- λειτουργικό ασπασμό με τον αιρεσιάρχη της Ρώμης. Και εσείς λέτε ότι ο Παναγιότατος δεν συμπροσεύχεται με τους αιρετικούς;

Όσο για το άλλο που είπατε, Πανιερότατε, ότι ο Παναγιότατος δεν μπορεί να παραβαίνει τους Ιερούς Κανόνες που απαγορεύουν τις συμπροσευχές με αιρετικούς και αλλόθρησκους επειδή έχει διδακτορικό στο κανονικό δίκαιο τι φω και τι λαλήσω;

Όχι θεολόγος ιεράρχης, αλλά ούτε πρωτοετής φοιτητής της Θεολογικής Σχολής δεν θα έλεγε κάτι το τόσο άτοπο.

Ο Σεβ. Περγάμου Ιωάννης Ζηζιούλας λ.χ. είναι, όχι απλά Διδάκτωρ της Θεολογίας, αλλά και Καθηγητής της Δογματικής πολλών πανεπιστημίων και Ακαδημαικός! Και όμως! Όλες του οι εντυπωσιακές θεολογικές περγαμηνές δεν τον εμποδίζουν να διατυπώνει πολλές κακοδοξίες που πλανούν τους πιστούς και αλλοιώνουν τις αλήθειες της πίστης μας.

Αυτά τα λίγα για την ώρα για την ανεκδιήγητη συνέντευξη του Πανιερότατου Μητροπολίτη Λεμεσού. Μόλις εντοπίσουμε το βίντεο της συνέντευξης του Πανιερότατου θα επανέλθουμε για να ελέγξουμε σε βάθος τις κακοδοξίες που διατυπώνει σ’ αυτό και να πούμε λίγα πράγματα για την κραυγαλέα ανακόλουθη στάση που τηρεί έναντι της Συνόδου της Κρήτης.

Θερμές ευχαριστίες στο σεβαστό μας Πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Μανώλη, που ανέδειξε ένα θέμα που οι πολλοί αγνοούν και το οποίο ουδόλως τιμά τον Πανιερότατο Μητροπολίτη Λεμεσού.

Πολύ, μας πικραίνετε και μας σκανδαλίζετε Πανιερότατε Λεμεσού. Πολύ!

2 comments:

  1. Δείτε εδώ τις δηλώσεις του κ. Αθανασίου και συγκεκριμένα από το 52' http://www.cybc-media.com/vod2/index.php/component/jmsmusic/?view=song&song_id=10748

    ReplyDelete
  2. Σας ευχαριστούμε θερμά Γέροντα για την επισήμανση και σας ευχαριστούμε ακόμη πιο θερμά για τους ηρωικούς αγώνες σας εναντίον του Οικουμενισμού και της Συνόδου της Κρήτης που θεσμοθέτησε τον οικουμενισμό σαν πίστη της Εκκλησίας. Μας εμπνέετε.

    ReplyDelete