Tuesday, January 10, 2017

Ο ΣΕΒ. ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΕΠΙΖΗΤΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ


Ο ΣΕΒ. ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΕΠΙΖΗΤΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε τις εξής αποκαρδιωτικές δηλώσεις του Σεβ. Φθιώτιδος Νικόλαου στη “Ρομφαία”:

«Να σταματήσουν μερικοί να επικρίνουν τον Πατριάρχη μας και την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης, γιατί προσφέρουν αρνητικές υπηρεσίες στην Εκκλησία και διασπούν την Ενότητα. 

Οι Προκαθήμενοι της Μεγάλης Συνόδου της Κρήτης έδωσαν στον κόσμο την εικόνα της Ενότητος και ενίσχυσαν την παρουσία της Ορθοδοξίας στον σύγχρονο κόσμο. Να προσευχόμεθα και όχι να κηρύττουμε κηρύγματα διασπάσεως του Αγίου Σώματος του Χριστού.

Ιδιαιτέρα προσοχή χρειάζεται για εμάς τους Επισκόπους που ήμαστε θεματοφύλακες την Ενότητος, μη τυχόν άθελά μας συντελούμε στη δημιουργία διασπαστικών ομάδων μέσα στους κύκλους των θρησκευομένων ανθρώπων».

Πριν τη Σύνοδο της Κρήτης ο Σεβ. Φθιώτιδος καθησύχαζε το ποίμνιο της Εκκλησίας επειδή, όπως μας διαβεβαίωνε, “έχουσιν γνώσιν οι φύλακες”, δηλαδή οι Μητροπολίτες. Τώρα που στο Κολυμπάριο ο παράσπονδος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι άβουλοι -πλην ενός- επίσκοποι που τον συνόδευσαν καταπρόδωσαν τις σαφείς εντολές της Ιεραρχίας, ο Σεβ. Φθιώτιδος αντί να δηλώσει ότι απορρίπτει τις αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης, μας νουθετεί να μη μιλούμε εναντίον του Πατριάρχη και της Συνόδου της Κρήτης.!!! Και όχι μόνον αυτό! Κατακεραυνώσει όσους ιεράρχες επικρίνουν τις οικουμενιστικές ανομίες του Κολυμπαρίου.

Γιατί το κάνει αυτό ο Σεβ. κ. Νικόλαος; Είναι τόσο αδαής ώστε δεν κατανοεί τι πραγματικά συνέβηκε στη Σύνοδο της Κρήτης; Όχι ακριβώς! Απλά επιζητεί διακαώς να γίνει ο επόμενος Αρχιεπίσκοπος. Γι’ αυτό κάνει αρχηγικές εμφανίσεις και μετέρχεται διπλωματικούς τακτικισμούς για να εξασφαλίσει την εύνοια του Φαναρίου και του Ιερωνύμου για τις επόμενες Αρχιεπισκοπικές εκλογές.

Δεσπότη μου! Στη Σύνοδο της Κρήτης οι οικουμενιστές κατόρθωσαν να θεσμοθετήσουν τον οικουμενισμό σαν πίστη της Εκκλησίας. Είναι αδιανόητο οποιαδήποτε θεμιτή ή αθέμιτη φιλοδοξία να σας τυφλώνει μπροστά σ’ αυτή την τραγωδία. 

Ακουέτωσαν ταύτα και όσοι ατυχώς γράφουν ότι η Εκκλησία της Ελλάδος δεν επεκύρωσε τις αποφάσεις της Συνόδου του Κολυμπαρίου. Ορίστε τι δηλώσεις κάνουν οι ιεράρχες της πλην ελαχίστων περιπτώσεων.

No comments:

Post a Comment