Monday, January 9, 2017

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ


ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στη "Ρομφαία”:

“Είναι δύσκολο να σκεφτεί κανείς ότι στο άμεσο μέλλον, ο Πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί την Σερβία - αυτό δήλωσε ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος, μιλώντας στην εφημερίδα "Κουρίρ".

"Είμαι ευχαριστημένος ο Πάπας εξέφρασε την επιθυμία του να επισκεφθεί την Σερβία, αλλά λόγω των γεγονότων που έλαβαν χώρα στο παρελθόν, ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού αντιδρά σε μια τέτοια επίσκεψη" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Ειρηναίος.

Να αναφερθεί ότι τον Μάιο του 2016, η επίσκεψη του Πάπα στο Βελιγράδι ακυρώθηκε λόγω ότι η Σερβία είχε μπεί ήδη στην διαδικασία των εκλογών.”

Αφοπλιστικά κυνικά ειλικρινής ο οικουμενιστής Σέρβος Πατριάρχης Ειρηναίος. Η επίσκεψη του Πάπα είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί, λέγει, επειδή υπάρχει μεγάλη λαική αντίδραση. Πώς να ξεχάσουν οι Σέρβοι Ορθόδοξοι αδελφοί μας την εθνοκάθαρση των Σέρβων κατά το Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο από τους Παπικούς Κροάτες; Ή μήπως λησμόνησαν την εχθρική στάση που τήρησε σε βάρος τους ο Πάπας στον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία;

Δυστυχώς ο ίδιος ο Πατριάρχης Ειρηναίος και οι οικουμενιστές ιεράρχες που τον στηρίζουν δεν έχουν καμία αντίρρηση για την παπική επίσκεψη. Το αντίθετο μάλιστα! Κορυφαίοι Σέρβοι ιεράρχες (όπως ο πρώην Ερζεγοβίνης Αθανάσιος Γιέφτιτς, ο Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος Ράντοβιτς, ο Μπάτσκας Ειρηναίος, κτλ.) θεωρούν επωφελή για τη Σερβία την παπική επίσκεψη.

Ούτε που συζητούν, δηλαδή, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων, στη Σερβία το ότι η Παπική επίσκεψη είναι απαράδεκτη όχι μόνον για λόγους εθνικούς αλλά κι επειδή ο Πάπας είναι αιρεσιάρχης. Γι’ αυτό η Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας και το Σερβικό κράτος επ’ ουδενί λόγω δεν επιτρέπεται να του απευθύνουν πρόσκληση για επίσκεψη.

No comments:

Post a Comment