Saturday, January 7, 2017

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ, ΤΟ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ


Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ, ΤΟ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στη Romfea.gr:

"Σήμερα, πολλές είναι εκείνες οι δυνάμεις που προσπαθούν να σπάσουν τον πνευματικό δεσμό της Ρωσίας με την Ουκρανία, και στρέφονται προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη με την απαίτηση του διαχωρισμού της Ουκρανικής Εκκλησίας από την Μόσχα" δήλωσε ο Πατριάρχης Μόσχας μιλώντας από τον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κρεμλίνο.

Επίσης ο Πατριάρχης Μόσχας υπογράμμισε ότι όλα αυτά έχουν απώτερο σκοπό να διαχωριστεί η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας από την Ρωσική Εκκλησία και να υπάρξει νέο σχίσμα.

"Δεν θα μπορέσουν να διασπάσουν την ενότητα της Αγίας Ρωσίας" τόνισε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Να αναφερθεί ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας κ. Πέτρο Ποροσένκο έχει ταχθεί επανειλημμένα υπέρ της δημιουργίας μια ενιαίας τοπικής Εκκλησίας στη χώρα, κάτι που ενέκρινε και το Ουκρανικό Κοινοβούλιο.”

Ιδού ποια είναι η προτεραιότητα του Πατριαρχείου της Ρωσίας. Η διατήρηση του imperium της στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Κάτω από τον τίτλο “Αγία Ρωσία” κρύβεται επιμελώς ο μεγαλοιδεατισμός της Ρωσίας.

Αυτό ενδιαφέρει τον Πατριάρχη της Ρωσίας και όχι ο αγώνας για την καθαρότητα της πίστεως.

Πόσους μήνες θα περιμένουμε την Εκκλησία της Ρωσίας να εκδώσει την ετυμηγορία της για την Σύνοδο της Κρήτης; Αγνοεί ο Μακαριότατος Ρωσίας ότι στο Κολυμβάριο θεσμοθετήθηκε συνοδικά ο Οικουμενισμός; Τι περιμένει, λοιπόν, για να καταδικάσει ως οικουμενιστική τη Σύνοδο της Κρήτης; 

Αλλά, εδώ που τα λέμε, πώς να καταδικάσει τον Οικουμενισμό η Εκκλησία της Ρωσίας; Δεν ενέκρινε στις προσυνοδικές Διασκέψεις τα κακόδοξα κείμενα ο Ρώσσος Πατριάρχης; Κορυφαίοι της εκπρόσωποι δεν πηγαινοέρχονται στο Βατικανό για να συμμετάσχουν στον εορτασμό των γενεθλίων του Πάπα, για να παραστούν στην “αγιοποίηση” του Βοιτύλα και άλλων Φραγκοαγίων, για να λαμπρύνουν με την παρουσία τους την κηδεία και την ενθρόνιση του Πάπα; Δεν υπέγραψε ο Πάπας Φραγκίσκος κοινή οικουμενιστική Διακήρυξη στην Αβάνα που γέμει από κακοδοξίες; Δεν διοργανώνει κοινές ποιμαντικές παραστάσεις με τους Παπικούς, τους Προτεστάντες και τους αλλόθρησκους επί τακτής βάσεως;

Αντί, λοιπόν, να καταδικάσει τα οικουμενιστικά κείμενα της Συνόδου της Κρήτης η Εκκλησία της Ρωσίας μιλά για ομοφωνία και για άλλα διαδικαστικά θέματα.

Η ενότητα της Ορθοδοξίας μας είπε πρόσφατα εκφράστηκε με τη συμμετοχή όλων των Αυτοκεφάλων Εκκλησιών στα γενέθλια του;!!! Όχι με τη διατύπωση της αλήθειας της πίστεως στις Συνόδους αλλά με την πάνδημη συμμετοχή στον εορτασμό των γενεθλίων!!! Τι άλλο θα ακούσουμε πια;

No comments:

Post a Comment