Saturday, January 7, 2017

ΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ;


ΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ανακοινώθηκε αρμοδίως ότι τα κόμματα θα συνοδεύσουν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και το επιτελείο του στη Διάσκεψη στη Γενεύη.

Πολύ ορθή και υπεύθυνη στάση. Ο ρόλος τους πρέπει να είναι συμβουλευτικός και ενισχυτικός της προσπάθειας που θα καταβάλει η δική μας πλευρά.

Το εύκολο θα ήταν να κάτσουν στο σπίτι τους στην Κύπρο και να κάνουν εκ του ασφαλούς αντιπολίτευση από μακριά. Η θέση τους είναι στη Γενεύη. Με κάθε καλή διάθεση πρέπει να βοηθήσουν τη διαπραγματευτική μας ομάδα.

Αν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κινηθεί με βάση τους τέσσερις άξονες που πρέπει να διέπουν τη διαπραγμάτευση οι εκπρόσωποι των κομμάτων πρέπει να συντελούν πρόθυμα με τις συμβουλές τους για την επίτευξη του επιδιωκόμενου στόχου.

Οι τέσσερις άξονες που πρέπει να βασιστεί η διαπραγμάτευση στη Γενεύη είναι οι ακόλουθοι:

1.) Όχι ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ οποιασδήποτε μορφής και οποιασδήποτε χρονικής διάρκειας. Δεν βάζουν την αλεπού φύλακα στο κοτέτσι.

2.) Όχι παραμονή ΕΠΟΙΚΩΝ. Κανένας έποικος δεν επιτρέπεται να μείνει στην Κύπρο μετά τη λύση. Ας μη επιτρέψουμε η Κύπρος να έχει την τύχη της Αλεξανδρέττας.

3.) Όχι παραμονή ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ μετά τη λύση. Ούτε ένας Τούρκος στρατιώτης δεν επιτρέπεται να μείνει στην Κύπρο μετά τη μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ποιος Έλληνας της Κύπρου θα κοιμάται το βράδυ αν ξέρει ότι στην Κύπρο εξακολουθεί να σταθμεύει Τουρκικός κατοχικός στρατός;, και

4.) Όχι αποδοχή της ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ οποιασδήποτε χρονικής διάρκειας. Είναι αδιανόητο το 18% να ζητά να κυβερνήσει το 82%.

Αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σταθεί ακλόνητος στις διαπραγματεύσεις πάνω στους τέσσερις αυτούς άξονες όλοι οι Έλληνες ασχέτως κομματικής τοποθέτησης θα εκτιμήσουν τη στάση του και θα τον χειροκροτήσουν.

Αν, όμως, παρ’ ελπίδα παρασπονδίσει τότε οι εκπρόσωποι των κομμάτων πρέπει να τον καταγγείλουν δημόσια από τη Γενεύη και να εξαγγείλουν την ίδρυση πλατφόρμας του ΟΧΙ.

Αν συνομολογηθεί ρατσιστική και τουρκοπροσκυνημένη λύση ας έχουν όλοι -φίλοι και εχθροί- κατά νουν ότι στην Κύπρο κατοικούν από χιλιετηρίδες Έλληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι που ξέρουν να λένε ΟΧΙ και να αγωνίζονται για την ελευθερία τους.

No comments:

Post a Comment