Wednesday, March 9, 2016

ΜΙΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ


ΜΙΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Θρησκευτικά”:

“ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Ένωση Θεολόγων Πιερίας.
Καθήλωσαν το πολυπληθές ακροατήριο με την ενημέρωση, τη θεολογική ορθόδοξη κατάρτιση και τη μαρτυρία τους σε ουσιαστικά θέματα της Εκκλησίας ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μεταλληνός και ο μοναχός π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης στην ομιλία της Σχολής Γονέων – Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης «Βαδίζοντας προς την Πανορθόδοξο Σύνοδο»
τη Δευτέρα 22/2/2016 στο Συνεδριακό Κέντρο του δήμου Κατερίνης.”

Καταπληκτική ιδέα η προσπάθεια κατήχησης του κόσμου για τα τεκταινόμενα που αφορούν την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.

Όλες οι συνθήκες είναι αντίξοες. Οι οικουμενιστές έχουν το απάνω χέρι και χτυπούν αλύπητα στο ψαχνό. Ακόμη και η ενθαρρυντική στάση της Εκκλησίας της Γεωργίας ίσως και της Βουλγαρίας ή και της Σερβίας δεν ξέρουμε αν θα τελεσφορήσει νοουμένου ότι οι Μοσχοβίτες με τους Φαναριώτες έπηξαν άτυπη συμμαχία με στόχο να ικανοποιήσουν το Βατικανό.

Γι’ αυτό πρέπει να ενημερώνεται ο κόσμος για το τι θα συμβεί επειδή, αν τα πράγματα δεν προχωρήσουν κατά Θεόν στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, πρέπει να υπάρξει μαζική και δυναμική αντίσταση στις οποιεσδήποτε προδοτικές για την Ορθοδοξία αποφάσεις.

Γι’ αυτό απευθύνουμε τα πιο θερμά μας συγχαρητήρια στον κ. Μπούγια και στα άλλα μέλη της ΠΕΘ Κατερίνης, στους ευπαίδευτους ομιλητές και σε όποιον άλλο συνετέλεσε για να γίνει εκδήλωση.

Δεν πρέπει να υπάρξει Νομός που να μην πραγματοποιήσει παρόμοιες εκδηλώσεις αν θέλουμε ο κόσμος να είναι έτοιμος για αντίσταση αν τα πράγματα οδηγηθούν κατά κρημνών.

No comments:

Post a Comment