Saturday, March 12, 2016

ΟΤΑΝ Ο Κ. ΦΙΛΗΣ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟΛΟΓΟ!!!


ΟΤΑΝ Ο Κ. ΦΙΛΗΣ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟΛΟΓΟ!!!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο "Θρησκευτικά":

“Είναι αρμοδιότητα της πολιτείας να αποφασίσει για τα θρησκευτικά, ξεκαθάρισε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, και υπογράμμισε: Έχουμε εμπιστοσύνη ότι θεσμική εκπροσώπηση της ιεραρχίας θα είναι στο ύψος των περιστάσεων, άλλωστε σημειώνω, ότι με μεγάλη ικανοποίηση ως πολίτης, ότι η εκκλησία σήμερα δεν είναι στην εποχή των ταυτοτήτων, είναι στην εποχή της φιλάνθρωπης δράσης υπέρ των αναξιοπαθούντων συνάνθρωπό μας Ελλήνων ή και προσφύγων. Και αυτό είναι ένα στίγμα, θετικό στίγμα, που μπορώ σήμερα να αναφέρω και ελπίδες, ότι μπορεί να υπάρξει μια συνεννόηση.”

Ήταν το μόνο που μας έλειψε. Να ακούμε τον κ. Φίλη να μας παριστάνει το θεολόγο και να μας εξηγεί ότι η Εκκλησία πρέπει να ασχολείται με τα συσσίτια και όχι με την κατήχηση των παιδιών μας.

Ο κ. Φίλης διαπρέπει σε όλους τους τομείς. Την Ποντιακή Γενοκτονία την αρνείται, τη χάρη των λειψάνων των Αγίων την εμπαίζει και τώρα υποδεικνύει στην Εκκλησία ότι η διακονία των συσσιτίων είναι πιο σημαντική από τον ευαγγελισμό του κόσμου.!!!

Ο κ. Φίλης κάνει καλά να αφήσει τη θρησκευτική διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας στην Εκκλησία όπως γίνεται με το σημερινό Πρόγραμμα Σπουδών του μαθήματος των θρησκευτικών.

Σε κάθε περίπτωση ας ακούσουν όλοι (Ιεραρχία ΠΕΘ, ποίμνιο της Εκκλησίας) προσεκτικά το καρφί που πέταξε ο υπουργός παιδείας ότι συνομιλητής του τώρα είναι ο βολικός Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και όχι ο θορυβώδης Χριστόδουλος.

No comments:

Post a Comment