Wednesday, March 23, 2016

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

“Δρόσος αερμών” είναι πραγματικά η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου για τις εκτρώσεις τώρα που η Κυπριακή Βουλή ετοιμάζεται να νομιμοποιήσει το έγκλημα.

Η εγκύκλιος είναι σαφής με Γραφική και Πατερική κατοχύρωση και εκφράζει χωρίς συμβιβασμούς την αλήθεια της πίστης μας για το στυγερό έγκλημα των εκτρώσεων.

Το πιο συγκινητικό! Η Ιερά Σύνοδος, όχι μόνον κατηχεί ορθόδοξα το ποίμνιό της, όχι μόνον απαντά εύστοχα στις αιτιάσεις των οπαδών της έκτρωσης, αλλά και διαβεβαιώνει ότι είναι έτοιμη να βοηθήσει κάθε γυναίκα που θεωρεί την εγκυμοσύνη της ανεπιθύμητη. Στόχος να κρατήσει το παιδί της και η Εκκλησία δηλώνει πρόθυμη να αναλάβει τα περαιτέρω για να σωθεί το παιδί και να ανατραφεί κατά Θεόν.

Πολύ συγκινητική η στάση των αρχιερέων της Κύπρου που στο συγκεκριμένο θέμα θεολόγησαν εναρμόνιο μέλος θεολογίας που λίαν εύφρανεν τους Ορθοδόξους και κατήσχυνεν τους οπαδούς της δολοφονίας των εμβρύων.

Αυτό που απομένει είναι να δούμε ποια στάση θα τηρήσει η Εκκλησία της Κύπρου για τα θέματα που αφορούν την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.

Καμία δικαιολογία δεν μπορεί να ευσταθήσει για να μη δοθεί από την Εκκλησία της Κύπρου ορθόδοξη ομολογία για τις σχέσεις της Ορθοδοξίας με τον χριστιανικό κόσμο. Απολύτως επιβεβλημένη είναι η ανάγκη να καταδικαστούν οι κακοδοξίες της βαπτισματικής θεολογίας και της διηρημένης Εκκλησίας που έχουν εμφιλοχωρήσει στο συγκεκριμένο κείμενο της ε΄ Προσυνοδικής Διάσκεψης.

Υπάρχει ήδη η θαυμάσια σχετική επιστολή του Πανιερότατου Μητροπολίτη Λεμεσού, όπως υπάρχουν και δεκάδες εργασίες επισκόπων, καθηγητών πανεπιστημίων, άλλων κληρικών και μοναχών που αναλύουν το θέμα διεξοδικά. Άρα υπάρχει ήδη το οπλοστάσιο με το οποίο πρέπει να καθαιρεθούν τα οχυρώματα των πλανών και αυτό ακριβώς προσευχόμαστε και προσδοκούμε να πράξουν οι άγιοι συνοδικοί της Εκκλησίας της Κύπρου.

No comments:

Post a Comment