Monday, March 28, 2016

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΑΙ Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ


Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΑΙ Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στη “Ρομφαία” το ακόλουθο ρεπορτάζ του κ. Αιμίλιου Πολυγένη:

“Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας, σε έκθεσή της, κατηγόρησε τον Πατριάρχη Γεωργίας κ. Ηλία Β΄ ότι μιλάει την «γλώσσα του μίσους».

Αφορμή υπήρξαν οι δηλώσεις του Προκαθημένου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γεωργίας, ο οποίος καταδίκασε την ομοφυλοφιλία, λέγοντας ότι είναι ασθένεια και αμαρτία.

Την απόφαση αυτή σχολίασε ο Μητροπολίτης Μπορτζόμι και Μπακουριανής κ. Σεραφείμ, μιλώντας στον εκκλησιαστικό ιστότοπο Pravoslavie.ru.

«Έμεινα έκπληκτος από την επίθεση αυτή κατά του Πατριάρχη Ηλία. Το γεγονός ότι η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία είναι γραμμένο στην Αγία Γραφή και η Εκκλησία πρέπει να καλέσει όσους πάσχουν από αυτή την αμαρτία να απέχουν» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σεραφείμ.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι «ο Πατριάρχης δεν καταδίκασε κανέναν, απλά ενημέρωσε για κάτι που κάνει η ίδια η Αγία Γραφή.»

«Η ομοφυλοφιλία είναι αντίθετη με τις αξίες του πολύπαθου λαού μας. Η Εκκλησία και ο κάθε ιερέας είναι υποχρεωμένοι να αγαπάνε τους ανθρώπους, αλλά να τους παροτρύνει να μην αμαρτάνουν» πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Μπορτζόμι και Μπακουριανής.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος καταδίκασε την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρατσισμού, λέγοντας πως «η δική μου άποψη είναι ότι η απόφαση αυτή δεν ήταν σωστή…αλλά και άδικη».

Ο Σεβ. Μπορτζόμι έχει απόλυτα δίκαιο. Καθήκον των κληρικών -πολλώ μάλλον των Πατριαρχών- είναι να διδάσκουν το Ευαγγέλιο χωρίς να ενδαφέρονται τι εγκρίνει και τι δεν εγκρίνει η “πολιτική ορθότητα”. Και το Ευαγγέλιο είναι σαφέστατο ότι οι μόνες σαρκικές σχέσεις που εγκρίνει είναι οι σχέσεις άντρα και γυναίκας που ευλογούνται με το μυστήριο του εκκλησιαστικού γάμου. Οτιδήποτε άλλο όπως πορνεία, μοιχεία, ομοφυλοφιλία, κτηνοβασία κτλ. είναι αυστηρά απαγορευμένες πράξεις και σοβαρά αμαρτήματα. 

Καθήκον, λοιπόν, του Μακαριότατου Πατριάρχη Γεωργίας είναι να κατηχεί το ποίμνιό του για τα αμαρτήματα αυτά χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις παραμέτρους της πολιτικής ορθότητας και της εκκοσμίκευσης.

Οι πιστοί προσβλέπουν προς τον Μακαριότατο Πατριάρχη Γεωργίας κ. Ηλία ως ένα παραδοσιακό ιεράρχη ο οποίος τηρεί άψογη στάση και σε θέματα ευαγγελικής ηθικής και σε θέματα οικουμενισμού και εις όσα αφορούν την Πανορθόδοξη Σύνοδο.

No comments:

Post a Comment