Tuesday, March 22, 2016

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος με υπόμνημά του στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τους Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος επισημαίνει πολλά προβληματικά στοιχεία της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου και καταλήγει με την πρόταση η Εκκλησία της Ελλάδος να μη συμμετάσχει στις εργασίες της Πανορθόδοξης Συνόδου, επειδή από αυτήν θα προέλθει σκανδαλισμός ψυχών και θα κινδυνεύσει η ενότητα της Εκκλησίας.

Ότι θα προέλθει σκανδαλισμός ψυχών ουδεμία αμφιβολία υπάρχει αν περάσουν τα σχέδια των οικουμενιστών αλώβητα. Ότι ακόμη και η ενότητα της Εκκλησίας κινδυνεύει -με την έννοια ότι μπορεί να δημιουργηθούν σχίσματα- και αυτό είναι λίαν πιθανή εξέλιξη αν οι κακοδοξίες της διηρημένης Εκκλησίας και της βαπτισματικής θεολογίας γίνει επιτυχής προσπάθεια να καταστούν πίστη της Εκκλησίας.

Ορθές, λοιπόν, οι διαγνώσεις του Σεβ. Καλαβρύτων πλην όμως πάσχει η θεραπευτική μέθοδος που προσφέρει.

Αν η Εκκλησία της Ελλάδος δεν συμμετάσχει στις εργασίες της Πανορθόδοξης Συνόδου ουδόλως θα απομακρύνει τον σκανδαλισμό των ψυχών και ουδόλως θα προστατεύσει την ενότητα της Εκκλησίας αν οι οικουμενιστές αφεθούν απερίσπαστοι να ολοκληρώσουν το μη κατά Θεόν έργο τους.

Η θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι στην Πανορθόδοξη Σύνοδο για να δώσει κραταιή μάχη κατά των κακοδοξιών και να απαιτήσει να γίνουν τέτοιες αλλαγές στα κείμενα της ε΄ Προσυνοδικής Διάσκεψης ώστε να αποκτήσουν  ορθόδοξη συνέπεια.

Προς τούτο έχει σπουδαίους θεολόγους να δείξει που θα προμαχήσουν υπέρ της αληθείας όπως έχει και την αρχή της ομοφωνίας στη λήψη αποφάσεων να χρησιμοποιήσει αν τα πράγματα δεν βαίνουν κατ’ ευχήν.

Άρα η εισήγηση του Σεβ. Καλαβρύτων είναι αντιπαραγωγική και μη κατά Θεόν. Το μόνο που θα κατορθώσει η απουσία της Εκκλησίας της Ελλάδος από τις εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου είναι να λύσει τα χέρια των οικουμενιστών να νομολογήσουν μη κατά Θεόν ανεμπόδιστοι.

No comments:

Post a Comment