Monday, March 14, 2016

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΘ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΦΙΛΗ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΘ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΦΙΛΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

H ΠΕΘ εξέδωσε ανακοίνωση που επιγράφει “Ο κ. Φίλης απειλεί (εν γνώσει ή εν αγνοία του;), ότι θα καταργήσει το Σύνταγμα;”

Στο άρθρο η ΠΕΘ επισημαίνει την αφερεγγυότητα και την ασυνέπεια του κ. Φίλη και το αντισυνταγματικό πλαίσιο που κινούνται οι δηλώσεις και οι ενέργειές του. Πολύ ορθά πράττει η ΠΕΘ να επισημαίνει την προβληματική στάση του Υπουργού Παιδείας. Αλλά ποιος εκπλήττεται από τη στάση του κ. Φίλη; Και τι πράττει άλλωστε που είναι ορθό; Ξεχνούμε τι είπε για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού ή για τα λείψανα των Αγίων;


Εκείνο, όμως, που δεν θέλει να δει η ΠΕΘ -από καλώς νοούμενη σκοπιμότητα άραγε;- είναι ότι ο κ. Φίλης έχει συνεργούς στο δικό μας στρατόπεδο. Οι συνεργοί του είναι οι ΚΑΙΡΟΣκόποι, ο κ. Γιαγκάζογλου αλλά και οι “φωτισμένοι”, όπως τους χαρακτήρισε ο κ. Φίλης, “ιεράρχες” μεταξύ των οποίων συγκαταλέγει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο που διατηρεί τον κ. Γιαγκάζογλου ως στενό συνεργάτη του. 

Κάθε εισήγηση που αφήνει τον κ. Γιαγκάζογλου κυρίαρχο της κατάστασης θα οδηγείται μοιραία στη μετατροπή του μαθήματος των Θρησκευτικών σε θρησκειολογία και μάθημα οικουμενισμού. Γι’ αυτό είναι απολύτως επιβεβλημένο η ΠΕΘ να δει αυτή την πραγματικότητα και προς αυτήν να στρέψει τα πυρά της.

No comments:

Post a Comment