Thursday, March 10, 2016

ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΘ ("ΣΤΕΡΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΣΗ ΝΑ ΣΕ ΕΙΧΑ ΠΡΩΤΑ")


ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΘ
("ΣΤΕΡΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΣΗ ΝΑ ΣΕ ΕΙΧΑ ΠΡΩΤΑ")

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Η ΠΕΘ, με ανακοίνωσή της προς το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, εκφράζει με έντονο τρόπο την αποδοκιμασία της για τη συγκρότηση επταμελούς επιτροπής για το μάθημα των Θρησκευτικών που αποτελείται αποκλειστικά από ΚΑΙΡΟΣκόπους.

“Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα”. Πού ήταν η ΠΕΘ όταν πολλοί εξέφραζαν τον φόβο ότι η λύση που δόθηκε για το μάθημα των Θρησκευτικών εξυπηρετεί μόνον τον κ. Γιαγκάζογλου και τους ΚΑΙΡΟΣκόπους του και ότι κάθε λύση που δίνει το κρέας και το μαχαίρι στον προσφυώς αποκληθέντα "κακό δαίμονα του μαθήματος των Θρησκευτικών" θα ήταν καταστροφική για τον κατηχητικό και ομολογιακό χαρακτήρα του μαθήματος;

Δυστυχώς η ΠΕΘ πανηγύριζε ότι η στάση της Συνόδου ήταν θετική για το μάθημα των Θρησκευτικών ενώ αυτό είναι εξ ορισμού αδύνατο αν ο κ. Γιαγκάζογλου παραμείνει το δεσμείν και το λύειν στην επιτροπή καταρτισμού των προγραμμάτων του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Εκφράζουμε τη χαρά μας για τη διαμαρτυρία της ΠΕΘ και ελπίζουμε ότι έστω και τώρα αντελήφθη ότι λύση που αφήνει τον κ. Γιαγκάζογλου ρυθμιστή των πραγμάτων είναι εξ ορισμού καταστροφική.

Και κάτι άλλο. Γιατί δεν μιλά για θέματα πίστεως η ένωση θεολόγων; Ο κ. Σπαλιώρας ξεσήκωσε τον κόσμο με τον ενθουσιώδη λόγο του στο Βελλίδειο και το χαρήκαμε όλοι. Πότε θα μιλήσει και για την Πανορθόδοξη Σύνοδο και για τον Οικουμενισμό; Αυτή είναι η παράδοση της ΠΕΘ; Την εποχή της προεδρίας του αείμνηστου Μουρατίδη -αλλά και αργότερα- η ΠΕΘ βρισκόταν στην πρωτοπορεία του αντιοικουμενιστικού αγώνα. Γιατί η σημερινή ηγεσία της ΠΕΘ σιωπά γι’ αυτά τα θέματα ενώ είναι βέβαιον ότι έχει υγιείς αρχές και παραδοσιακές θέσεις; Για εθνικά θέματα οι θεολόγοι έχουν λόγο και για θεολογικά και εκκλησιαστικά θέματα σιωπούν; Η ΠΕΘ Κατερίνης δείχνει το δρόμο.

No comments:

Post a Comment