Thursday, March 10, 2016

ΘΑ ΣΥΓΚΛΗΘΕΙ Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ;


ΘΑ ΣΥΓΚΛΗΘΕΙ Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Το ιστολόγιο orthodoxia.Info δημοσίευσε δύο αποκαλυπτικά ρεπορτάζ αναφορικά με τη Σύνοδο της Ιεραρχίας που αφορούν την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.

Στα ρεπορτάζ αυτά εικάζεται ότι η Ιεραρχία θα συνέλθει μετά το Πάσχα για να συζητήσει τα απαράδεκτα κείμενα που προωθούνται στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο. Ταυτόχρονα δίνει αναλυτικές πληροφορίες ποιοι και πόσοι ιεράρχες αρνήθηκαν να συμπεριληφθούν στον κατάλογο των 25 ιεραρχών που θα απαρτίζουν την αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.

Οι ειδήσεις αυτές είναι πολύ ενθαρρυντικές. Δείχνουν ότι η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος βράζει κυριολεκτικά εναντίον των κακόδοξων κειμένων της ε΄ Προσυνοδικής Διάσκεψης.

Το γεγονός ότι μίλησαν τόσοι πολλοί ιεράρχες στη συνεδρία της συνόδου της Ιεραρχίας, οι οποίοι -με εξαίρεση τον Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο- κατέκριναν τα αιρετικά κείμενα, δείχνει ότι τα πράγματα βαίνουν κατ’ ευχήν.

Αυτό που απομένει είναι να συζητηθούν από την Ιεραρχία τα αιρετικά κείμενα, να επισημανθούν οι ελλείψεις και οι κακοδοξίες τους και να ζητηθεί από την 25μελή αντιπροσωπεία που θα εκπροσωπήσει την Εκκλησία στη Σύνοδο να επιδιώξει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ να διορθώσουν τις επίμαχες φράσεις και θέσεις ώστε να μην περάσει αλώβητο το σχέδιο των οικουμενιστών.

Αλίμονον αν η Εκκλησία της Ελλάδος δεν πάει στην Πανορθόδοξη Σύνοδο αποφασιμένη να ανατρέψει τη φόρα των οικουμενιστών.

No comments:

Post a Comment