Sunday, March 13, 2016

“ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ”, ΛΕΓΕΙ Ο ΣΕΒ. ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ


“ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ”, ΛΕΓΕΙ Ο ΣΕΒ. ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Κατάνυξις”:

“Απευθυνόμενος προς τους Ιερείς ο Σεβασμιώτατος φθιώτιδος μεταξύ άλλων είπε: «Να εμπιστεύεσθε τις αποφάσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και μη παρασύρεσθε από ακραίες φωνές. Έχουν οι φύλακες την γνώση. Να ζητήσετε από το ποίμνιο να προσεύχεται για την επιτυχία της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου και για τα δεινά του λαού μας».

Συνεχείς και θερμές είναι οι προσευχές μας προς τον Κύριο, Σεβασμιότατε Φθιώτιδος, να επιτύχει η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος.

Όπως γνωρίζετε μεταξύ άλλων υπάρχει προς έγκριση το αιρετικό κείμενο της ε΄ Προσυνοδικής Διάσκεψης που αφορά τις σχέσεις της Ορθοδοξίας με του ετερόδοξους.

Προσευχή κι ελπίδα μας είναι οι φύλακες να έχουν όντως γνώση και να το απορρίψουν. Γι’ αυτό χαιρόμαστε για την διαβεβαίωσή σας ότι έχουν γνώση οι φύλακες μια διαβεβαίωση που θα επαληθευθεί ή θα διαψευστεί τον Ιούνιο όταν θα συγκληθεί η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος.

Ορισμένες μάλιστα δημοσιογραφικές πληροφορίες φέρουν την Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος να είναι έτοιμη να ακυρώσει προκαταβολικα τις όποιες δυσμενείς αποφάσεις της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου με νέα σύγκληση της Ιεραρχίας μετά το Πάσχα οπότε και θα συζητήσει και θα απορρίψει τα κακόδοξα κείμενα της ε΄ Προσυνοδικής Διάσκεψης. Αν γίνει αυτό τότε θα καταστεί ακλόνητη βεβαιότητα η πεποίθησή μας ότι οι φύλακες έχουν γνώση.

No comments:

Post a Comment