Friday, March 4, 2016

Ο π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΟΥΛΟΥΔΑΚΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ Ο “ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ” ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ


Ο π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΟΥΛΟΥΔΑΚΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ Ο “ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ” ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο π. Βασίλειος Βολουδάκης αναφέρει, σε άρθρο του στον “Ορθόδοξο Τύπο”, που επιγράφεται “Κωνσταντινούπολη: “Φανάρι” ή “Λυχνία”;, ότι, μετά την κοίμηση του π. Μάρκου Μανώλη, η κατάσταση στο αντιοικουμενιστικό στρατόπεδο είναι δραματική.

Η κρίση του είναι ορθή αν αναφέρεται ειδικά στον “Ορθόδοξο Τύπο”. Όντως ο “Ορθόδοξος Τύπος” πελαγοδρομεί από την εποχή που κοιμήθηκε ο π. Μάρκος Μανώλης και περιήλθε σε πραγματικά τραγική κατάσταση από τότε που ανέλαβε τα ηνία της εφημερίδας ο ίδιος ο π. Βασίλειος Βολουδάκης ένας κληρικός που έπεσε στα δίχτυα της μακρακιστικής πλάνης κι ο οποίος κατατρύχεται από ιδεοληψίες και εμμονές που αποτελούν τροχοπέδη στην προκοπή του “Ορθοδόξου Τύπου”.

Παρόλα αυτά η κατάσταση δεν είναι δραματική γενικότερα στο αντιοικουμενιστικό στρατόπεδο. Εκτός από την παραφωνία του π. Βασίλειου Βολουδάκη διαπρεπείς θεολόγοι, όπως αυτούς που διαθέτει η Σύναξη κληρικών και μοναχών (όπως τους π. Θεόδωρο Ζήση, π. Γεώργιο Μεταλληνό, π. Σαράντη, π. Ιωάννη Φωτόπουλο, Αρχιμ. Αθανάσιο Αναστασίου, Αρχιμ. Αρσένιο Κατερέλο, π. Σεραφείμ Ζήση, π. Αρσένιο Βλιακόφτη κτλ.), ακαδημαικοί δάσκαλοι (όπως τον κ. Τσελεγγίδη), πρεσβύτεροι (όπως τον π. Αναστάσιο Γκοτσόπουλο και τον π. Πέτρο Χιρς) και επίσκοποι (όπως τους Σεβ. Ναυπάκτου,  Πειραιώς, Γλυφάδας, Γόρτυνος, Κονίτσης, Ακαρνανίας και Κυθήρων) καταθέτουν με περισπούδαστες εργασίες τη μαρτυρία τους και γκρεμίζουν θεολογικά τα οχυρώματα του εχθρού σε βαθμό που οι οικουμενιστές δεν τολμούν να αντικρούσουν τα επιχειρήματα που προβάλλουν.

Επομένως το ζητούμενο είναι ένα! Να εκλείψει η παραφωνία του “Ορθοδόξου Τύπου”. Ο π. Βασίλειος Βολουδάκης, που ελέγχει την πορεία του σήμερα, ας κάνει αυτό που χρειάζεται ώστε ο “Ορθόδοξος Τύπος” να επανέλθει στην προτέρα του κατάσταση όταν ήταν, όχι απλώς αρωγός, αλλά ναυαρχίδα του αντιοικουμενιστικού αγώνα. 

Αν ο ίδιος ο π. Βασίλειος δεν είναι διατεθειμένος να απομακρυνθεί από τον “Ορθόδοξο Τύπο” ας τον διώξει κλωτσηδόν από την εφημερίδα η λεγόμενη “παλαιά φρουρά” -ένα μάτσο άσχετοι- η οποία φέρει τεράστια ευθύνη για τα σημερινά χάλια της εφημερίδας.

No comments:

Post a Comment