Tuesday, July 1, 2014

ΟΙ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ κ. ΤΖΟΥΜΑ, Ο ΣΕΒ. ΔΩΔΩΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΟΙΚΟΥΜΕNΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ



ΟΙ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ κ. ΤΖΟΥΜΑ, Ο ΣΕΒ. ΔΩΔΩΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΟΙΚΟΥΜΕNΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=========

Στο ιστόλογιο “Εξαψαλμος” του κ. Σ. Τζούμα, στη στήλη “Σφηνάκια”, διατυπώνεται ένα παραλήρημα ενθουσιασμού για την εκλογή του Σεβ. Ιωαννίνων Μάξιμου ή για να ακριβολογούμε ένα παραλήρημα ενθουσιασμού επειδή ο Παναγιότατος ταπεινώθηκε με την κραυγαλέα απόρριψη της επιλογής του για τη Μητρόπολη Ιωαννίνων. 

Ως εκ τούτου ο κ. Τζούμας -και όλοι οι Χριστοδουλικοί- επιχαίρουν εν αφάτω χαιρεκακία την οποία δεν μπαίνουν καν στον κόπο να αποκρύψουν. 

Πήραν τη ρεβάνς για την αποκοπή από την εκκλησιαστική κοινωνία του μακαριστού Χριστόδουλου που του επέβαλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης πριν ορισμένα χρόνια.

Είναι γνωστή και κατ’ επανάληψη διατυπωμένη η αξιολόγησή μου για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο. 

Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος είναι εν παντί - υπογραμμίζω το εν παντί- ο τύπος του κληρικού που απεχθάνομαι.

Δημοσιοσχετίτης, μπαλκονόβιος, ανεκδοτολόγος, θεατρίνος, μεγαλόστομος, χαρακτηριστικός εκπρόσωπος της “θεολογίας της πλατείας”. Και ως να μην έφταναν αυτές οι “αρετές” τις ζευγάρωσε με οικουμενιστικές ασχημίες, με παπικούς εναγκαλισμούς, με το παραδικαστικό κύκλωμα, με την προβολή διαβεβλημένων κληρικών και πάει λέγοντας.

Ελπίζω να μην άφησα ούτε χαραμάδα αμφιβολίας για το πώς βλέπω τον μακαριστό Χριστόδουλο.

Παρόλα αυτά -για λόγους δικαιοσύνης και αληθείας- οφείλω να ομολογήσω ότι ο Παναγιότατος ηττήθηκε κατά κράτος από τους Χριστοδουλικούς επειδή τους έδωσε το δικαίωμα και την ευκαιρία να τον ταπεινώσουν.

Γιατί έγινε αυτό;

Επειδή πρόβαλε υποψηφιότητα κληρικού που ουδέποτε θα έπρεπε να είχε προβάλει και επέμενε μέχρι τέλους σ’ αυτή την υποψηφιότητα άκαμπτος και ανίκανος να ελιχθεί -έστω και την τελευταία στιγμή- για να τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια των αντιπάλων του.

Ο Σεβ. Δωδώνης κ. Χρυσόστομος από την άλλη αποτελεί ένα άλλο είδος κληρικού για τον οποίο δεν τρέφω καμία συμπάθεια. 

Δεν θα σταθώ στην προσωπική του ζωή. Αλλά αποκλείεται να σιωπήσω για την κακοδοξία του για τις προγαμιαίες σχέσεις την οποία δυστυχώς ουδέποτε ανασκεύασε.

Ταυτόχρονα του λείπει το εκκλησιαστικό ήθος και η σεμνότητα που πρέπει να χαρακτηρίζουν ένα ορθόδοξο -και δη άγαμο- κληρικό.

Παρόλα αυτά πρόκειται για ικανότατο άνθρωπο.

Ηρθε η ώρα να παραιτηθεί. Και τι έκανε; Πρότεινε ως διάδοχό του ένα ανεπίληπτο κληρικό και μας ανάγκασε όλους να κλείσουμε ερμητικά το στόμα. Γνώριζε ότι τον περιμέναμε όλοι στη γωνία για να τον κατασπαράξουμε με χριστιανική ανεξικακία αν πρόβαλλε την υποψηφιότητα κάποιου διαβεβλημένου κληρικού. Γι’ αυτό και μας τράβηξε το χαλί κάτω από τα πόδια και μας ανάγκασε να σιωπήσουμε με την προβολή ενός ακατηγόρητου κληρικού.

Συμπέρασμα: Αλλά είναι αναγκαία η εξαγωγή συμπεράσματος;

Σεβ. Δωδώνης! Μας βγάλατε νόκ άουτ με μια κίνηση ρουά ματ. Σας αναμένει όμως μια ακόμη πιο έξυπνη κίνηση στη σκακιέρα της σωτηρίας σας αυτή τη φορά. Πριν έρθει η ώρα που θα παραδώσετε την ψυχή σας στο Δικαιοκρίτη πρέπει να τακτοποιήσετε ένα λογαριασμό. Επ’ ουδενί λόγω δεν πρέπει να φύγετε από τον μάταιο αυτό κόσμο και να αφήσετε εκτεθειμένο τον εαυτό σας επειδή διατυπώσατε την κακοδοξία για τις προγαμιαίες σχέσεις.

Αποδείξατε εαυτόν πανέξυπνο έναντι των ανθρώπων. Ωρα να αναδείξετε την κατά κόσμο ευφυία σας ως κατά Θεόν ευφυία. Με το μυστήριο της εξομολόγησης ήρθε η ώρα να τακτοποιηθείτε έναντι του Θεού για τις όποιες προσωπικές σας αμαρτίες. Προπαντός όμως με την ανάκληση της κακοδοξίας για τις προγαμιαίες σχέσεις.

2 comments:

  1. Δεν μου λες Μητσάρα ποιος έδωσε τις πλροφορίες στον Κανάκη και σε γελοιοποίησε;

    Μήπως ο ίδιος που του έδωσες το δικαίωμα να στέλλει μηνύματα με το όνομα του ιστολογίου σου;

    ReplyDelete
  2. Ο Μητσάρας ο Ανάργυρος δεν αντιλαμβανεται ότι έπεσε θύμα του αστακομακαρονά ο οποίος δεν έχει πρόβλημα ούτε με τις καραβίδες.

    ReplyDelete