Friday, January 24, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Αναφέρει η κυρία Σοφία Βούλτεψη σε άρθρο της που επιγράφει “Κύπρος: Προδοσίες ή ο εχθρός είναι (και) εσωτερικός”:

“Πριν από λίγες ημέρες, στις 10 Ιανουαρίου, δόθηκε στη δημοσιότητα έκθεση διακομματικής επιτροπής σχετικά με τις προσφυγές Ελληνοκυπρίων στη λεγόμενη «επιτροπή αποζημιώσεων» στα Κατεχόμενα.

Και προέκυψε ότι περίπου 5.200 Ελληνοκύπριοι εκτοπισμένοι από τα κατεχόμενα αποτάθηκαν στη λεγόμενη επιτροπή αποζημιώσεων που συνέστησε η Τουρκία, μετά από απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ).

Η αποζημίωση, που έλαβαν οι εκτοπισμένοι, ανέρχεται μόνο στο 9% της πραγματικής αξίας των περιουσιών τους.

Στην έκθεση, η οποία υποβλήθηκε στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, επισημαίνεται ότι «στόχος της Τουρκίας είναι η πλήρης τουρκοποίηση των Κατεχομένων» και σημειώνεται ότι «ελλοχεύει ο κίνδυνος ανατροπής της ισχύουσας ιδιοκτησιακής ισορροπίας».

Επιπλέον, σε περίπτωση λύσης, οι ελληνοκυπριακές περιουσίες στα κατεχόμενα ενδέχεται να υπολογιστούν στη βάση του 9%, ενώ οι τουρκοκυπριακές περιουσίες στις ελεύθερες περιοχές θα εκτιμηθούν στη βάση των πολλαπλάσια υψηλότερων τιμών που ισχύουν.

Με λίγα λόγια, βρέθηκαν Ελληνοκύπριοι που δέχθηκαν να δώσουν όσο-όσο τις περιουσίες τους στο παράνομο καθεστώς, αναγνωρίζοντας μια επιτροπή που έστησε η Τουρκία, ακριβώς για να τους πάρει τις περιουσίες!

Σύμφωνα με την έκθεση, η συγκεκριμένη «επιτροπή» έχει μεν θεωρητικά δικαιοδοσία αποζημίωσης, ανταλλαγής και αποκατάστασης ακίνητης ιδιοκτησίας των προσφευγόντων Ελληνοκυπρίων, αλλά «ενεργεί στην πραγματικότητα, ως πρακτορείο ξεπουλήματος σε εξευτελιστικές τιμές της ακίνητης περιουσίας των Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα».

Φαίνεται έκδηλα, σύμφωνα με τη διακομματική επιτροπή, ότι στόχος της Τουρκίας είναι «η περιουσιακή εθνοκάθαρση και πλήρης περιουσιακή τουρκοποίηση του κατεχόμενου τμήματος της Κύπρου, ώστε σταδιακά η de facto διχοτόμηση να τείνει να καταστεί de jure με επίκληση της νέας ιδιοκτησιακής κατάστασης».

Τονίζεται ότι η εκποίηση ελληνοκυπριακών περιουσιών δύναται να επιφέρει σταδιακά στα προσεχή δύο με τρία χρόνια ανατροπή της ισχύουσας ιδιοκτησιακής ισορροπίας.

Την ίδια ώρα, όμως, η διακομματική επιτροπή διερευνά και τα αίτια αυτής της συμπεριφοράς:

- Οι συσσωρευμένες οικονομικές ανάγκες.
- Η μη εφαρμογή από την κυπριακή πολιτεία επαρκούς και αποτελεσματικής προσφυγικής πολιτικής ίσης κατανομής βαρών προς πραγματική ανακούφιση και ουσιαστική στήριξη των προσφύγων.
- Η συνεχιζόμενη στασιμότητα του κυπριακού και η αποδυνάμωση της προσδοκίας των Ελληνοκυπρίων που έχουν περιουσίες στα κατεχόμενα, για αποκατάσταση των περιουσιακών τους δικαιωμάτων.

Και προτείνει:

- Νομικό πλαίσιο που να προστατεύσει τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά οικογενειών προσφύγων (αναδιάρθρωση και παράταση αποπληρωμής δανείων, αναστολή διώξεων).
- Μεταφορά Συντελεστή Δόμησης. Παραχώρηση κατ΄ εξαίρεση επιπλέον συντελεστή δόμησης σε πρόσφυγες οι οποίοι έχουν ήδη καλύψει τον Συντελεστή Δόμησης που δικαιούνται.
- Ανταλλαγή ελληνοκυπριακών περιουσιών με κρατική γη, σε περίπτωση ανάπτυξης στις ελεύθερες περιοχές.

Τον Οκτώβριο του 2013, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση του αριθμού των Ελληνοκυπρίων που πωλούν περιουσίες στα Κατεχόμενα.

Μιλώντας στην αντικατοχική πορεία των εκτοπισμένων από την Μόρφου ο Κύπριος πρόεδρος κάλεσε όσους προσφεύγουν στη λεγόμενη επιτροπή αποζημιώσεων των Κατεχομένων να συνειδητοποιήσουν ότι αποδυναμώνουν τη διαπραγματευτική θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς για επιστροφή και ιδιαίτερα για εδαφικές αναπροσαρμογές.

Όλα αυτά, συμβαίνουν στην Κύπρο που, παρά την κρίση, παραμένει, όπως έγινε γνωστό στις 31 Δεκεμβρίου 2013, στις δέκα πιο στρατιωτικοποιημένες χώρες του πλανήτη, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και έχοντας υψηλότερο δείκτη στρατιωτικοποίησης από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Τουρκία.

Σύμφωνα με έκθεση του γερμανικού οίκου BICC (Bonn International Center for Conversion), ο οποίος ασχολείται με τη στρατιωτική κατάσταση παγκοσμίως, η Κύπρος είναι σήμερα ένατη στο σχετικό κατάλογο.

Νομίζω ότι τα σχόλια περιττεύουν…”

Διαφωνώ μαζί σας κυρία Βούλτεψη. 

Τα σχόλια δεν περιττεύουν. 

Εκτός από αυτά που ανέφερε η διακομματική επιτροπή για την πώληση Ελληνοκυπριακής γης στους εχθρούς μας, υπάρχει και ένας άλλος λόγος, ο οποίος δεν αναφέρθηκε, και ο οποίος είναι η πραγματική αιτία του μαζικού ξεπουλήματος της Ελληνοκυπριακής γης. 

Ποιος είναι αυτός;

Οτι μεταξύ των Ελλήνων της Κύπρου υπάρχουν Ιούδες Ισκαριώτες, Πήλιοι Γούσηδες, Εφιάλτες και Νενέκοι, οι οποίοι με πρόσχημα την οικονομική κρίση και με αφορμή ότι το Κυπριακό δεν λύνεται, είναι πρόθυμοι να ξεπουλήσουν για “τριάκοντα αργύρια” την γη των πατέρων μας στους καταχτητές της πατρίδας μας.

Ολα τα κόμματα αντιλαμβάνονται τι σημαίνει η πώληση της γης μας στους καταχτητές μας αλλά δεν άκουσα κανένα κόμμα να πει: Αφού όλοι συμφωνούμε ότι αυτό είναι πράξη εσχάτης προδοσίας, όσοι πουλούν Ελληνοκυπριακή γη στους καταχτητές μας, είναι ένοχοι εσχάτης προδοσίας και ως προδότες πρέπει αντιμετωπίζονται.

Αν ζούσαμε την εποχή του απελευθερωτικού αγώνα και γίνονταν παρόμοιες πράξεις όσοι προδότες διέπρατταν αυτό το έγκλημα σε βάρος της πατρίδας μας θα εκτελούνταν επί τόπου.

Τα λοιπά εκ του πονηρού. 

Μεγάλες κουβέντες από τις πολυθρόνες μας. Ανέξοδος αντιμνημονιακός οίστρος εκ του ασφαλούς, αξιοποίηση της ευρωπαικής προοπτικής της Τουρκίας την ώρα που απεμπολήσαμε μόνοι μας το βέτο, αξιοποίηση των υδρογονανθράκων που εξαρτάται αποκλειστικά από τις δυνάμεις που μπορούν να τους εξορύξουν και να τους εκμεταλλευτούν και πάει λέγοντας. 

Μεγάλες κουβέντες χωρίς αντίκρυσμα την ώρα που ανάμεσά μας κυκλοφορούν ανενόχλητοι περισότεροι από 5,000 κοινοί προδότες που πούλησαν τη γη μας στους καταχτητές μας και μόνον ο Θεός ξέρει πόσοι περισσότεροι είναι πρόθυμοι να κάνουν το ίδιο.

Θέλουμε -υποτίθεται- να απελευθερωθούμε αλλά αποκλείσαμε εκ προοιμίου τον απελευθερωτικό πόλεμο από τις επιλογές μας.!!!

Λες και υπάρχει έθνος που απελευθερώθηκε ποτέ χωρίς την προσφυγή στα όπλα.!!!

Sure! Η Αισέ ήρθε για διακοπές στο 1974! Οχι για να φάει την Κύπρο λάχανο.

Ο τίτλος του άρθρου της κυρίας Βούλτεψη τα λέγει μια χαρά. Στη συνέχεια όμως είναι πολύ προσεκτική να μη μας θίξει.

Η κυρία Βούλτεψη μπορεί να είναι όσο ευγενική και διακριτική θέλει μαζί μας. 

Εμείς πρέπει να έχουμε το θάρρος να δούμε την αλήθεια κατάμματα και να αναγνωρίσουμε ότι η πώληση κατεχόμενης γης στους Τούρκους είναι πράξη εσχάτης προδοσίας και όσοι την διαπράττουν ως ένοχοι εσχάτης προδοσίας πρέπει να αντιμετωπίζονται. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτό.

1 comment:

  1. Επειδή νομίζω ότι κάτι μου διαφεύγει, στην αδελφή Κύπρο δεν κυβερνά ένα «λιγότερο κακό» κόμμα;

    ReplyDelete