Wednesday, January 29, 2014

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΑΣΧΗΜΙΑ ΣΤΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ



ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΑΣΧΗΜΙΑ ΣΤΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===============

Διαβάσαμε στο ιστόλογιο “Ακτίνες” την ακόλουθη είδηση:

“Στον Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Κυρίου στο Ζάγκρεμπ πραγματοποιήθηκε συμπροσευχή στα πλαίσια της “Οικουμενιστικής Εβδομάδας Προσευχής για Χριστιανική Ενότητα” με επικεφαλής τον Ορθόδοξο Μητροπολίτη Ζάγκρεμπ και Λιουμπλιάνας J. Pavlovic. 

Στην Θεία Λειτουργία εκτός από τον Καρδινάλιο J. Μποζάνιτς παραβρέθηκαν ο Παπικός Νούντσιος στη Δημοκρατία της Κροατίας Alessandro D' Errico και αντιπρόσωποι από προτεσταντικές κοινότητες.

Ο Ορθόδοξος Μητροπολίτης Ζάγκρεμπ και  Λιουμπλιάνας J. Pavlovic στην ομιλία του τόνισε ότι «Αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία να συναντηθούμε και να δώσουμε μαρτυρία στον κόσμο ότι είμαστε χριστιανοί γατί έχουμε μια Αγία Γραφή.»

Ο Καρδινάλιος J. Μποζάνιτς δήλωσε ότι: «Είναι πολύ περισσότερα αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν".

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς σ’ αυτή την είδηση;

Την οικουμενιστική ασχημία της συμπροσευχής;

Τις αθεολόγητες παρατηρήσεις του ορθόδοξου επισκόπου και του παπικού καρδινάλιου;

Το γεγονός ότι η Εκκλησία της Σερβίας -μια όντως εμπερίστατη Εκκλησία- καταφεύγει σ’ αυτές τις οικουμενιστικές αθλιότητες, αντί να δείξει σεβασμό στο Ευαγγέλιο και στους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας;

Μας ενώνει η ίδια Αγία Γραφή με του Παπικούς, απεφάνθη ο Σεβ. Ζάγκρεμπ. 

Αν η Αγια Γραφή από μόνη της χωρίς την ερμηνεία των Αγίων Πατέρων και χωρίς την εν γένει Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας αποτελεί σημείο ενότητας των χριστιανών τότε ζήτω ο Λούθηρος!

Αυτή είναι η θεολογική αφασία του Σεβ. Ζάγκρεμπ.! Ναι Σεβασμιότατε! Με τους Παπικούς μας ενώνει η Γραφή αλλά μας χωρίζει η Παράδοση. Αλλά το ίδιο δεν συμβαίνει και με τους Προτεστάντες σε μεγαλύτερο έστω βαθμό;

Τι σόι ορθόδοξη θεολογία είναι αυτή; 

Αλλά σε τελευταία ανάλυση ψύλλους μέσα στα άχυρα γυρεύω. 

Ποια διατύπωση ορθόδοξης θεολογίας αναμένω από ένα επίσκοπο που συμμετέχει σε συμπροσευχές παρά την αυστηρή απαγόρευση των Ιερών Κανόνων;

Και αυτό πού; 

Στην πρωτεύουσα της Κροατίας όπου 800,000 ορθόδοξοι Σέρβοι αδελφοί μας εξοντώθηκαν ομαδικά από τους παπικούς με την καθοδήγηση του παπικού “Αρχιεπισκόπου” Στέπιντας τον οποίο το Βατικανό ανακήρυξε Αγιο.

Είναι πολύ περισσότερα αυτά που μας ενώνουν παρά αυτά που μας χωρίζουν, είπε ο παπικός καρδινάλιος που συμμετείχε στην οικουμενιστική ασχημία.

Αλλά αυτό δεν ισχύει σχεδόν με όλους τους αιρετικούς;

Δεν πληροφορήθηκε η εκλαμπρότητά του ότι το Ευαγγέλιο μιλά για την απόλυτη καθαρότητα  του "ιώτα έν" και της "κεραίας μίας" της πίστεως;

Αλλά γιατί εγκαλώ τον καρδινάλιο για κακοδοξία; Κακόδοξος είναι έτσι κι αλλιώς. Το πρωτείο του Πέτρου θέλουν να δεχτούμε και από εκεί και πέραν και την απόρριψη του Filioque και πολλά άλλα θέματα πίστεως ο Ιησουίτης “Αγιος Πατέρας” Φραγκίσκος είναι πρόθυμος να τα αμνηστεύσει.

No comments:

Post a Comment