Thursday, January 16, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ π. ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ π. ΑΡΣΕΝΙΟ ΚΑΤΕΛΕΡΟ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ π. ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ π. ΑΡΣΕΝΙΟ ΚΑΤΕΡΕΛΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Ουδείς -σοβαρός άνθρωπος εννοείται- αμφιβάλλει ότι ο π. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος εξέφρασε την πίστη της Εκκλησίας όταν μιλούσε για τις εκτρώσεις. 

Ολοι γνωρίζουν ότι ο μακαριστός Γέροντας κατοχύρωνε τις θέσεις του με αδιάσειστα Γραφικά, Πατερικά, Κανονικά και λογικά επιχειρήματα, ώστε ο αντίλογος σ’ αυτά που διατύπωνε ήταν αδύνατος εκ μέρους οιουδήποτε.

Ούτε η εντιμότητα, ούτε η ορθόδοξη διδασκαλία, ούτε η Γραφική και Πατερική συγκρότηση, ούτε η διαλεκτική δύναμη των επιχειρημάτων του Γέροντα Επιφάνιου είναι υπό διαμφισβήτηση.

Το ερώτημα είναι γιατί υπάρχει αυτή η ένοχη σιωπή σχεδόν των πάντων για τις απροκάλυπτες ετεροδιδασκαλίες του πλανεμένου Ιωσήφ του Βατοπαιδινού ότι δήθεν το έμβρυο δεν εμψυχούται πριν τον τρίτο μήνα της κυήσεως;

Μια θεωρία η οποία, αν γίνει αποδεκτή, όχι μόνον κατοχυρώνει θεολογικά τις εκτρώσεις αλλά ακόμη και τον εγκεφαλικό θάνατο.

Γιατί σιωπούν όσοι από δεκαετίες πολεμούν σθεναρά τις εκτρώσεις και όσοι αντιστρατεύονται τόσο δυναμικά τη θεωρία του εγκεφαλικού θάνατου;

Μερικοί για να δικαιολογηθούν προσφεύγουν στην ταπείνωση.

(Ουαί της υποκρισίας και της κακοήθειας το μέγεθος να καλύπτονται πίσω από την ταπείνωση η φοβία και η εξαγορά συνειδήσεων). 

Αλλοι προσποιούνται ότι δεν ακούν καθαρά την μαγνητοφωνημένη συζήτηση του Ιωσήφ του Βατοπαιδινού.

(Ε τότε γιατί δεν διαβάζουν το απομαγνητοφωνημένο κείμενο; Δεν λέγουν καλύτερα ότι εξαγοράζονται όχι μόνον με κατεψυγμένα κοτόπουλα αλλά ακόμη και με ένα γλυκό καρυδάκι;) 

Αλλοι μας λένε να κοιτάζουμε τις αμαρτίες μας

(Αλλά ακριβώς επειδή θα μας καταλογιστεί ως μεγάλη αμαρτία η σιωπή για την κακοδοξία του πλανεμένου μοναχού επιβάλλεται να μιλούμε για το θέμα). 

Δυστυχώς ορισμένοι θέλουν την ησυχία τους όταν πρόκειται για θέματα πίστεως. Δεν θέλουν να χαλάσουν τις διαπροσωπικές τους σχέσεις για τις αλήθειες της πίστεως. Δεν θέλουν μπελάδες. Δοκιμάστε όμως να θίξετε τον εγωισμό τους και να διαμφισβητήσετε την αυθαιρεσία τους και θα δείτε αν ασχολούνται με τις αμαρτίες τους ή με την υπεράσπιση του εαυτού τους.

No comments:

Post a Comment