Monday, January 27, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΜΠΟΥΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΙΩΑΝΝΗ-ΠΑΥΛΟΥ Β΄



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΜΠΟΥΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΙΩΑΝΝΗ-ΠΑΥΛΟΥ Β΄

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Διαβάσαμε στον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ:

"Ιερό κειμήλιο, μια φιάλη με αίμα του πάπα Ιωάννη Παύλου του Β’, εκλάπη το περασμένο σαββατοκύριακο έξω από την πόλη Λ΄Άκουϊλα της κεντρικής Ιταλίας.

Η φιάλη φυλασσόταν στη μικρή εκκλησία Σαν Πιέτρο ντέλα Ιένκα, όπου μεγάλος αριθμός πιστών συνήθιζε να μεταβαίνει για προσκύνημα.

Η ιταλική αστυνομία χρησιμοποιεί για τις έρευνές της και ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο.

Τα μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχουν μόνο τρεις φιάλες με το αίμα του Πολωνού ποντίφικα.

Η ιταλική εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα» παράλληλα προσθέτει πως υπάρχουν υποψίες ότι η κλοπή της φιάλης μπορεί να συνδέεται με ομάδες σατανιστών και με τελετές τους.

Από την εκκλησία του Σαν Πιέτρο ντέλλα Ιένκα, παράλληλα με τη γυάλινη φιάλη, εκλάπη και ένας σιδερένιος σταυρός.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η αξία ιερών κειμηλίων τα οποία φυλάσσονται σε χριστιανικούς χώρους λατρείας αντιστοιχεί σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.”

Αυτές οι γελοιωδίες συμβαίνουν στην “πρεσβυτέρα αδελφή Εκκλησία της Ρώμης”, όπως αποκαλούν το Βατικανο οι Οικουμενιστές και τώρα τρέχει η αστυνομία να βρει το μπουκάλι με το “πολύτιμο” αίμα ενός νεκρού αιρεσιάρχη.

Το γεγονός θα ήταν απλά αφορμή ονειδισμού του Βατικανού ενός πολιτικοθρησκευτικού αιρετικού μορφώματος που προσέβαλε και προσβάλλει βάναυσα τον χριστιανισμό.

Δυστυχώς όμως -αν θέλουμε να είμαστε τίμιοι με τον εαυτό μας- πρέπει να παραδεχτούμε ότι και εμείς ως ορθόδοξοι δεν είμαστε αθώοι του συγκεκριμένου κρίματος.

Οχι ίσως από την άποψη ότι επίσημα ως Εκκλησία κάνουμε αυτό που κάνει το Βατικανό, αλλά από την άποψη ότι οι “ευωδίες” της κάθε Θεομπαίκτρας και το “χαμόγελο -γράφε φούσκωμα- από την αιωνιότητα” του κάθε πλανεμένου και θεομπαίκτη δεν αντιμετωπίζονται αποφασιστικά από την προισταμένη αυτών αρχή.

Ας μη ζηλώσουμε τη δόξα του Πάπα Φραγκίσκου και του Πάπα Βοιτύλα Παναγιότατε. 

Ξεκαθαρίστε -σας παρακαλούμε υικά- αυτές τις καταστάσεις που γελοιοποιούν την Εκκλησία μας και γίνονται αφορμή μεγάλου σκανδαλισμού των πιστών και διασυρμού της πίστης μας.

No comments:

Post a Comment