Thursday, January 23, 2014

ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ! ΜΗ ΔΙΣΤΑΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΥ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ


7 comments:

  1. Κύριε Τελεβάντο, παρακολουθώ τις αναρτήσεις σας σχετικά με τον μακαρίτη πλέον γερο-Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό και τους γόνους του με ενδιαφέρον. Για το χαμόγελο οφείλο να ομολογήσω ότι όντως μοιάζει με περίεργο φούσκωμα, αλλά ας κρατάμε και μια πισινή. Κι αν είναι όντως χαριτωμένος από το Θεό; Όσο για τα περί εκτρώσεων και εμβρύου... και πάλι ομολογώ ότι δεν το έχω πολυ-ψάξει το θέμα, σχετικά με τις απόψεις του γερο-Ιωσήφ εννοώ... μου αρκεί η διδασκαλία της Εκκλησίας. Αλλά... στο διαδίκτυο κυκλοφορούν άπειρες ομιλίες τόσο του ηγουμένου Εφραίμ, όσο και του Μητροπολίτη Λεμεσού, όπου καταδικάζουν απερίφραστα τις εκτρώσεις, χωρίς να κάνουν τη διάκριση για τους 3 μήνες κ.ο.κ. και αυτό νομίζω είναι αρκετό. Όσο για τις απόψεις του γέροντα Ιωσήφ, πρώτον λάβετε υπόψη ότι κανείς άνθρωπος δεν είναι αλάνθαστος, ακόμα και άγιοι πατέρες έχουν διατυπώσεις "περίεργες" θέσεις (π.χ. Γρηγόριος Νύσσης και Μάξιμος Ομολογητής για την αποκατάσταση των πάντων - για να μην πούμε για τον ιερό Αυγουστίνο - ενώ αμφιλεγόμενες είναι και οι θέσεις του γέροντα Παϊσίου για τα έσχατα), δεύτερο (προσωπική μου γνώμη) δεν νομίζω ότι από το ηχητικό απόσπασμα είναι τόσο καταφανές ότι ο γερο-Ιωσήφ λέει ΝΑΙ στις εκτρώσεις πριν τον 3ο μήνα της κύησης. Κανείς δε γεννιέται άγιος, κάθε μέρα της ζωής του παλεύει για την αγιότητα, ενώ κι ένα "Μνήσθητί μου, Κύριε" ακόμα και την ώρα του ψυχορραγήματος λέει το Ευαγγέλιο είναι ικανό να μας σώσει. Δε θέλω να κάνω το δάσκαλο κανενός φυσικά, αλλά ας θυμηθούμε και πόσο εύκολα χαρακτηρίστηκε ο μητροπολίτης Σιατίστης συριζαίος.

    ReplyDelete
  2. Καθόλου δεν μπορώ να συμφωνήσω με τις θέσεις σας.

    Και ομιλίες είχε ο Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός που μιλούσε ορθόδοξα για το θέμα των σχέσων του αντρογύνου αλλά χιλιάδες άνθρωποι γνωρίζουν ότι οι πνευμαιτκοί του γόνοι δίνουν εντελώ αντίθετη γραμμή όπως μου ομολόγησε άλλωστε ο σημερινός ηγούμενος Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ πριν δεκαετίες και πριν εκλεγεί ηγούμενος.

    Αλλά δεν ανεφερετε τίποτα για το γεγονός ότι ο Αρχιμ. Εφραίμ μας είπε ότι οι συμπροσευχές με τους αιρετικούς και τους αλλόθρησκους είναι κατ' οικονομία δεχτές.

    Δυστυχώς ταπράγματα δεν έιναι όπως τα παρουσιάζετε.

    Ο Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός ήταν ένας πλανεμένος και ένας Θεομπαίκτης και αν τον αγαπούν τα πνευματικά του παιδιά έπρεπε να του κάνουν μνημόσυνα και όχι να τον φουσκώνουν για να οτν παρουσιάσουν ως δήθεν Άγιο και να βαραίνουν την ψυχή του περισσότερο.

    ReplyDelete
  3. ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΘΕΟΜΠΑΙΚΤΗΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ, ΑΙΡΕΤΙΚΕ ΨΕΥΤΟΘΕΟΛΟΓΕ!!!

    Αληθεια, στις εικονες παιζεις το ρολο του ποντικου;

    ReplyDelete
  4. Ο ΠΟΝΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ο ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Ο ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ.

    MAKE A GUESS ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΑΤΟΣ.

    ReplyDelete
  5. Κατά πρώτον, κύριε Τελεβάντο, δεν είμαι συνήγορος κανενός και καμία διάθεση δεν έχω να αντιδικήσω μαζί σας. Επί το προκείμενον τώρα, μίλησα μόνο για τον Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό. Όχι για τις θέσεις του Εφραίμ για τις συμπροσευχές.
    Ας πάρουμε τα πράματα με τη σειρά. Δε νομίζω πως έχετε αντίρρηση για ό,τι είπα, ότι ακόμα κι άγιοι είχαν διατυπώσει "περίεργες" απόψεις, για τον καθ' ημέραν αγώνα του ανθρώπου για τη σωτηρία και τη θέωσή του και για το Μνήσθητι μου Κύριε. Δικαιοκρίτης μόνο ο Χριστός είναι. Αλλά και πάλι, μήπως το θεομπαίκτης είναι βαρύς χαρακτηρισμός για ένα παιδί του γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή, που έμεινε κοντά του ως την οσιακή του κοίμηση (ενώ άλλοι όπως ο μακαριστός γέροντας Θεόκλητος Διονυσιάτης δεν άντεξαν κοντά του); Σας επαναλαμβάνω, δεν υπερασπίζομαι κανέναν, σκέψεις κάνω μόνο. Δεν ξέρω τι λένε στις εξομολογήσεις ο Εφραίμ ή ο Αθανάσιος, στο Βατοπαίδι (και γενικά στο Άγιο Όρος) δεν έχω πάει ποτέ μου - εύχομαι να με αξιώσει ο Θεός να πάω τον επόμενο μήνα. Και πάλι όμως σας λέγω πως οι ομιλίες των δύο αυτών ανθρώπων που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο είναι πνευματικότατες, και σε αρκετές από αυτές καταδικάζουν τις εκτρώσεις.
    Για τις συμπροσευχές και τον ηγούμενο Εφραίμ τώρα... στην επόμενη αυτής ανάρτησή σας για τον Τορόντο Σωτήριο αναφέρετε κάποια πράγματα... Αν δεν ξέρουμε τα πραγματικά κίνητρα, δεν είναι κακό να καταδικάζουμε τα πάντα; Δε λέω φυσικά ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα... αλλά στο Άγιο Όρος τότε δε θα έπρεπε να αφήνουν καν τους ετεροδόξους να πατάνε το πόδι τους, από τα μοναστήρια του γέροντα Εφραίμ στην Αμερική να διώχνονται οι μη ορθόδοξοι κλπ.Αλλά τότε πώς θα γνωρίσουν οι πλανεμένοι την αληθινή πίστη; Μπορεί να κάνω και λάθος. Φυσικά δε μου αρέσει ορθόδοξοι ιερωμένοι να κάνουν δώρα κοράνια και να ανάβουν τις εβραϊκές λυχνίες. Ακόμα χειρότερα ορθόδοξοι επίσκοποι να κάνουν δώρα σε αιρετικούς μίτρες, πατερίτσες και δε συμμαζεύεται. Εντελώς παρενθετικά θα ήθελα να ρωτήσω κάτι: γιατί αλήθεια αφού ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας αναγνωρίζει τον Κόπτη ομόλογό του ως πατριάρχη επίσης και αδελφό εν τη πίστει, δεν σηκώνεται να φύγει και να αφήσει τον Κόπτη που έχει και μεγαλύτερο αριθμητικά ποίμνιο και να πάει σε ένα μοναστήρι; Αλλά να μου πείτε οι αναπαυτικές καρέκλες και οι τιμές αρέσουν σε πολλούς. Κι ακόμα περισσότερο, κύριε Τελεβάντο, δεν μου αρέσει που οι ιερείς και οι αρχιερείς, εδώ στην Ελλάδα, έστω η μεγάλη πλειονότητα τους αφήνουν τον λαό ακατήχητο και περιορίζονται ή σε γλυκερές ανοησίες ή σε φανατική πολεμική. Τελειώνω και ξαναλέω, ας κρατάμε μια πισινή, και βέβαια πρέπει να του κάνουν μνημόσυνα του Ιωσήφ, γιατί ουδείς αναμάρτητος, το έλεος του Θεού όμως είναι μεγάλο και δίκαιη η κρίση του.

    ReplyDelete
  6. Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΧΗΜΙΑ ΤΟΥ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ.

    Ο π. ΕΦΡΑΙΜ ΕΝΕΡΓΕΙ ΚΑΘ' ΥΠΑΚΟΗΝ. ΚΑΚΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.

    ΑΝ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΛΟΥΣΕ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΝΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΕΡΙ ΑΛΛΩΝ ΤΥΡΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕΡΙΜΝΑ Ο ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΟΣ..

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο π. ΕΦΡΑΙΜ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΡΟΝΤΟ.

    ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο Π. ΕΦΡΑΙΜ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ.

    ΤΩΡΑ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗΚΕ; ΕΙΔΕ ΚΑΝΕΝΑ ΟΡΑΜΑ ΤΟΝ ΦΟΥΣΚΩΤΟ ΠΑΠΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΣΟ;

    ReplyDelete
  7. ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΩΣ ΕΜΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΓΛΟΙΩΔΕΣ.

    ReplyDelete