Tuesday, January 14, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΦΤΙΣΗ ΜΩΡΟΥ ΕΚΤΟΣ ΘΡΗΚΕΥΤΙΚΟΥ ΓΑΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΦΤΙΣΗ ΜΩΡΟΥ ΕΚΤΟΣ ΘΡΗΚΕΥΤΙΚΟΥ ΓΑΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Διαβάσαμε στα NΕΑ.gr:

“Ένα ακόμη μήνυμα για μία «Εκκλησία με ανοιχτές τις πόρτες» έστειλε ο Πάπας Φραγκίσκος κατά τη βάπτιση 32 μωρών στη μεγαλοπρεπή Καπέλα Σιστίνα την Κυριακή, καθώς ανάμεσα στους νεοφώτιστους ήταν και η μικρή Τζούλια, οι γονείς της οποίας δεν έχουν τελέσει θρησκευτικό γάμο.

Οι γονείς της επτά μηνών Τζούλια είναι στρατιωτικοί από την Απουλία που υπηρετούν στην Τοσκάνη. Λίγο καιρό πριν είχαν πλησιάσει τον Πάπα σε μία ακρόαση στο Βατικανό ρωτώντας τον εάν μπορεί να βαπτίσει την κόρη τους.

Οι γονείς έχουν παντρευτεί με πολιτικό γάμο και όχι ενώπιον της Εκκλησίας. Αυτό κατά πολλούς ιερείς θα ήταν απαγορευτικό για τη βάπτιση της μικρής της, όχι όμως για τον Αργεντινό ποντίφικα που συναίνεσε πρόθυμα στην επιθυμία τους, σύμφωνα με την εφημερίδα Il Tirreno.”

Απλά δεν περνά μέρα που να μη γίνει είδηση ο Πάπας Φραγκίσκος.

Αποφάσισε να βαφτίσει μωρά στην περίφημη καπέλλα Σιστίνα του Βατικανού -τουτέστιν το παρεκκλήσιον που τοιχογράφησε ο Μιχαήλ Αγγελος και στο οποίο εξελέγη και ο ίδιος, όπως και οι προηγούμενοι Πάπας, από το κονκλάβιο των καρδιναλίων.

Μεταξύ τους αποφάσισε να βαφτίσει και μωρό του οποίου οι γονείς τέλεσαν πολιτικό αλλά όχι θρησκευτικό γάμο.

Ως εδώ δεν βλέπω πρόβλημα παρόλον ότι αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι έχουν αντιρρήσεις.

Η δική μου θέση είναι ότι τα παιδάκια δεν επιτρέπεται να μένουν αβάπτιστα εξαιτίας της αμαρτίας των γονέων τους.

Πλην όμως το ρεπορτάζ καθόλου δεν αναφέρει αν ο “Αγιος Πατερας” συμπεριέλαβε μεν το μωράκι στα παιδάκια που βάπτισε πλην όμως παρέλαβε -κατ’ ιδίαν έστω- τους γονείς του για να τους εξηγήσει ότι ο πολιτικός γάμος είναι σκέτη πορνεία στα μάτια του Θεού και ότι οφείλουν να παντρευτούν με θρησκευτικό γάμο.

Αλίμονον αν η Εκκλησία -ασχέτως φυσικά του ότι το Βατικανό δεν είναι Εκκλησία και ότι ο Πάπας δεν έχει καμιά ιερωσύνη που να του επιτρέπει να βαφτίζει καθό ο ίδιος ως αιρετικός είναι αβάπτιστος- ενθαρρύνει τους ανθρώπους να μην τελούν εκκλησιαστικό και όχι πολιτικό γάμο ή να διαβιούν με Σύμφωνο συμβίωσης ή με ελεύθερες προγαμιαίες σχέσεις.

Σε απλά Ελληνικά ο “Αγιος Πατέρας” στο βωμό του επικοινωνισμού θυσιάζει την καθαρότητα της διδασκαλίας του Ευαγγελίου όπως έκανε στο πρόσφατο παρελθόν με τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις και τις εκτρώσεις.

Ακουέτωσαν ταύτα όσοι προσβλέπουν σε συνεργασία με τον Πάπα για να διαφυλάξουν (άκουσον! άκουσον) τις χριστιανικές ρίζες της Ευρώπης.

No comments:

Post a Comment