Thursday, January 23, 2014

Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΟΣ ΕΜΨΥΧΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ



Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΟΣ ΕΜΨΥΧΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Διαβάσαμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων dogma.gr το ακόλουθο ρεπορτάζ της κυρίας Θεοδώρας Αβαγιανού:

“Μετά τις δηλώσεις του για πάταξη της φοροδιαφυγής στο Βατικανό, την παροχή δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλους κατά την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS, και τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να βοηθά απόρους κρυφά τα βράδια άλλη μια περίεργη είδηση για τον Φραγκίσκο έρχεται να ταράξει τα νερά! 

Πιο συγκεκριμένα ο Ποντίφικας θα είναι ο νέος… προπονητής της εθνικής ομάδας της χώρας του της Αργεντινής στο Μουντιάλ! Χάρη στον τηλεοπτικό σταθμό της χώρας TyC Sports, κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες ένα βίντεο στο οποίο ακούγεται ο Φραγκίσκος μα στέλνει ηχηρό μήνυμα στους παίκτες της ομάδας και να τους εμψυχώνει για τους αγώνες με την Νιγηρία, το Ιράν και την Βοσνία.

«Ο Κύριος σας καλεί, όλους. Μας ζητά να είμαστε οι μαθητές του, να παίξουμε στην ομάδα του. Δεν είμαστε μόνοι, ούτε στα ψηλά, ούτε στα χαμηλά. Ξέρω ότι στοχεύετε ψηλά, μη φοβάστε. Σας θέλω όλους έξω, να προσέχετε τα εξτρέμ. Στο Ρίο θα γίνει χαμός. Είστε οι πρωταγωνιστές. Παίξτε μπροστά. Ρίξτε σουτ μπροστά.Ο Πάπας είναι μαζί σας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Δυστυχώς για τους οπαδούς της Αργεντινής, το ηχητικό αυτό μήνυμα είναι αποτέλεσμα επιτυχημένου μοντάζ της ομιλίας που πραγματοποίησε ο Φραγκίσκος στη Βραζιλία τον περασμένο Ιούλιο κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας.”

Μπορεί το ηχητικό να είναι αποτέλεσμα φωτομοντάζ, αλλά ο “Αγιος Πατέρας” τα ήθελε και τα έπαθε επειδή όλη την ώρα φωτογραφίζεται με φανέλλες και άλλα σύμβολα ποδοσφαιρικών ομάδων.

Ας σοβαρευτεί ο ίδιος και ας αφήσει τους επικοινωνισμούς για να μην τον παραλαμβάνουν μετά τα ΜΜΕ και να τον διασύρουν, αν και είναι λίαν αμφίβολο αν ιδρώνει το αυτί του “Αγιότατου” από κάτι τέτοια.

Το πιο πιθανόν είναι ότι θα καμαρώνει επειδή βρέθηκε ένας άλλος τρόπος για να είναι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος του κόσμου.

No comments:

Post a Comment