Sunday, January 19, 2014

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ, ΑΡΑΓΕ, Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ;



ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ, ΑΡΑΓΕ, Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Διαβάσαμε στη Romfea.gr:

“Με τον επικεφαλής της Κυβερνήσεως του Μεξικού κ. Μιγκέλ Άγχελ Οσόριο Τσογκ συναντήθηκε στις 16 Ιανουαρίου 2014 στα πλαίσια της επισκέψεώς του στο Μεξικό ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Ο υψηλόβαθμος κρατικός παράγοντας καλωσόρισε θερμά τον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα και χαρακτήρισε ως σπουδαία την επίσκεψή του, για τις σχέσεις Ρωσίας και Μεξικού.

Στη συνέχεια ενημέρωσε τον Μητροπολίτη για την σημερινή κατάσταση του Μεξικού, καθώς και για τους βασικούς άξονες της κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής της Κυβερνήσεως.

Ακόμα τόνισε τις θετικές αλλαγές σε τομείς του δημόσιου βίου της χώρας και ανέφερε ότι από τις προτεραιότητες της σύγχρονης εξωτερικής πολιτικής του Μεξικού είναι η σύσφιξη σχέσεων με τη Ρωσία.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ εξέφρασε ικανοποίηση για την επίσκεψή του στο Μεξικό, την οποία πραγματοποιεί με πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Αντωνίου, Μητροπολίτου Μεξικού, Κεντρώας Αμερικής, Βενεζουέλας και Καραϊβικής του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Ο Σεβασμιώτατος ενημερώσε τον κ. Μ.Α. Οσόριο Τσογκ για την εξωτερική δράση του Πατριαρχείου Μόσχας και το ποιμαντικό έργο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας στο Μεξικό.”

Διαβάσαμε επίσης στο dogma.gr:

“Σχεδόν μια εβδομάδα μετά την σύγκληση της Γενικής Κληρικολαϊκής Σύναξης, η οποία εξέλεξε τον νέο Προκαθήμενο, οι μόνες Εκκλησίες που έχουν αναγνωρίσει επίσημα το αποτέλεσμα, είναι τα Πατριαρχεία Ρωσίας και Αντιοχείας.

Το Φανάρι, παρά την προσπάθεια του νέου Αρχιεπισκόπου, να στήσει «γέφυρες», τηρεί στάση αναμονής. Στο ίδιο μήκος κύματος, κινούνται και οι περισσότεροι των Ορθοδόξων Προκαθημένων που όπως φαίνεται αναμένουν την κίνηση του κ. Βαρθολομαίου.”

Ερωτούμε τον Παναγιότατο και όσους άλλους έχουν βαρύνοντα λόγο στις αποφάσεις που λαμβάνονται στο Φανάρι:

Αντιλαμβάνεστε ότι το Πατριαρχείο Αντιοχείας έχει προσχωρήσει 100% στην παράταξη του Πατριαρχείου Ρωσίας επειδή γνωρίζει ότι ο μόνος που μπορεί να το βοηθήσει να επιβιώσει από τις επιθέσεις των Ισλαμοφασιστών είναι η Ρωσία;

Αν το αντιλαμβάνεστε αυτό εξακολουθείτε να έχετε την ψευδαίσθηση ότι μπορείτε να συγκαλέσετε την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο και να ελέγξετε την πορεία της;

Απαντούμε για λογαριασμό σας:

Οσο μπορέσατε να ελέγξετε τις εξελίξεις στην Εκκλησία της Τσεχίας και της Σλοβακίας άλλο τόσο θα ελέγξετε και τις εξελίξεις στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο!

Στο μεταξύ θα βλέπετε -εικάζουμε- σε ποια έκταση αυξάνονται και πληθύνονται οι δημοσιογράφοι, τα Εκκλησιαστικά Πρακτορεία Ειδήσεων και τα ιστολόγια στην Ελλάδα που προσχωρούν στο στρατόπεδο της Ρωσικής Εκκλησίας.

Με όλα αυτά τα δεδομένα υπάρχουν μεταξύ σας ιεράρχες και άλλοι αξιωματούχοι που έχουν καθοριστικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων, οι οποίοι επιζητούν να συγκαλέσουν την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο;

Αν ναι, τότε δεν χρειάζεται να είναι κανείς προφήτης για να προφητεύσει ποια δεινά θα προκύψουν για την ενότητα της Εκκλησίας.

No comments:

Post a Comment