Saturday, August 31, 2013

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥΝ ΒΑΘΥΤΑΤΗ ΘΛΙΨΗ



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥΝ ΒΑΘΥΤΑΤΗ ΘΛΙΨΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Με όχι τυχούσα θλίψη πληροφορηθήκαμε δύο πολύ θλιβερά γεγονότα αναφορικά με την Εκκλησία της Κύπρου.

Για να μη σκανδαλίσουμε συνειδήσεις δεν θα αναφέρουμε -επί του παρόντος τουλάχιστον- τα ονόματα των δύο ιεραρχών οι οποίοι ενέχονται στα σκάνδαλα.

Η πρώτη περίπτωση αφορά ιεράρχη, ο οποίος κάνει εξωφρενικές δαπάνες στο επισκοπείο της Μητρόπολής του, που ταιριάζουν σε μεγιστάνα του πλούτου ή σε κοσμικό άρχοντα και -οπωσδήποτε- όχι σε επίσκοπο του Χριστού.

Αν σ’ αυτό συνυπολογιστεί η πρωτοφανής οικονομική κρίση που μαστίζει την Κύπρο, οι δαπάνες αυτές γίνονται ακόμη πιο σκανδαλώδεις.

Δεν αναφέραμε το όνομα του ιεράρχη που ενέχεται στο σκάνδαλο, αφενός μεν για να μη σκανδαλίσουμε τον κόσμο και αφετέρου για να δώσουμε την ευκαιρία στο Σεβασμιότατο να περιστείλει κάθε σκέψη επιδίωξης χλιδής.

Η δεύτερη περίπτωση, που αφορά ιεράρχη που έδωσε πολύ θετικά μηνύματα στο παρελθόν, αφορά τη χειροτονία κληρικών με κώλυμα ιερωσύνης.

Ούτε και σ' αυτή την περίπτωση θα αναφέρουμε όνομα, όχι μόνον για να μη σκανδαλίσουμε τους πιστούς, αλλά και για να δώσουμε στον εν λόγω ιεράρχη την ευκαιρία να ματαιώσει κάθε τέτοια σκέψη, επειδή ευτυχώς -επί του παρόντος- δεν την έβαλε ακόμη σε πράξη, παρόλον ότι εξέφρασε την πρόθεση να το κάνει.

Ως γνωστόν -από χρόνου μακρού- ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος εφαρμόζει εκτεταμένα “οικονομία” -γράφε απροκάλυπτη παρανομία- για τη χειροτονία κληρικών με κωλύματα ιερωσύνης. 

Οταν επί παραδείγματι πρόκειται για υποψήφιο κληρικό, ο οποίος είχε ολοκληρωμένες σχέσεις με κοπέλλα την οποία αργότερα νυμφεύθηκε. 

Δυστυχώς τώρα ακούμε ότι ένας άλλος επίσκοπος -που δεν ανήκει καν στο κλίμα του Σεβασμιότατου Λεμεσού- ζητά να κάνει σκόντο στα κωλύματα της ιερωσύνης.

Εξάπαντος πρέπει να ματαιώσει κάθε τέτοια ανόσια σκέψη.

Ουδείς εκπλήττεται όταν ακούει ότι ένα πνευματικό ανάστημα του πλανεμένου μοναχού Ιωσήφ του Βατοπαιδινού -εν προκειμένω ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος- κάνει αβαρίες σε θέματα πίστεως. 

Τώρα όμως -με βαθύτατη θλίψη- διαπιστώνουμε ότι το κακό εξαπλώνεται.

Παρακαλούμε θερμά και υικά όλους τους αγίους αρχιερείς: Μακριά από τέτοιες χειροτονίες.

No comments:

Post a Comment