Friday, August 2, 2013

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΑΥΣΕΩΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ



ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΑΥΣΕΩΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ

Του κ. Ανδρέα Ζαχαρουδιού
===========

Τελευταία, γίνεται λόγος και όπως δημοσιεύθηκε, συζητείται από τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής, το θέμα της καύσεως των νεκρών. 

Δηλαδή, οι βουλευτές μας δεν λαμβάνουν υπόψιν την συντριπτικήν πλειοψηφίαν του πληθυσμού από τον οποίον επήραν και την ψήφον για να γίνουν βουλευτές (και που είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί). 

Ενδιαφέρονται για  τους αλλοδαπούς αλλοθρήσκους, για τους οποίους αντί να βρουν τρόπους να τους διώξουν από την Κύπρον την οποίαν μόλυναν, (ώστε να βρεθούν και θέσεις εργασίας για τους εντόπιους κατοίκους), τους δίδουν δικαιώματα εις βάρος της πλειοψηφίας την οποίαν μάλλον εμπαίζουν παρά σέβονται την ψήφον της. 

Χρησιμοποιούν προσχήματα που δεν είναι τίποτε άλλο από «προφάσεις εν αμαρτίαις». Εγώ πάντως νομίζω, ότι όσοι βουλευτές μας είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, το λιγότερον, θα έπρεπε να ντρέπονται, γι’ αυτό το κατάντημα. Διότι, όπως λέει και ο μακαριστός Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Μυτιληναίος, σαν Ορθόδοξοι Χριστιανοί, δεν έχομεν δικαίωμα να κάνομεν το σώμα μας, ότι θέλομεν! 1ον γιατί είναι κατοικία του Αγίου Πνεύματος ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ «το σώμα υμών  ναός του εν υμίν  Αγίου Πνεύματος εστίν, ου έχετε από θεού, και ουκ εστέ εαυτών» (Α΄Κορινθίους στ΄19), και 2ον  γιατί ανήκει στον Θεόν  δύο φορές: Η μία είναι διότι αυτός μας δημιούργησε, και η 2α  διότι μας εξαγόρασε με το αίμα του (Σταυρική του θυσία) «ηγοράσθητε γαρ τιμής» (Α΄Κορινθίους στ΄20).

Την δε Μεγάλην Παρασκευή το βράδυ, ακούομεν να ψάλλεται στις εκκλησίες: «Εξηγόρασας ημάς εκ της κατάρας του νόμου τω τιμίω σου αίματι…» 

Οι βουλευτές μας, ψηφίζοντας τέτοιον νόμον, εμπαίζουν και υβρίζουν τον Θεόν, ο οποίος μας υποσχέθηκε ότι τα νεκρά μας σώματα θα μας τα αναστήσει κατά την Β΄ Παρουσίαν (Προσδοκώ ανάστασιν νεκρών –σύμφωνα και με το Σύμβολον της Πίστεως μας). Το μόνον «ελαφρυντικόν» για τους βουλευτές μας είναι το αν είναι Μασόνοι ή Κομμουνιστές, που έτσι και αλλιώς αν δεν μετανοήσουν θα πάνε στην Κόλασιν. 

Ίσως, κάποιος να ερωτήσει: Αυτά τα σώματα που ετάφησαν και τα έφαγαν τα σκουλήκια, ή και τα άλλα που είτε κάηκαν, είτε τα έφαγαν τα άγρια θηρία, είτε εξαφανίσθηκαν με οποιονδήποτε τρόπον. είναι δυνατόν να αναστηθούν; 

Η απάντησις είναι, ότι όλοι θα αναστηθούν. Τίποτε δεν χάνεται. Εξ άλλου και η επιστήμη ανεκάλυψε τελευταίως, ότι πράγματι τίποτε δεν χάνεται! Η διαφορά είναι στο ότι εκείνα τα αναστημένα σώματα, αν και υλικά, θα είναι άφθαρτα και δεν θα έχουν τις ανάγκες που έχουμεν στην παρούσαν ζωήν, όπως τροφής, κλπ. Θα είναι όπως το αναστημένον σώμα του Χριστού.

Αν προσέξει κανείς, την Μεγάλην Παρασκευήν τοβράδυ, μετά την περιφοράν του επιταφίου και την επιστροφήν στην εκκλησίαν, διαβάζεται μια προφητεία, η οποία λέγει καθαρά, ότι τα οστά τα ξηρά, κατά την Δευτέραν Παρουσίαν, θα λάβουν σάρκες και νεύρα και θα ξαναγίνουν άνθρωποι όπως προηγουμένως (Προφητεία Ιεζεκιήλ, κεφ. ΛΞ΄ 1-14). 

Η παράδοσις μάλιστα λέγει ότι θα γίνουν όλοι όπως ήσαν (ή θα ήσαν) στην ηλικίαν των 33 ετών. 

Χρειάζεται και πολλή εξυπνάδα για να αντιληφθεί κανείς, ότι είναι ασέβεια και απιστία, το να κάψεις κάτι το ιερόν που θα ξαναχρησιμοποιηθεί;. 

Στην Αγίαν Γραφήν, σε όλες τις περιπτώσεις που υπάρχει αναφορά σε θάνατον κάποιου προσώπου, πάντοτε γίνεται λόγος για ταφήν και ουδέποτε για καύσιν των νεκρών. Εξ άλλου και τον Χριστόν τον έθαψαν. Δεν τον έκαψαν. (Τον Ιακώβ, όταν πέθανε στην Αίγυπτον, οι δικοί του τον μετέφεραν στην γην Χαναάν και τον έθαψαν – Γένεσις 50,13).

Ο Θεός όμως μας έδωσε και το αυτεξούσιον, δηλαδή, την επιλογήν να ακολουθούμεν ή όχι αυτά που αυτός λέγει, με την διαφοράν ότι όρισεν δικάσιμον ημέραν κατά την οποίαν όλους θα μας δικάσει, και άλλους θα στείλει στην κόλασιν και άλλους στην Βασιλείαν του (Κατά Ματθαίον ΚΕ΄ 34,41+46).  Αυτοί που δεν τα πιστεύουν αυτά, αν δεν μετανοήσουν, είτε καούν είτε ταφούν το ίδιον πράγμα κάνει! Πάλιν στην κόλασιν θα πάνε. Αν έχουν την δύναμιν να αντισταθούν 1ον στον θάνατον στον οποίον όλοι θα καταλήξωμεν και 2ον στον Θεόν που θα τους στείλει στην κόλασιν, τότε τους βγάζω το καπέλλον! Αν όμως όχι, τότε είναι αξιολύπητα πρόσωπα, και θα ήταν καλύτερα να μην είχαν γεννηθεί!  

Οι βουλευτές μας, θα πρέπει και καμιάν φοράν «να βάλουν φτι» στον Απόστολον που απαγγέλλεται στις κηδείες (που πάνε και ποζάρουν –μάλλον στις περισσότερες φορές γι’ αυτό πηγαίνουν), για να ακούσουν για την ανάστασιν των νεκρών που μας υπόσχεται ο θεός. «ει γαρ πιστεύομεν ότι Ιησούς απέθανε και ανέστη, ούτω και ο Θεός τους κοιμηθέντας δια του Ιησού, άξει συν αυτώ….και ούτω πάντοτε συν Κυρίω εσόμεθα» (Α΄ Θεσσαλονικείς Δ΄14-17)

Η δικαιολογία των βουλευτών μας, είναι ότι αυτός ο νόμος είναι για τους ξένους κατοίκους της Κύπρου, και όχι για τους χριστιανούς. Και φαίνεται ότι είναι καλόν τέχνασμα, αλλά λυπούμαστε να τους πούμεν ότι αυτό το τέχνασμα είναι μάλλον εκ του πονηρού. Τρανόν παράδειγμα είναι η θέσπισις του πολιτικού γάμου που έγινε επίσης με το ίδιον πρόσχημα. 

Μήπως είναι λίγοι οι χριστιανοί που είναι σήμερα παντρεμένοι με πολιτικόν γάμον; Αλλά υπάρχει και το άλλον ερώτημα: Γιατί να υπάρχουν αλλοδαποί, μόνιμοι κάτοικοι στην Κύπρον;;; 

Μας ξεγέλασαν, τόσον οι απατεώνες Ευρωπαίοι που μας κατέκλεψαν, όσον και οι εκάστοτε κυβερνώντες μας και οι βουλευτές μας επίσης, και έκαναν τέτοιους σατανικούς νόμους, ώστε να έχει δικαίωμα ο οποιοσδήποτε αλλοδαπός να δικαιούται να έλθει ως μόνιμος κάτοικος Κύπρου, φτάνει δήθεν να πληρεί κάποια λεγόμενα κριτήρια.  

Σημείωσις: Τα πιο πάνω εγράφησαν για τους καλοπροαιρέτους χριστιανούς που ενδιαφέρονται για τα σωστά, σύμφωνα με τον νόμον του Θεού. «το δε γνώναι νόμον διανοίας εστίν αγαθής». Δηλαδή, η γνώσις του θείου νόμου προϋποθέτει αγαθήν διάθεσιν - Παροιμίαι Θ΄10).

No comments:

Post a Comment