Sunday, August 25, 2013

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ



Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==========

Αναφέρεται, ο κ. Στέλιος Παπαντωνίου, σε άρθρο του, που επιγράφει “Ελιές στο Κάρμι” wwwsteliospapantoniou.blogspot.com, σε ένα ουσιώδες ζήτημα, που αφορά την πώληση Ελληνικής κατεχόμενης γης στους Τούρκους:

“Εδώ στην Κύπρο οι Τούρκοι αγοράζουν κι οι Έλληνες πουλούν. Οι Τούρκοι, πολίτες πρώτης τάξεως, πωλούν κι αγοράζουν σ΄όλη την Κύπρο, εμείς μόνο για να ξεπουλάμε πατρίδες καταντήσαμε. Η προηγούμενη κυβέρνηση μάλλον θα το’ βλεπε σαν μια λύση στο πρόβλημα: ας τους να ξεπουλήσουν, να δούμε ποιος θα φωνάζει εναντίον της διζωνικής δικοινοτικής. 

Οι σημερινοί γαυγίζουν σαν το σκυλί που δε δαγκώνει. Απ’ αυτούς δεν περιμένει κανένας τίποτε. Κι ύστερα μας λεν πως υποτιμούμε τους πολιτικούς και την πολιτική ζωή του τόπου! Σημασία έχει ποιος κατευθύνει, ποιος κυβερνά: οι πολίτες ή η σιωπώσα σαν τη συμφέρει κυβέρνηση.

Τότες, ακόμα κι οι ελιές είχαν όνομα, δεμένοι οι άνθρωποι με τη γη και τα δεντρά τους. Εμείς κοιμόμαστε-ξυπνούμε, στον μαμμωνά η καρδιά μας, αυτός ο θησαυρός μας.

Ευτυχώς δεν είναι μόνο  οι ξεπουλητάδες. Είναι και πολλοί που σέβονται και δε νομίζουν την περιουσία τους σαβούρα για πούλημα, μα φορέα ιστορίας και χρέους στους γονιούς και προπάππους, στην πατρίδα που λέμε.

Άνοιξαν τα συρματοπλέγματα, σπεύσαμε -όσοι έσπευσαν- να δουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους, να προσκυνήσουν στις εκκλησιές τους, ήρθαν άρρωστοι, συνήθισαν, κι όταν μυρίστηκε ο Τούρκος πως ήρθε η ώρα, κουδούνισε το παραδάκι, κι έτρεξαν πολλοί στο παζάρι της πατρίδας, παρόλο που κανενός τα σκλαβωμένα χώματα δεν είναι δικά του.

Η φτώχεια δεν είναι εξωτερική υπόθεση. Είναι εσωτερική.”

Ο κ. Παπαντωνίου καταγράφει μια φοβερή αλήθεια. Σήμερα στην Κύπρο γίνεται κάτι το φοβερό που ίσως δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην Ελληνική Ιστορία. Οι Ελληνες της Κύπρου πουλούν, αντί πινακίου φακής, την κατεχόμενη γη μας στους κατακτητές μας.

Ολοι θεωρητικά συμφωνούν ότι αυτό είναι πράξη εσχάτης προδοσίας. Στην πραγματικότητα όμως κανένας ή σχεδόν κανένας δεν κουνά το μικρό δακτυλάκι του για να σταματήσει το κακό.

Δεν είναι απλά θέμα κυβερνήσεων, όπως αναφέρει ο κ. Παπαντωνίου. 

Η τραγική αλήθεια είναι ότι 4,000 Ελληνες - τι Ελληνες; Πήλιοι Γούσηδες, Εφιάλτες και Ιούδες Ισκαριώτες-, πούλησαν ήδη τη γη τους στους Τούρκους.

Καμιά Κυπριακή κυβέρνηση και κανένα κόμμα δεν έθεσε θέμα να απαγορευθεί η πρακτική. Καμιά κυβέρνηση και κανένα κόμμα δεν έθεσε θέμα στη Βουλή ή στο υπουργικό ή στο εθνικό συμβούλιο. 

Τo ΑΚΕΛ -και μετά την αποχώρηση του κ. Χριστόφια- αρνείται την διαπόμπευση των προδοτών προς φρονηματισμό και ουδείς ή σχεδόν ουδείς διαφωνεί.

Επομένως; Γιατί μας κάνει εντύπωση επειδή το κακό διαιωνίζεται και στο τέλος δεν θα υπάρχει θέμα για συζήτηση με τους Τούρκους; Υπάρχει κανείς που αγνοεί ότι το Κυπριακό στην ουσία του είναι το περιουσιακό;

Οταν η Ελληνική γη περάσει σε Τουρκικά χέρια οι Τούρκοι θα μας πουν -και δικαίως- ότι το θέμα τέλειωσε! Δεν υπάρχει τίποτα για συζήτηση, επειδή απλούστατα δεν υπάρχει κατεχόμενη γη. Μόνον πουλημένη γη από τους Ελληνες στους Τούρκους με την ελεύθερη τους θέληση.

No comments:

Post a Comment