Wednesday, August 21, 2013

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ "ΚΑΛΑΜΙ" ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΟΧΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ




ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ "ΚΑΛΑΜΙ" ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΟΧΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Αποκαλυπτικές -δεν ξέρουμε πόσο ακριβείς- είναι οι πληροφορίες που δημοσίευσε το ιστολόγιο “Καλάμι” αναφορικά 

1.) Με τις σχέσεις του Εκκλησιαστικού συντάκτη της Ομογενειακής εφημερίδας “Εθνικός Κήρυξ” κ. Καλμούκου με τον Σεβ. Βοστώνης κ. Μεθόδιου,

2.) Με την πρόσκληση που προτίθεται -κατά τις πληροφορίες του ιστολογίου- να απευθύνει η Ομογένεια της Βοστώνης στον Παναγιότατο για να παραστεί στην εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου,

3.) Με τις φιλοδοξίες του Σεβ. Βοστώνης κ. Μεθόδιου και του Σεβ. Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελου να διαδεχθούν τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο,

4.) Με την επικείμενη -κατά τους ισχυρισμούς του ιδίου ιστολογίου πάντοτε- αντικατάσταση του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημήτριου.

5.) Με την φερομένη πρόθεση του Φαναρίου να εκλέξει τον Σεβ. Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο διάδοχο του Σεβ. κ. Δημήτριου.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

''Θου Κύριε'': Εξελίξεις στα εκκλησιαστικά μας στις ΗΠΑ
- Ενώ είχαν γίνει ''κ....'' και τρώγονταν γιά χρόνια άγρια, τελικά αντάλλαξαν αγκαλιές, ασπασμούς και φιλιά πρόσφατα: Ο Βοστώνης Μεθόδιος και ο Καλμουκίας Θεόδωρος. Τώρα, εργάζονται μαζί γιά να 'ρθει ο οικουμενικός Βαρθολομαίος στην... παρέλαση γιά 25η Μαρτίου, στην Βοστώνη.
Προσοχή τα μωρά στην Νέα Υερσέη. Ο εκεί ''άγιος'' αν ακούσει μωρό στην εκκλησία να κλαίει, ''δαιμονίζεται''.
Είναι ζήτημα μηνών η αντικατάσταση του Αμερικής Δημήτριου. Ερίζουν οι ''άγιοι'', Νέας Υερσέης και Βοστώνης γιά διάδοχοι, αλλά μάταια. Η εκκλησιαστική ''μαφία'' στην Πόλη, έχει άλλα -καλαματιανά- σχέδια.”

ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΕΒ. ΒΟΣΤΩΝΗΣ ΚΑΙ Θ. ΚΑΛΜΟΥΚΟΥ
____________

Δεν γνωρίζουμε ποιες είναι οι σχέσεις του Σεβ. Βοστώνης και του κ. Καλμούκου αυτή τη στιγμή, ούτε αν τώρα συνεργάζονται για την έλευση του Παναγιότατου στη Βοστώνη.

Είναι όμως αληθές ότι -κατά μεγάλα χρονικά διαστήματα- οι σχέσεις των δύο ανδρών κάθε άλλο παρά αρμονικές ήταν.

Σε κάθε περίπτωση εκφράζουμε τη χαρά μας αν τώρα οι σχέσεις τους έχουν αποκατασταθεί. Ποιος έχει να κερδίσει κάτι όταν οι σχέσεις δύο συνανθρώπων του δεν είναι αρμονικές;

Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
_________

Η αντικατάσταση του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου νομίζω ότι δεν είναι εύκολο εγχείρημα ακόμη και αν υποτεθεί ότι αυτή είναι η πρόθεση του Πατριαρχείου.

Να αντικατασταθεί γιατί;

Ούτε σε κανονικό παράπτωμα υπέπεσε, ούτε υπάρχει η παραμικρή σκιά στις σχέσεις του με τους συνεπισκόπους του ή με τις αρχές των ΗΠΑ ή με τις εκάστοτε Ελληνικές κυβερνήσεις ή και -εξ όσων τουλάχιστον γνωρίζουμε- με το Οικουμενικό Πατριαρχείο. 

Παρά το προκεχωρημένο της ηλικίας του οι δυνάμεις του Σεβασμιότατου και η αντοχή του είναι σε αξιοζήλευτο επίπεδο, ενώ τα αντανακλαστικά του είναι εκπληκτικά και το μυαλό του δουλεύει κρύσταλλο.

Με ποια επομένως δικαιολογία θα αντικατασταθεί; 

ΟΙ ΕΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΔΕΛΦΙΝΟΙ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟΥ ΘΡΟΝΟΥ
__________________

Το ιστολόγιο “Καλάμι” παρουσιάζει ως δελφίνους του Θρόνου Αμερικής τους Σεβ. Βοστώνης Μεθόδιο και Νέας Ιερσέης Ευάγγελο. 

Γιατί, όμως, δεν αναφέρεται στην ανταπόκριση ότι και ο Σεβ. Ντιτρόιτ Νικόλαος και ο Σεβ. Ατλάντας Αλέξιος έχουν τις ίδιες φιλοδοξίες; 

Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
________________

Η πιο ανησυχητική πληροφορία της ανταπόκρισης του ιστολογίου είναι ότι το Φανάρι προωθεί τον Σεβ. Μεσσηνίας Χρυσόστομο (Σαββάτο)για Αρχιεπίσκοπο Αμερικής.

Δύσκολο να γίνει πιστευτή η πληροφορία για τους ακόλουθους λόγους.

1.) Τα Αγγλικά του Σεβ. Μεσσηνίας δεν επαρκούν για να αναλάβει αυτά τα καθήκοντα.

2.) Θα είναι πολύ προκλητική ενέργεια εκ μέρους του Πατριαρχείου. Οι ανά την Οικουμένη παραδοσιακοί πιστοί θεωρούν -και δικαίως-κόκκινο πανί τον κ. Σαββάτο. Θα είναι πολύ προκλητικό να ενεργήσει με αυτόν τρόπο ο Πατριάρχης. Γιατί να το κάνει; Για να ξεσηκώσει εναντίον του σφοδρό πόλεμο από πολλές πλευρές;

3.) Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος θα έδινε ποτέ τη συγκατάθεσή του για την εκλογή του Μεσσηνίας επειδή ο Σεβασμιότατος είναι απρόβλεπτος και μη χειραγώγιμος.

4.) Ο Πατριάρχης μπορεί να εναβρύνεται με το οικουμενιστικό φρόνημα του Μεσσηνίας πλην όμως είναι Φαναριώτης. Δεν είναι χαζός. Γνωρίζει ότι τις επιστολές που υπέγραφε ο αείμνηστος Χριστοδουλος εναντίον του Πατριαρχείου, όταν ξέσπασε η διένεξη Αθηνών και Κωνσταντινοπούλεως, τις έγραφε ο Μεσσηνίας ως Αρχιμανδρίτης εξ ου και ανταμείφθηκε στη συνέχεια με την εκλογή του στο Θρόνο της Μεσσηνίας.

Δεν εννοώ ότι ο Μεσσηνίας ήταν “Χριστοδουλικός”, ούτε κατ’ ανάγκην ότι είναι αντιπατριαρχικός. Είναι όμως οπωσδήποτε απρόβλεπτος και αφερέγγυος. Γιατί, επομένως, να του εμπιστευτεί τον Πατριαρχείο μια τόσο νευραλγική θέση;

Αρα δύσκολα μπορεί να γίνει πιστευτή η πληροφορία ότι το Πατριαρχείο θέλει τον κ. Σαββάτο διάδοχο του Σεβ. κ. Δημητρίου.

Να υπενθυμίσω ότι πρόσφατα ιεράρχης του Θρόνου μου διέρρευσε πληροφορία ότι ο Σεβ. Μεσσηνίας θα εκλεγεί Γαλλίας. Δημοσίευσα μεν την πληροφορία, αλλά κατέγραψα επίσης την αδυναμία μου να διαγνώσω τα κίνητρα της διαρροής της πληροφορίας.

Νομίζω ότι όσοι διαρρέουν αυτές τις πληροφορίες ποντάρουν στην απέχθεια των χριστιανών προς το πρόσωπο του οικουμενιστή και αφερέγγυου ιεράρχη.

Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ
____________________

Το Πατριαρχείο ακολούθησε ακριβώς την ίδια τακτική όταν εξέλεξε τον Αρχιεπίσκοπο Σπυρίδωνα. 

Ο π. Καρλούτσος έπεισε τον Πατριάρχη ότι ο τότε Ιταλίας Σπυρίδων ήταν η ενδεδειγμένη λύση για διαδοχή του μακαριστού Ιακώβου.

Στο μεταξύ διέρρεαν -μετά επιτάσεως- πληροφορίες ότι ο διάδοχος του Ιακώβου ήταν ο Αυστραλίας, οπότε ξεσηκώνονταν -ως εικός- ουρανομήκεις διαμαρτυρίες πανταχόθεν. Ετσι έμενε ο Ιταλίας Σπυρίδων στο απυρόβλητο. Και αφού με την τακτική των διαρροών το Πατριαρχείο έκαψε τις άλλες υποψηφιότητες, μια μέρα πριν εκλέξουν Αρχιεπίσκοπο Αμερικής τον Σπυρίδωνα, οι Φαναριώτες διέρρευσαν την είδηση της εκλογής του στον “Εθνικό Κήρυκα”.

Γι’ αυτό καταλήγω στο συμπέρασμα ότι μάλλον ως σκιάχτρο για να τρομοκρατούνται οι πιστοί χρησιμοποιείται το όνομα του Μεσσηνίας.  

Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΗ
___________

Η πληροφορία του ιστολογίου “Καλάμι” ότι ο Σεβ. Γαλλίας Εμμανουήλ είναι ο επικρατέστερος δελφίνος του Θρόνου Αμερικής έχει ισχυρά ερείσματα. Η πληροφορία ενισχύεται από το γεγονός ότι διατηρεί άριστες σχέσεις με τον π. Αλέξανδρο Καρλούτσο. Ας μην ξεχνούμε επίσης ότι είναι χαμηλών τόνων ιεράρχης και οικουμενιστικού φρονήματος και γι’ αυτό απολύτως χειραγώγιμος από το Φανάρι.

No comments:

Post a Comment