Tuesday, August 20, 2013

Η ΜΙΑ ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ


Η ΜΙΑ ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Διαβάζουμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ρομφαία από tanea.gr:

“Τον Λιονέλ Μέσι, τον Μάριο Μπαλοτέλι και τα υπόλοιπα μέλη των αποστολών των εθνικών ομάδων της Αργεντινής και της Ιταλίας υποδέχθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος Αʼ στο Βατικανό, με αφορμή τον αγώνα που θα δώσουν οι δύο ομάδες την Τετάρτη (14 Αυγούστου) στο Ολύμπικο της Ρώμης προς τιμήν του.

«Ευτυχώς είναι φιλικός ο αγώνας, διαφορετικά δεν θα ήξερα ποιον να υποστηρίξω», είπε ο γνωστός για την αγάπη του για το ποδόσφαιρο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Ο Ποντίφικας μίλησε με θερμά λόγια στους ποδοσφαιριστές και τους συνέστησε να είναι ταπεινοί και να λειτουργούν ως ερασιτέχνες: «Είστε δημοφιλείς και ο κόσμος σας ακολουθεί, αλλά ταυτόχρονα είναι και μία ευθύνη στους ώμους σας. 

Ο Λιονέλ Μέσι είχε εκφράσει από την πρώτη στιγμή της ανάδειξης του Αργεντινού Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο στον Παπικό Θρόνο την επιθυμία του να τον συναντήσει.

«Είναι μία εξαιρετική ημέρα για μένα η σημερινή. Είναι τιμή μου που βρέθηκα εδώ σήμερα και συνάντησα τον Πάπα που είναι επίσης Αργεντινός», δήλωσε ο Μέσι ο οποίος έδωσε μαζί με τον αρχηγό της Σκουάντρα Ατζούρα Τζιανλουίτζι Μπουφόν μία ελιά στον Ποντίφικα.

«Για πρώτη φορά υπάρχει ένας άνθρωπος που είναι πιο επιτυχημένος από τον Μέσι», είπε ο Μπουφόν χαμογελώντας, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στο Βατικανό.”

Η απόλυτη φαιδρότητα.

Ποδοσφαιρικός αγώνας δύο εθνικών ομάδων προς τιμή του Πάπα.

Καλά! Ο Αρχηγός του Βατικανού είναι τόσον φαιδρός ώστε πραγματικά δεν αντιλαμβάνεται ότι αυτά τα πράγματα συνιστούν εκκοσμίκευση του χειρίστου είδους και ότι γελοιοποιούν ακόμη περισσότερο το παντελώς αναξιόπιστο στη συνείδηση του κόσμου Βατικανό;

Είναι δυνατόν ο Πάπας Φραγκίσκος να νομίζει ότι με την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο ότι θα κατορθώσει να ανακόψει την προτεσταντική πλημμυρίδα των Evangelicals, η οποία σαρώνει κυριολεκτικά σαν λαίλαπα τη Νότιο Αμερική -και όχι μόνον- και στερεί τον Παπισμό από εκατομμύρια πιστούς;

Νομίζει ότι με αυτούς τους επικοινωνισμούς θα στρέψει την προσοχή του κόσμου μακριά από τα οικονομικά και σεξουαλικά σκάνδαλα -και δη το σκάνδαλο της παιδεραστίας- που συγκλονίζουν την "Αγία Εδρα";

No comments:

Post a Comment