Thursday, January 3, 2013

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΛΑΓΟΥΡΟΥ




ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΛΑΓΟΥΡΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=======================

Οι εκδόσεις “Τήνος”, το περιοδικό και το ομώνυμο ιστολόγιο “Χριστιανική βιβλιογραφία” και η εφημερίδα “Ο Φάρος της Τήνου” είναι καρπός της γλαφυρής γραφίδας ή του εκδοτικού μόχθου του κ. Στυλιανού Λαγουρού και του γυιού του π. Αθανάσιου Λαγουρού.

Πατέρας και γυιός χειρίζονται τον ελληνικό λόγο άριστα. Ευφυέστατοι, ανοιχτόμυαλοι, παραδοσιακοί, ξέρουν να λένε πολλά σε λίγες αράδες. 

Ελπίζω ότι η οικονομική κρίση δεν θα επηρεάσει την έκδοση του περιοδικού “Χριστιανική Βιβλιογραφία” και της εφημερίδας “Ο Φάρος της Τήνου”.

Τα τεύχη 87 και 88 της εφημερίδας “Ο Φάρος της Τήνου” - που αριθμεί 53 χρόνια ζωής! - καταγράφουν πολλά που συμβαίνουν στο ιερό νησί της Παναγίας. 

Δεν είμαι βέβαιος ότι αντελήφθηκα επακριβώς τις καταγγελίες του κ. Λαγουρού στα άρθρα του “Το τουριστικό τραινάκι” και “Η Ελληνική Σατανική Εκκλησία”. Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι αυτό που υπονοούν - ή νομίζω ότι υπονοούν - αληθεύει. 

Αν υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία τι κάνει ο Σεβασμιότατος Σύρου για να αποτρέψει τη μετατροπή της νήσου της Παναγίας σε νησί της ακολασίας;

Κοινές ποιμαντικές παραστάσεις με Παπικούς;

Πολυαρχιερατικά συλλείτουργα σε κάθε γωνιά της εν Ελλάδι Εκκλησίας εποχούμενος επί παντός είδους μεταφορικού μέσου; 

Συνεχή αποθάνατιση κάθε του κίνησης με άπειρες φωτογραφίες; 

Επιτέλους! Δυστυχώς ο Σεβασμιότατος δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της καταστάσεως. 

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος όμως γιατί δεν τον ανακαλεί στην τάξη;

Τα τεύχη του περιοδικού “Χριστιανική βιβλιογραφία” 55 και 56  διακρίνονται για το θάρρος του συντάκτη τους κ. Στυλιανού Λαγουρού που δεν χαιδεύει τ’ αυτιά των Εκκλησιομάχων και εθνομειοδοτών που αρνούνται να βάλουν σταυρό και να προσκυνησουν το Σταυρό και το Ευαγγέλιο.

Ο καλός συντάκτης τους δεν παραλείπει όμως να ελέγξει την αντιπαραδοσιακή πορεία του έθνους μας αλλά και του Δυτικού πολιτισμού. 

Καιρός είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι το Ισλάμ δεν θα κυριεύσει τελικά τη χριστιανική Δύση αλλά την Ευρώπη που απελάκτισε το Χριστό και το Ευαγγέλιο.

Το περιοδικό “Χριστιανική βιβλιογραφία” αριθμεί 41 χρόνια ζωής και οι εκδόσεις “Τήνος” 48 χρόνια ζωής.

Αλήθεια! Και τι δεν μπορεί να κατορθώσει ένας ταλαντούχος άνθρωπος που αγαπά τον Χριστό, αλλά και πόσο ελπιδοφόρο είναι το γεγονός ότι διάδοχός του έργου του είναι ο εξίσου ευφυής και ικανότατος π. Αθανάσιος Λαγουρός.!

Τους ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά τους. 

No comments:

Post a Comment