Wednesday, May 2, 2012

ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ π. ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ


ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ TOΥ π. ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

======


Στο τεύχος του Μαίου του περιοδικού “Ενοριακή Ευλογία”, που εκδίδει ο σεβαστός μας Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Βολουδάκης, δημοσιεύεται επώνυμο άρθρο του ιδρυτή, εμπνευστή, καθοδηγητή και ουσιαστικού πρόεδρου της Πολιτικής Παράταξης “Κοινωνία” π. Βασίλειου Βολουδάκη, ο οποίος - ως μη όφειλε και κατά σαφή παράβαση των Ιερών Κανόνων και του Ευαγγελίου - ποδηγετεί την Παράταξη, από το παρασκήνιο και το προσκήνιο, και καλεί τους χριστιανούς να ψηφίσουν το πολιτικό κόμμα που ο ίδιος ίδρυσε.


Η προσπάθεια ποδηγέτησης κομμάτων από κληρικούς πέραν του ότι είναι σαφώς αντικανονική δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη συνείδηση των πιστών.


Η Παράταξη “Κοινωνία” έχει κάθε δικαίωμα να πολιτεύεται και να ζητά την ψήφο του λαού.


Ουδείς κληρικός όμως έχει το δικαίωμα να εκδίδει μανιφέστα υπέρ της “Κοινωνίας” ή υπέρ οιουδήποτε άλλου κόμματος.


Η κοινή άλλωστε λογική λέγει δύο πράγματα.


1.) Ολες ανεξαίρετα οι δημοσκοπήσεις δυσκολεύονται να ανιχνεύσουν την παρουσία της “Κοινωνίας” στις προτιμήσεις του λαού, και


2.) Οι πολίτες - οι συνειδητοί χριστιανοί - στους οποίους απευθύνεται η “Κοινωνία”, ακόμη και αν υποτεθεί ότι θα την ψήφιζαν όλοι μέχρι και του τελευταίου, δεν επαρκούν για να εξασφαλίσουν την είσοδο της “Κοινωνίας” στη Βουλή, που χρειάζεται να πάρει τουλάχιστον το 3% των ψήφων.


Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η “Κοινωνία” δεν έχει δικαίωμα ή ότι δεν πρέπει να κατέλθει στην εκλογές.


Κάθε άλλο.!


Οι εκπρόσωποί της έχουν κάθε δικαίωμα να το κάνουν, αλλά ας έχουν υπόψη ότι η ψήφος τους θα είναι ψήφος διαμαρτυρίας - συνειδήσεως αν θέλετε - και όχι δυνατότητας άσκησης νομοθετικής εξουσίας, αφού δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση η “Κοινωνία” να εκλέξει βουλευτή.


Εδώ δεν μπόρεσε να εκλέξει δημοτικό σύμβουλο στην Αθήνα που βρίσκεται ο πυρήνας της "Κοινωνίας" και θα εκλέξει βουλευτή σε εθνικές εκλογές;


2 comments:

  1. Κύριε Τελεβάντο,
    Σας ευχαριστούμε πολύ για τη «συμπαράσταση» και την «άδολη συμμετοχή σας» στον τιτάνιο αγώνα μας.
    Από βάθους καρδίας ευχόμαστε αυτοί που θα μπουν στη Βουλή να είναι οι άξιοι και οι ικανοί. Αυτοί που θα καταφέρουν να βγάλουν τη Χώρα από το τέλμα στο οποίο έχει βρεθεί.
    Το δικό μας όραμα μάλλον είναι πολύ μεγάλο και λίγοι μπορούν να το αντιληφθούν και να συμπλεύσουν…
    Εμείς οραματιζόμαστε μία κοινωνία όπου θα υπηρετούν οι άριστοι, όπου θα υπάρχει αξιοκρατία, όπου τα δικαιώματα της Ελλάδος θα προασπίζονται από τους κυβερνώντες. Όπου ο άνθρωπος θα νοιάζεται για το συνάνθρωπο, το κράτος θα είναι αρωγός του πολίτη και όχι εμπόδιο σε κάθε του προσπάθεια.
    Η παράταξή μας αποτελείται από ανθρώπους που αγωνίζονται για το καλό της Πατρίδος μας, όπως οι ίδιοι το αντιλαμβάνονται με τη βοήθεια των πνευματικών τους οδηγών.
    Θέλω επίσης να σας επισημάνω ότι τώρα πια πολλοί είναι οι κληρικοί που βρίσκονται στο πλευρό μας, οι οποίοι ανοιχτά υποστηρίζουν την παράταξή μας και συμβουλεύουν τους πιστούς να ψηφίσουν την ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Γιατί τώρα πια, η Χώρα μας βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και η Εκκλησία πρέπει να υψώσει πρώτη τη σημαία της Επανάστασης που κι εμείς επαγγελλόμαστε.
    Ναι η ψήφος στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ είναι ψήφος συνείδησης.
    Εμείς αγωνιζόμαστε για τα ιδανικά μας, τα Ιερά και τα Εθνικά.
    Σας ευχόμαστε κάθε καλό.
    Ο Θεός να δίνει φώτιση σε σας και σε όλο τον κόσμο.
    Καλή δύναμη στο έργο σας.

    Με εκτίμηση
    Ένα μέλος της παράταξης ΚΟΙΝΩΝΙΑ


    Υ.Γ. 1. Το γεγονός ότι η ΚΟΙΝΩΝΙΑ δεν κατάφερε να εκλέξει δημοτικό σύμβουλο αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε να σας ανησυχεί κι όχι να το χλευάζετε. Εξάλλου σκεφτείτε ποιους προέβαλλαν τα ΜΜΕ και ποιους τελικά επέλεξε ο λαός της Αθήνας να τον διοικούν. Η «δημοκρατία» μας βρίσκεται στα χέρια αμοραλιστών και κάθε φωνή αντίθετη στα συμφέροντά τους, φροντίζουν να σιγήσει. Αυτό που συμβαίνει στην Πατρίδα μας είναι τρομακτικό κι εσείς αντί να ασχολείστε με το θηρίο, ασχολείστε με αυτούς που προσπαθούν να εναντιωθούν.
    2. Σας παρακαλώ θερμά να σταματήσει αυτή η αντιμετώπιση προς τους ανθρώπους της ΚΟΙΝΩΝΙΑ, όλους εμάς τα απλά μέλη αλλά και τους υποψήφιους, που είτε σας αρέσει είτε όχι δεν είμαστε πιόνια του π. Βασιλείου, αλλά νοήμονες άνθρωποι που εμπνεόμαστε από το όραμα, τη δύναμη, το σθένος ενός φωτισμένου κληρικού. Θα έπρεπε να σκέφτεστε περισσότερο τα όσα γράφετε αναφερόμενος στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Εμείς πιστεύουμε ότι ο κόσμος μπορεί να αλλάξει, μπορεί να γίνει καλύτερος.

    ReplyDelete
  2. Ουδεμία απολύτως ειρωνεία επειδή δεν μπορέσατε να εκλέξετε δημοτικό σύμβουλο.

    Απλά διαπίστωση.

    Εσείς μπορέιτε κάλλιστα να οργανώνεστε σε κόμμα και να πολιτεύεστε.

    Οχι όμως οι κληρικοί.

    Το απαγορεύουν ρητά, αυστηρά και επί ποινή καθαιρέσεως οι Ιεροί Κανόνες.

    ReplyDelete