Friday, May 4, 2012

ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΑΜΟΚ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ;












ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΑΜΟΚ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ;


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

================


Διαβάζουμε στο ιστολόγιο “Ιδιωτική Οδός” άρθρο του Σεβασμιότατου Γέροντος Χαλκηδόνος Ἀθανασίου “ΜΗ ΜΟΥΤΡΩΝΕΤΕ ΑΛΛΑ “ΚΟΡΥΒΑΝΤΙΑΤΕ” το ακόλουθο:


“Διὰ τοῦτο, ἂς μὴ μουτρώνουμε γιὰ τὶς ἀραχνοΰφαντες, "σοφὲς" καὶ ἀξιοθρήνητες λοιδορίες τῶν συγχρόνων νεοφαρισαίων πλαγγωνοπαικτῶν καὶ τῶν αὐτοκλήτων "προμάχων" τῆς Ὀρθοδοξίας, ἀλλὰ ἂς αἰνοῦμε τὸν Κύριον "ἐν τυμπάνῳ καὶ χορῷ", αἰνοῦμεν "αὐτὸν ἐν χορδαῖς καὶ ὀργάνῳ" (Ψαλμ. 150, 4).”


Διαβάζουμε επίσης - μεταξύ άλλων εξωφρενικών - σε άρθρο του παλαίμαχου οικουμενιστή ιστοριοδίφη κ. Αριστείδη Πανώτη, στον “Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ”, απόσπασμα άρθρου του που επιγράφει: “Δάσκαλος του Διαλόγου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Αθηναγόρας”.


“Δυστυχώς υπάρχουν και οι αδιάβαστοι και οι ανερμάτιστοι για τους οποίους εξακολουθεί να ισχύει το «Ηλίθιον ως αληθώς το τοις επιπολαίοις και ματαίοις αντιλέγειν»!”


Καλά τι έπαθαν οι Οικουμενιστές και παραληρούν κυριολεκτικά και βρίζουν με αυτή τη σκαιότητα από την ημέρα της διοργάνωσης της Ημερίδας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς για τη “μεταπατερική θεολογία;”


Τι καινούργιο έμαθαν με την Ημερίδα που αγνοούσαν προηγουμένως;


Οτι διαφωνούμε με τις καινοφώνους και κενοφώνους δοξασίες της Ακαδημίας του Βόλου;


Οτι θεωρούμε σε πολλά σημεία επικίνδυνη τη θεολογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Περγάμου κ. Ιωάννη (Ζηζιούλα);


Οτι δεν συμφωνούμε με τον Οικουμενισμό;


Οτι θλιβόμαστε βαθύτατα όταν βλέπουμε τους Οικουμενιστές να συμπροσεύχονται με αιρετικούς και αλλόθρησκους και όταν μοιράζουν “Ιερά Κοράνια”;


Δεν μπορεί να τρέφουν τέτοιες ψευδαισθήσεις!


Δεν είναι πια και παράφρονες.!


Κάτι άλλο συμβαίνει, επειδή - όπως βλέπετε - πολλές βδομάδες μετά την Ημερίδα ακόμη παραληρούν. Τους έπιασε κυριολεκτικά αμόκ. Βρίζουν, κάνουν προσωπικές επιθέσεις και δεν συμμαζευόμαστε.


Ποιος είναι όμως ο λόγος;


Δεν είναι αρκετό να πούμε Οικουμενιστές είναι! Τι καλύτερο περιμένεις από αυτούς;


Κάτι άλλο συμβαίνει για να διαρκεί για τόσο το παραλήρημα τους.


Η πρώτη εκδοχή είναι ότι ένιωσαν να τους αγγίζει βαθιά το θέμα εξαιτίας της αναίρεσης της θεολογίας του προσώπου του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Περγάμου από τον Αγιο Ναυπάκτου και αποφάσισαν να ανοίξουν δεκαπέντε πήχες γλώσσα για να προλάβουν τη συνέχεια.


Η άλλη εκδοχή - η και πιο πιθανή - είναι ότι φοβούνται ότι η Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος θα πάρει απόφαση με την οποία θα ζητά να αναγνωριστούν ως Οικουμενικές Σύνοδοι οι Σύνοδοι που δικαίωσαν τον Μέγα Φώτιο και τον Αγιο Γρηγόριο τον Παλαμά.


Είναι προφανές ότι αν αυτό συμβεί θα έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη ανατροπή των οικουμενιστικών σχεδιασμών του Φαναρίου.


Οτι και να συμβαίνει ένα είναι το σίγουρο, είτε τους αρέσει είτε δεν τους αρέσει.


Οι οικουμενιστικοί σχεδιασμοί του Φαναρίου φούνταραν κυριολεκτικά στο μεσοπέλαγο των διεκδικήσεων των Θρόνων Κωνσταντινουπόλεως και Ρωσίας.


Ούτε οι “αντιοικουμενιστές”, ούτε οι Ημερίδες, ούτε οι “Ομολογίες” είναι ο πραγματικός εχθρός του Οικουμενισμού.


Το Πατριαρχείο Ρωσίας - για τους δικούς του λόγους - δεν αποδέχεται την περί “πρωτείου” διδασκαλία που προωθεί το Φανάρι και δεν πρόκειται ποτέ να συναινέσει να αποκτήσει το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως υπεροχικό πρωτείο ως “Πατριαρχείο της Ανατολής”.


Οσο και να μας βρίζουν οι Οικουμενιστές, όσο και να μας συκοφαντούν ότι είμαστε δήθεν εναντίον των διαλόγων η αλήθεια είναι ότι είμαστε ανίσχυροι να τους σταματήσουμε από τον οικουμενιστικό κατήφορο.


Δεν μπορούν να δείρουν τον γάιδαρο και χτυπούν το σαμάρι.

No comments:

Post a Comment