Sunday, April 11, 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ






ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ

ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

====================




Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ

__________________


κ. Παναγιώτη, Χριστός Ανέστη!

Ευχαριστώ πολύ γιά τήν προσοχή σας στό άρθρο μου, όμως το πολύ μικρό απόσπασμα, που παραθέτετε, δεν δίδει στους αναγνώστες σας τη δυνατότητα να κατανοήσουν αυτά που θέλησα να εκφράσω.

Δεν υποτιμώ τόν αγώνα κατά του Οικουμενισμού. Καθε άλλο! Νομίζω γνωρίζετε πού μαθήτευσα και ότι από 24 ετών γράφω στον "Ορθόδοξον Τύπον" εναντίον των παραχαρακτών της Ορθοδοξου Πίστεώς μας. Αυτό πού τονίζω στο τελευταίο άρθρο μου είναι αυτό που θά επεδίωκε και ένας γιατρός, όταν είχε στα χέρια του έναν ετοιμοθάνατο άνθρωπο: Πρώτα να τον κρατήση στη ζωή και ύστερα να του προσφέρη και ποιότητα ζωής. Τώρα το ΈΘΝΟΣ μας δεν αντιμετωπίζει απλώς τόν κίνδυνο να μολυνθή το δόγμα της Πίστεώς του αλλά του επιβάλλεται από τους κυβερνήτες του η αθεϊα ως επίσημη έκφραση, εκπαίδευση και ζωή του! Περί αυτού πρόκειται. Δεν είμαστε σε χωριστά στρατόπεδα. Εμείς σας θεωρούμε σύμμαχο και αδελφό εν τη πίστει. Ο πόλεμος μας χρειάζεται όλους.΄Ισως διαφέρει η στρατηγική μας. ΄Ας μη θεωρή, λοιπόν, ο καθένας μας τη δική του στρατηγικη ως θεόπνευστη αλλά όλοι μας να καταθέτουμε τόν πνευματικό μας οβολό για την λύτρωση του Εθνους μας από «τα στοιχεία» και τα στοιχιά «του κόσμου».

Με αγάπη Χριστού

π. Βασίλειος Ε. Βολουδάκης


======================



Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

_________________


Σεβαστέ μου Γέροντα,


Αληθώς Ανέστη!


Ουδέ επί στιγμή σκέφτηκα ότι είστε οικουμενιστής.

Σαφώς και είμαστε συναγωνιστές.

Σαφώς και συμφωνούμε απόλυτα ότι ο Οικουμενισμός, ο Νεοβαρλααμισμός και οι άλλοι νεωτερισμοί είναι απαράδεκτοι.

Σαφώς και συμφωνούμε ότι οι άθεοι κρατούνες ασχημονούν κατά της πίστης και του Γένους μας και γι' αυτό οι χριστιανοί έχουν υποχρέωση να τους πολεμούν με κάθε τρόπο.

Σε καμιά περίπτωση δεν συμφωνώ με όσους λένε: Αφήστε τους να κάνουν ότι θέλουν στα πολιτικά εμείς θα κυτάξουμε την ψυχή μας"!

Λες και ο αγώνας εναντίον των αθέων δεν γίνεται για την ψυχή μας!!!

Εκείνο όμως που διαφωνώ και όπως φαίνεται και από την ηλεκτρονική σας επιστολή καθόλου δεν σας παρενόησα (επειδή είσαστε από την αρχή σαφέστατος), είναι η ιεράρχηση των αγώνων που πρέπει να διεξάγουμε.

Είπατε ξεκάθαρα στο άρθρο σας, αλλά και τώρα εξίσου καθαρά στην ηλεκτρονική επιστολή σας, ότι πρώτιστα πρέπει να πολεμούμε τους άθεους κυβερνώντες, αντί τον οικουμενισμό, επειδή η διάγνωσή σας είναι ότι εκεί εστιάζεται ο μεγαλύτερος κίνδυνος.

Η δική μου διάγνωση είναι εκ διαμέτρου αντίθετη. Ο πρώτιστος κίνδυνος είναι ο Οικουμενισμός και εκεί πρώτιστα πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας.

Πολύ πριν δημοσιεύσετε το σχετικό άρθρο και πολύ πριν μου στείλετε την παρούσα ηλεκτρονική επιστολή αντελήφθηκα ότι έτσι ιεραρχείτε τα πράγματα όχι εξαιτίας του ότι διάβασα κάποια αναφορά σας για το θέμα αλλά εξαιτίας της σιωπής σας για άλλα.

Εντούτοις δεν θεώρησα σκόπιμο να κάνω δημόσια ή κατ' ιδίαν παρέμβαση σε σας επειδή σκέφτηκα ότι αν αυτό λέγει ο λογισμός του π. Βασιλείου ότι εκλήθη να υπηρετήσει ας ακολουθήσει την πορεία που επέλεξε.

Στο συγκεκριμένο όμως άρθρο κάνετε συγκεκριμένη αξιολόγηση και ιεράρχηση των προτεραιοτήτων και σε αυτή τη θέση όφειλα κατά συνείδηση να καταγράψω τη δική μου διάγνωση και ιεράρχηση των αγώνων.

Ουδέ επί στιγμή θεώρησα ότι γίνομαι έτσι κάτι λιγότερο από συναγωνιστής σας στους αγώνες που και εσείς και εγώ συμφωνούμε απόλυτα ότι πρέπει να διεξαχθούν.


Την ευχή σας,


Παναγιώτης Τελεβάντος

No comments:

Post a Comment