Tuesday, April 6, 2010

ΝΕΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΑΣΧΗΜΙΑ ΣΤΗ ΒΟΣΤΩΝΗ


ΝΕΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΑΣΧΗΜΙΑ ΣΤΗ ΒΟΣΤΩΝΗ

==========================


Παρουσία του Ρωμαιοκαθολικού Αρχιεπισκόπου Βοστώνης, του καρδιναλίου κ. Σίαν Ομάλι, έγινε στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Βοστώνης η Ακολουθία της Αναστάσεως.


Ο καρδινάλιος Ομάλι μάλιστα συμμετείχε κατά τρόπο λειτουργικό στην Ακολουθία της Αναστάσεως, καθότι ανέγνωσε το εωθινό ευαγγέλιο της Αναστάσεως στην αγγλική γλώσσα αμέσως μετά από τον Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιο, ο οποίος προέστη της Ιερής Ακολουθίας.


Ο καρδινάλιος Ομάλι αναφέρθηκε στο γεγονός ότι φέτος συμπίπτει το Πάσχα των Χριστιανών Ανατολής και Δύσης, ενώ ευχήθηκε στην ελληνική γλώσσα “Χριστός Ανέστη”.


Ως γνωστόν η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία συγκλονίζεται και πάλι συθέμελα από σκάνδαλα παιδεραστίας, τα οποία αγγίζουν ακόμα και υψηλόβαθμα στελέχη της στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στη Γερμανία, Ιρλανδία και αλλού, ενώ οι αποκαλύψεις στις Ηνωμένες Πολιτείες για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων και ανάπηρων κωφάλαλων παιδιών από ιερείς παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας.


Ο καρδινάλιος κ. Ομάλι, όπως κι άλλοι Ρωμαιοκαθολικοί αξιωματούχοι στην προσπάθειά τους να επιδοθούν σε στροβιλισμό των γεγονότων και να στηρίξουν τον σημερινό Πάπα Βενέδικτο τον 16ο, ο οποίος κατηγορείται ότι ενώ γνώριζε τις παιδεραστικές πράξεις κληρικών δεν έλαβε μέτρα ως Αρχιεπίσκοπος Γερμανίας, καταφέρονται εναντίον του Τύπου που αποκαλύπτει τα θέματα της παιδεραστίας.


ΠΗΓΗ: “ΡΟΜΦΑΙΑ”


No comments:

Post a Comment