Wednesday, April 28, 2010

ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΛΗΞΗ!






Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!

ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΛΗΞΗ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=================

Δεν θα έβαζα ποτέ στοίχημα ούτε ένα ευρώ ότι επαληθεύονται οι προβλέψεις του γνωστού Οικουμενιστή κ. Παναγιώτη Ανδριόπουλου! Εγραψε με τη γνωστή Ανδριοπουλική αυτοπεποίθηση πριν δυο μόλις μέρες στο ιστολόγιό του “Ιδιωτική οδός”:

ΠΡΟΝΑΟΣ ..."αντιστασιακών"!
_______________

“Όπως το είχαμε προβλέψει, σε προηγούμενο άρθρο μας στο amen.gr, η αυριανή ημερίδα για το Πρωτείο που διοργανώνει η Μητρόπολις Πειραιώς δεν είναι μια “επιστημονική” εκδήλωση, αλλά στην ουσία της μια διαδήλωση κατά την οποία επιδιώκεται να ακουστεί “η φωνή της αντίστασης”.

Υπάρχουν δημεγερτικά μηνύματα και σχόλια στο διαδίκτυο, τα οποία καλούν “στα όπλα” τους αγωνιστές, βάλλοντας ουσιαστικά εναντίον κάθε διαλόγου της Ορθόδοξης Εκκλησίας με τους Ρωμαιοκαθολικούς.

Και ενώ έτσι έχει η κατάσταση εκπλήσσεται κανείς όταν βλέπει στο Πληροφοριακό Δελτίο “Πρόναος” της ιστοσελίδας της Εκκλησίας της Ελλάδος (newsletter 26.4.2010) την αναγγελία της ημερίδας, η οποία επιδιώκει να πείσει την Ιεραρχία μας να αποσυρθεί από τον διάλογο, που είναι “νεοταξικός”! Η ημερίδα θα έχει οπωσδήποτε όχι μόνο αντιπαπική χροιά, μα και αντιπατριαρχική και γενικότερα σκληροπυρηνική.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα παρατήρηση που αφορά στους κληρικούς ομιλητές της ημερίδας είναι η εξής: Εξαιρώντας τους π. Γεώργιο Μεταλληνό και π. Θεόδωρο Ζήση που είναι ομότιμοι καθηγητές και δεν υπηρετούν, νομίζω, σε ενορίες, ο ιερομόναχος Λουκάς Γρηγοριάτης είναι στην πνευματική δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριάρχου! Ο δε π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος στην διοικητική δικαιοδοσία του φίλα προσκείμενου στο Φανάρι Μητροπολίτου Πατρών Χρυσοστόμου. Έτσι, η ημερίδα παρουσιάζει ενδιαφέρον και από πλευράς "εκκλησιαστικής" προέλευσης των εισηγητών.

Η ημερίδα, νομίζω, πως θα κλείσει με ψήφισμα. Και εκεί θα φανούν οι πραγματικές προθέσεις των διοργανωτών.”

Αυτά τα απείρου κάλλους έγραψε ο ορκισμένος οικουμενιστής δημοσιογράφος και καρδιακός φίλος του παπα-Κώστα Μπέη! Ούτε λίγο ούτε πολύ άφησε καθαρές αιχμές και απειλές εναντίον των διαπρεπών ομιλητών της Ημερίδας επειδή δήθεν εξυπηρετούν αντιεκκλησιαστικούς, αντιπατριαρχικούς, σκληροπυρηνικούς, κτλ. κτλ. σκοπούς. Αυτά, λοιπόν, ο κ. Ανδριόπουλός μας.


ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ;
_______________
“Παρών και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμος στην Ημερίδα της Μητρόπολεως Πειραιά!” “H Ημερίδα με θέμα: «Πρωτείο»-Συνοδικότης και Ενότης της Εκκλησίας όχι μόνο δεν είναι αντίθετη με την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και δεν επιχειρεί να την υποκαταστήσει όπως κακόβουλα διοχετεύεται από τους οικουμενιστικούς κύκλους, αλλά αντίθετα θα τιμήσει με την παρουσία του και ο ίδιος ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμος ο οποίος θα απευθύνει και χαιρετισμό”, αναφέρει το ιστολόγιο “Επόμενοι τοις Αγίοις Πατράσιν".

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
____________

Τα σχόλια, πατέρες και αδελφοί, δικά σας.

Αλλά δεν θα αντέξω τον πειρασμό να καταθέσω το δικό μου σχόλιο. Οχι για να ψήσω τον κ. Ανδριόπουλο. “Αυτός γαρ καθ’ εαυτού της καταδίκης την ψήφον εκπεφώνηκεν”. Τι τους χρειάζεται τους αντίπαλους όταν οι προβλέψεις του επαληθεύονται τόσο σύντομα και με τόσο πανηγυρικό τρόπο;

Η ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ
______________

Θα σταθώ στην παρουσία και στο χαιρετισμό του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου! Αυτό και αν είναι έκπληξη! Οτι θέλει κάποιος μπορεί να πει για τον Μακαριότατο! Αλλά να τον κατηγορήσει ότι δεν ξέρει να ξαφνιάσει; Θα ήταν καθαρή συκοφαντία! Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και αν ξέρει να ξαφνιάζει! Και μάλιστα αυτή τη φορά τόσο ευχάριστα! Δόξα σοι ο Θεός! Ακόμη ένα χαστούκι στον Οικουμενισμό. Και τι χαστούκι! “Μακαριοτατικό!” Ποιος θα τολμήσει εφεξής να δυσφημήσει την “Ομολογία πίστεως” χωρίς να γίνει καταγέλαστος; Ποιος θα τολμήσει να χαρακτηρίσει εξωεκκλησιαστικούς και αντιπατριαρχικούς τους αγωνιζόμενους για την πίστη μας χριστιανούς;

ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΥΧΗ
_________

Μακαριότατε! Τι να σας πω; Την ευχή σας να έχουμε! Μια - δυο άλλες εκπλήξεις να μας κάνετε σαν τη σημερινή και θα σας βλέπουμε και θα κάνουμε στρωτές μετάνοιες από δέκα μέτρα. Μα εγώ που σας έσυρα τόσο και τόσα... Τόσα και άλλα τόσα! Εσείς συνεχίστε να μας εκπλήσσετε όπως σήμερα στην Ημερίδα και τα άλλα αφήστε τα στα χεράκια μας. Αλλωστε μήπως έχουμε προσωπικά μαζί σας; Κάντε σας ικετεύω αυτά που χρειάζονται! Τι εννοώ; Μα τα αυτονόητα. Γιατί ταλαιπωρείτε το Σεβασμιότατο Μεσσηνίας στους διαλόγους; Νέος ιεράρχης είναι! Τον χρειάζεται η επαρχία του για να την ποιμαίνει Θεοφιλώς! Αντικαταστήστε τον με κάποιο Ιεράρχη που ξέρει τι είναι Ορθοδοξία και κατανοεί τη διαφορά του ιδίου από τον Μάρκο Εφέσου Ευγενικό! Εχετε στο περιβάλλον σας επίσκοπο με το θεολογικό νου του Σεβασμιότατου Ναυπάκτου και ταλαιπωρείτε το Σεβασμιότατο Μεσσηνίας και την Εκκλησίαν σύμπασα χωρίς λόγο; Δεν κάνει! Και όταν ευκαιρήσετε μη διστάσετε να νουθετήσετε τους ΚΑΙΡΟΣκόπους του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου να αφοσιωθούν ολοκληρωτικά στα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα. Μην τους ταλαιπωρείτε τους δύστυχους με τόσα καθήκοντα στο Ραδιοσταθμό και στο περιοδικό της Εκκλησίας! Τόση περίσπαση για να πέφτει τόσο χαμηλά η ακροαματικότητα του ραδιοσταθμού είναι αμαρτία από το Θεό. Και άμα λάχει και ο π. Σαράντης ή κάποιος από τα πνευματικά του παιδιά έχει το χρόνο μην ξεζουμίζετε τον π. Θερμό σας παρακαλώ! Μην τον υποχρεώνετε να γράφει τα περισπούδαστα άρθρα του στον “Εφημέριο”! Τέτοιο τάλαντο συγγραφικό και τόσο ορθόδοξες θεολογικές προσεγγίσεις δεν κάνει να χαραμίζονται στον “Εφημέριο”. Και τον Αγιο Αττικής: Τον κανονικό εννοώ! Καιρός δεν είναι να τον αποκαταστήσετε; Θα μου πείτε φόρα πήρα! Αν πήρα λέγει! Εσείς ξαναδώστε μας μερικές τέτοιες εκπλήξεις και τα άλλα αφήστε τα σε μας. Σάμπως το σφουγγάρι είναι αποκλειστική ιδιοκτησία του κ. Σαμαρά;

No comments:

Post a Comment