Tuesday, April 6, 2010

Ο ΑΡΧΙΕΞΟΡΚΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΔΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ









Ο ΑΡΧΙΕΞΟΡΚΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΔΡΑΣ

ΚΑΙ ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=================


“Ο αρχιεξορκιστής της “Αγίας Έδρας” Γκαμπριέλε Αμόρθ άναψε φωτιές στο Βατικανό με τις αποκαλύψεις του περί σεξουαλικών σκανδάλων.


Ο διάβολος είναι παράνομος μετανάστης, αλλά με πασίγνωστη διεύθυνση κατοικίας: Το Βατικανό! Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ο πάτερ Γκαμπριέλε Αμόρθ, ο επί 25 χρόνια αρχιεξορκιστής της Αγίας Έδρας, στο βιβλίο του με τίτλο «Οι αναμνήσεις ενός εξορκιστή», το οποίο κυκλοφορεί τις ημέρες αυτές στην Ιταλία. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει στο βιβλίο του ο 85χρονος ιερέας, τα περιστατικά παιδεραστίας εντός των κόλπων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έχουν πληθύνει και ο αέρας γύρω από την πλατεία του Αγίου Πέτρου μυρίζει θειάφι. Οι αναμνήσεις του πάτερ Αμόρθ, ο οποίος πήρε επίσημα τον τίτλο του εξορκιστή το 1986 και έκτοτε λέει ότι έχει αντιμετωπίσει πάνω από 70.000 περιπτώσεις δαιμονισμού, αναμένεται να «διαολίσουν» για τα καλά την Παπική Έδρα. «Μέσα στο Βατικανό μπορεί κανείς να δει τη σήψη» γράφει στο πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου του με τίτλο «Οι αναμνήσεις ενός εξορκιστή» ο Ιταλός Γκαμπριέλε Αμόρθ, ο 85χρονος που εδώ και μερικές ημέρες έχει βάλει με τους ισχυρισμούς του όλο το Βατικανό να «καίει σε αργή φωτιά». Ο πάτερ Αμόρθ, μια σύγχρονη ενσάρκωση του Ιγνάτιου Λογιόλα, του διαβόητου ιησουίτη μοναχού και επικεφαλής της ισπανικής Ιεράς Εξέτασης κατά τον 16ο αιώνα, κατηγορεί την Παπική Εδρα ως θύλακα παιδοφιλικών πράξεων και ανομολόγητων σεξουαλικών σκανδάλων”.


ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ;

_____________________


Τα ακούουν αυτά οι ιεραρχες της Εκκλησίας της Κύπρου; Συνειδητοποιούν ότι τώρα είναι η ώρα να δράσουν; Αντιλαμβάνονται ότι έχουν ευθύνη έναντι του Θεού και του ποιμνίου τους να ακυρώσουν την επίσκεψη του Πάπα στην Κύπρο; Υπάρχουν τα ακόλουθα ενδεχόμενα:


Ο ΠΑΠΑΣ ΘΑ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ;

____________________


Το πρώτο: Οι δίκην χιονοστιβάδος αποκαλύψεις για το έγκλημα της παιδεραστίας να κουρελιάσει το όποιο κύρος του Βατικανού και ο Πάπας Βενέδικτος να εξαναγκαστεί να παραιτηθεί.


ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ “ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ”;

_____________________


Υπάρχει μια δεύτερη πιο πιθανή εκδοχή: Ο Πάπας, παρά τη συσσωρευμένη αγανάκτηση των πιστών και των ΜΜΕ αναφορικά με τις αποκαλύψεις για τα κυκλώματα παιδεραστίας στο Βατικανό τα οποία επιμελώς κουκούλωνε, να αποδειχθεί κατά τη λαική έκφραση “μουσαμάς”. Να συνεχίσει “να κάνει τον Κινέζο”. Και όχι μόνον αυτό! Θα ζητά και τα ρέστα. Θα συνεχίσει να κατηγορεί τα ΜΜΕ ότι διογκώνουν το πρόβλημα για να πλήξουν το κύρος του!!!


Η κοινή γνώμη φυσικά θα αντιδρά με θυμηδία για την ασυνέπεια και τις εκτός τόπου και χρόνου δηλώσεις του. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια είναι ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει τελικά την επίσκεψή του στην Κύπρο.


ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ

_______________________


Υπάρχει και η τρίτη λύση: Οι Ιεράρχες της Εκκλησίας της Κύπρου να αρθούν στο ύψος τους και να ζητήσουν τη ματαίωση της παπικής επίσκεψης. Αυτό πρέπει να γίνει για τους ακόλουθους λόγους:


Καταρχήν επειδή δεν έπρεπε ποτέ η Εκκλησία της Κύπρου να απευθύνει πρόσκληση στον αιρεσιάρχη της Ρώμης.


Δεύτερον επειδή ακόμη και αν εστάλη η πρόσκληση με την αφελή ψευδαίσθηση ότι ο ποντίφηκας θα βοηθήσει το εθνικό μας θέμα όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση το κύρος του Ποντίφηκα είναι πολύ κάτω του μηδενός και έτσι η δυνατότητά του να βοηθήσει θα είναι εξ αντικειμένου ανύπαρκτη. Και όχι μόνον αυτό. Αντί να δοθεί δημοσιότητα στην επίσκεψη του Πάπα στην Κύπρο με θετικό τρόπο από τα ΜΜΕ θα επικεντρωθεί στο σκάνδαλο της ύπαρξης τεράστιου κυκλώματος παιδοφίλων στο Βατικανό και προπαντός στο γεγονός ότι συστηματικά ως Αρχιεπίσκοπος Μονάχου, ως καρδινάλιος υπεύθυνος “για τα την ορθότητα της πίστης” και ως Πάπας κουκούλωνε και εξακολουθεί να κουκουλώνει τους παιδεραστές φραγκοπαπάδες.


Με αυτά τα δεδομένα ποιο ηθικό κύρος έχει να μιλήσει για την αποκατάσταση των δικαίων του Κυπριακού Ελληνισμού και για τη σύληση των εκκλησιών και των ιερών προσκυνημάτων μας στον Τουρκοκρατούμενο Βορρά αφού ο ίδιος είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου ως υπέυθυνος για το κουκούλωμα της παιδεραστίας;


Αγιοι Αρχιερείς της Κύπρου: Ωρα υμάς εκ του ύπνου εγερθήναι. Πριν το κακό πάρει ευρύτερες διαστάσεις.

No comments:

Post a Comment