Friday, April 23, 2010

ΠΩΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΡΩΙΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ




ΠΩΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΡΩΙΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ



Του κ. Στυλιανού Λαγούρου

========================


«Πουρνό πουρνό σε Λύκειο της Αθήνας, μαθητής έχει κληθεί να πει την πρωινή προσευχή, ανεβαίνει στο μικρόφωνο, λέει τα πρώτα λόγια, σταματά και μιμούμενος αστέρα νυχτερινής πίστας καλεί το “κοινό” νά συνεχίσει εκείνο τραγουδώντας τό “σουξέ”...».


Με αυτό το βλάσφημο «ανέκδοτο» η «Έλευθεροτυπία-Έβδομάδα» της 5ης Μαΐου 2009 προλογίζει ένα κατάπτυστο άρθρο εναντίον της πρωινής προσευχής των μαθητών στα σχολεία.


Ο εκκλησιομάχος αρθρογράφος έκαμε πολύ καλά τη δουλειά του.


Δεν υπονομεύει ό ίδιος τον θεσμό της πρωινής προσευχής στα σχολεία αλλά επικαλείται κυρίως, τις «μοντέρνες» ιδέες δυο «χριστιανών» ειδικών...Ενός κ. Αλ. Καριώτογλου όπως μας πληροφορεί, θεολόγου, και ενός αλεξιπτωτιστού ιερέως, ομ. καθηγητού κ. Κων. Μπέη, «νεοφώτιστου» στην εκκλησία (!!).


Ο πρώτος, ο θεολόγος κ. Καριώτογλου, φερόμενος ως «στενός συνεργάτης του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου», (αν έχει τέτοιους συνεργάτες ο κ. Ιερώνυμος τι τους θέλει τους εχθρούς) λέει εις τόν δημοσιογράφο της «Ελευθεροτυπίας» ότι «Νιώθει κανείς πολύ άσχημα. Είναι ό,τι πιο γελοίο υπάρχει» (δηλαδή η πρωινή προσευχή) καί αναλύει την εκσυγχρονιστική «σκέψη» του με σοφιστείες και γελοιότητες εναντίον της πρωινής προσευχής.


Ο δεύτερος, «ιερεύς» αυτός, ο κ. Μπέης, βαρύγδουπα αποφαίνεται ότι, «η προσευχή είναι καθαρά ατομική υπόθεση και μου είναι δύσκολο να νιώσω ανάταση εάν προσπαθώ μαζί με άλλους σαν στρατιωτάκι, ή άκόμη και στις εκκλησίες όπου συχνά καθένας χαζεύει δεξιά και αριστερά» και συμπληρώνει: «Και ο ίδιος ο Ιησούς όμως δεν έμφανίζεται σε κανένα ευαγγελικό κείμενο να προσεύχεται μαζί με άλλους...» (!!)


Στη συνέχεια ο αρθρογράφος επικαλείται και άλλους εκτός Εκκλησίας «εκσυγχρονιστές», που μιλούν για «παραβίαση συνειδήσεως και της ελευθερίας», περί «αποκλεισμού καί διαχωρισμού των αλλόθρησκων», ότι, «αυτό είναι καταναγκαστική πίστη. Είμαστε Ιράν;» ή καί πολλά άλλα, που επιχειρούν μαζί με όλα τα προηγηθέντα (κατάργηση των θρησκευτικών, αποβολή του ιερέως από τα σχολεία και της εξομολογήσεως, του εκκλησιασμού στις μεγάλες γιορτές, της καταργήσεως της εορτής των Τριών Ιεραρχών κ.λπ.).


Τώρα προσπαθούν να καταργήσουν και την πρωινή προσευχή.


Προσπάθεια που στό τέλος θα επιτύχει αφού η «Εκκλησία» και οι «Χριστιανοί» ευρίσκονται σε μόνιμο κώμα και αέναο λήθαργο.


Μήπως κάποιος απ' τούς «χρυσοστόλιστους» δεσποτάδες ή τους σιωπηλούς συνενόχους μας ακούει;


ΠΗΓΗ:


ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ,


«ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ»


No comments:

Post a Comment