Monday, April 19, 2010

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ




















ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ,

ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=============


Μια σύντομη αναφορά σχετικά με τη στάση των πολιτικών ηγεσιών τριών Ορθόδοξων κρατών μας βοηθά να αντιληφθούμε πόσο μακρυά βρίσκονται από τη χριστιανική μας πίστη και τις ρίζες μας οι πολιτικοί του Ελλαδικού και του Κυπριακού κράτους.


ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

_________


Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Ντιμίτρι Μεντβέντεφ εξέπληξε τους πάντες, όταν στο Αμερικάνικο Τηλεοπτικό δίκτυο (ABC) δήλωσε, ότι η ζωή του άλλαξε ριζικά αφότου ασπάσθηκε την Ορθοδοξία.


«Πιστεύω είναι καλό για μένα, γιατί από τότε η ζωή μου, έχει αλλάξει! Δεν μιλάς ποτέ δυνατά για κάτι τέτοιο, γιατί τα θρησκευτικά αισθήματα πρέπει να παραμένουν κάπου βαθειά μέσα σου. Όταν κάποιος επιδεικνύεται γι’ αυτό δεν είναι ειλικρινής, το κάνει για δημόσιες σχέσεις και αυτοπροβολή».


Ερωτηθείς ο Πρόεδρος Μεντβέντεφ γιατί μπήκε μέσα στην Εκκλησία, μεταξύ άλλων τόνισε: «Ένιωσα ότι το έχω ανάγκη, ένιωσα εσωτερικά την επιθυμία να το κάνω».


Επίσης, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ρωσίας κ. Μεντβέντεφ, στην ερώτηση γιατί οι άνθρωποι πηγαίνουν στην Εκκλησία; απάντησε «επειδή αισθάνονται μια εσωτερική ανάγκη».


Τέλος, ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας, τόνισε: «Εγώ στα 23 μου αισθάνθηκα ότι το είχα ανάγκη».


ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

_____________


Aυτά στην ομόδοξη Ρωσία. Και στην Κύπρο; Ο μεν πρόεδρος Χριστόφιας είναι - και το ομολογεί - συνειδητός Μαρξιστής. Αρνείται να τηρήσει ακόμη και τα προσχήματα.

Δεν βάζει σταυρό και δεν προσκυνά εικόνες. Οταν ρωτήθηκε αν πιστεύει απάντησε ότι πιστεύει “η μάνα του η Αννού”.


Ο υπουργός παιδείας κ. Δημητρίου έκανε πρώτο μέλημά του αφότου εγκαταστάσθηκε στον υπουργικό θώκο να αποχριστιανοποιήσει και να αφελληνίσει την παιδεία της Κύπρου. Η καθολική αντίδραση που βρήκαν στα σχέδιά τους εξανάγκασε τους άθεους κυβερνώντες να βάλουν νερό στο κρασί τους. Οχι επειδή άλλαξαν απόψεις αλλά επειδή ξεσηκώθηκε θύελλα διαμαρτυριών από την Εκκλησία, τους συνδέσμους γονέων, τους πνευματικούς ομίλους, τις συντεχνίες, τις οργανώσεις του απελευθερωτικού αγώνα κτλ.


Δυστυχώς εργάζονται πυρετωδώς υπόγεια με τη συγγραφή νέων σχολικών εγχειριδίων για τα θρησκευτικά με τα οποία προωθείται η αποχριστιανοποίηση του μαθήματος και η μετατροπή του σε προαιρετικό, πολιτιστικό και θρησκειολογικό σε πρώτο στάδιο και σε μεταγενέστερο η πλήρης κατάργησή του όπως συμβαίνει στις ΗΠΑ.


Οσο για το εθνικό μας θέμα ο πρόεδρος Χριστόφιας επιδιώκει συμφωνία τύπου Ανάν με τους Τούρκους με την οποία οι Τούρκοι θα γίνουν κυρίαρχοι στο Βορρά και συγκυρίαρχοι στο νότο. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα σε πρώτο στάδιο η Κύπρος να μετατραπεί ουσιαστικά σε προτεκτοράτο της Αγκυρας και σε μεταγενέστερο να καταστεί επαρχία της Τουρκίας.


ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

_____________


Και στην Ελλάδα; Η κατάσταση δεν είναι δυστυχώς καλύτερη από την Κύπρο. Η υπουργός διά βίου μάθησης και παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου εισηγήθηκε τα Αγγλικά να διδάσκονται σε ισότιμο επίπεδο με τα Ελληνικά. Η υφυπουργός παιδείας κα. Χριστοφιλοπούλου είναι αλλόθρησκη. Η ειδική γραμματεύς του υπουργείου κα Δραγώνα - ένα έντονα διαμφισβητούμενο πρόσωπο - αρνείται την εθνική καταγωγή των Ελλήνων. Επομένως πώς μπορούμε να ελπίσουμε ότι οι κύριες αυτές μπορούν να προωθήσουν οτιδήποτε εθνικό και θρησκευτικό στην παιδεία μας τοσούτον μάλλον εφόσον ο κ. Γιαγκάζογλου σύμβουλος των θρησκευτικών στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και στενός συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου γίνεται το εφαλτήριο των σχεδίων των κυβερνώντων; Οι απειλές της κυρίας Δραγώνα εναντίον της εξαίρετης και ηρωικής δασκάλας Χαράς Νικοπούλου είναι χαρακτηριστικές των προθέσεων των άθεων κυβερνώντων.


Οσο για το σημερινό πρωθυπουργό υπενθυμίζω ότι προωθεί τον πλήρη χωρισμό Εκκλησίας και Πολιτείας, την κατάργηση των εθνικών και θρησκευτικών συμβόλων και πλήθος άλλων αντιχριστιανικών και αντιεκκλησιαστικών νόμων. Ταυτόχρονα εκφράζει προωθημένα ενδοτικές θέσεις για όλα τα εθνικά μας θέματα τις οποίες υλοποιεί ο κ. Δρούτσας.


ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

___________


Πώς ξεφτιλιστήκαμε τόσο πολλοί ως Ελληνες;


Γιατί στην ομόδοξη Ρωσία οι ηγέτες της τιμούν την Εκκλησία και τη θεωρούν συνεκτική δύναμη του έθνους τους ενώ στην Ελλάδα και στην Κύπρο οι πολιτικοί άρχοντες την αντιμετωπίζουν ως εχθρό και προσπαθούν με κάθε τρόπο να την περιθωριοποιήσουν;


Γιατί οι ηγεσίες της Ελλάδας και της Κύπρου ναρκοθετούν τα εθνικά μας θέματα με την προβολή ενδοτικών θέσεων; Ποια είναι η ευθύνη όλων μας για την πολιτική που ακολουθείται για τις σχέσεις Εκκλησίας - Πολιτείας; Γιατί υπάρχει τόσο υποτονική αντίδραση για την προσπάθεια αφελληνισμού της παιδείας μας και αποχριστιανοποίησης του μαθήματος των θρησκευτικών και της Ιστορίας; Πως δεν συνειδητοποιούμε ποιες συμφορές θα πλήξουν την πατρίδα μας αν οι σημερινές ηγεσίες Ελλάδας και Κύπρου αφεθούν ανενόχλητες να διαπραγματεύονται τα εθνικά μας θέματα;

No comments:

Post a Comment