Friday, April 2, 2010

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ" (Τεύχος 78)



“ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ”

(Τεύχος 78)


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

====================


Παρακαταθήκη, Διμηνιαία Εκδοσις του Ομωνύμου Συλλόγου, Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2009, Τεύχος 68, σσ. 24.


Μου προξενεί κάθε φορά ιδιαίτερη χαρά η ανάγνωση του περιοδικού “Παρακαταθήκη”. Δημοσιεύει πάντοτε παραδοσιακά κείμενα και αντλεί πληροφορίες για τις θέσεις που προβάλλει από πολλές και έγκυρες πηγές. Ετσι γίνεται πραγματικά πολύτιμο στον αναγνώστη. Εκτός από πολλά αξιόλογα και τεκμηριωμένα άρθρα η στήλη “Ειδήσεις και σχόλια” είναι αξιόλογη και έγκυρη πηγή πληροφοριών ιδιαίτερου ενδιαφέροντος.


Ενημερώνει συστηματικά για τις οικουμενιστικές ασχημίες, πολύ πέραν των Ελληνικών συνόρων, και στιγματίζει κάθε νεωτερισμό, που υψώνει απειλητικά το κεφάλι του εναντίον της πίστης και του ευλογημένου μας Γένους.


Οι καταγγελίες λ.χ. εναντίον του παπα-Κώστα Μπέη και του συγκρητιστικού φρονήματος που τον διέπει και οι άλλες νεωτεριστικές και αντορθόδοξες ενέργειες που συνδέονται με το Νεοβαρλααμισμό αποκαλύπτονται και ανασκευάζονται συστηματικά.


Εξαίρουμε ιδιαίτερα την ευπρέπεια, το νεύρο και την ισχυρή επιχειρηματολογία των θέσεων που προβάλλει.


Η εμφάνιση της "Παρακαταθήκης" είναι σεμνή και η παρουσίαση των κειμένων πολύ ευανάγνωστη. Είναι από τα λίγα περιοδικά που διαβάζει ο αναγνώστης από την αρχή μέχρι το τέλος χωρίς να πλήττει.


Να σημειώσουμε, επίσης, ότι οι πιστοί μπορούν να διαβάζουν την "Παρακαταθήκη" και στο διαδίχτυο (www.parakatathiki.gr).


Ευχαριστούμε θερμά τον σύμβουλο της έκδοσης οσιολογιότατο Μοναχό Αρσένιο Βλιαγκόφτη και όσους καλούς πατέρες και αδελφούς κοπιάζουν για να παρουσιάζουν τόσο άρτια, καλαίσθητη, υπεύθυνη και παραδοσιακή έκδοση.


Εκφράζουμε διακαώς την ευχή να εκδίδεται επί μηνιαίας βάσεως.


Πρόκειται για περιοδικό με ορθόδοξο φρόνημα, νεύρο και αγάπη προς την πίστη μας.

No comments:

Post a Comment