Tuesday, February 25, 2020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ

Στις 26 Φεβρουαρίου του 2020, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ θα συγκαλέσει Σύναξη Προκαθημένων των Τοπικών Εκκλησιών στο Αμμάν, πρωτεύουσα της Ιορδανίας. 
Ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριος θα παρευρεθεί στην Σύναξη το Αμμάν.

Η πρώτη αντιπροσωπεία που έφτασε στο διεθνές αεροδρόμιο Queen Alia που βρίσκεται κοντά στο Αμμάν της Ιορδανίας, ήταν από την Εκκλησία της Σερβίας. (προσθήκη 19:22 – Πατριάρχης Ειρηναίος, Μπάτσκας Ειρηναίος, Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος κ.α.)
Στο αεροδρόμιο Queen Alia έφτασε και η αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Τσεχίας και Σλοβακίας. (προσθήκη 19:12 – ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Τσεχίας & Σλοβακίας)

Στο αεροδρόμιο Queen Alia κοντά στο Αμμάν, έφτασε και η αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ρουμανίας. (προσθήκη 19:09 – ένας εκπρόσωπος από την Εκκλησία της Ρουμανίας)
Η Σύναξη θα διεξαχθεί αυστηρώς κεκλεισμένων των θυρών. Σύμφωνα με πηγές του spzh.news απαγορεύτηκε στα μέσα ενημέρωσης να καλύψουν τα γεγονότα γύρω από την Σύναξη. Ήδη αρκετές ομάδες δημοσιογράφων αποχώρησαν από το ξενοδοχείο, συμπεριλαμβανομένων δύο ομάδων από την Ρωσσία. Οι τελευταίοι προσπάθησαν να βιντεοσκοπήσουν τα τεκταινόμενα από την ταράτσα ενός οικήματος απέναντι αλλά εμποδίστηκαν από την αστυνομία. Ο Πατριάρχης Θεόφιλος επέτρεψε μόνο στο κρατικό κανάλι της Ιορδανίας να καλύψει την Σύναξη των Προκαθημένων.

Σύμφωνα με τις πηγές του spzh, το πρόγραμμα της 26ης Φεβρουαρίου έχει ως εξής:
Στις 9:00 το πρωί, προσευχή και έναρξη της Σύναξης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ξενοδοχείου Fairmont.
Από 13: 00 έως 16: 00, ακρόαση με τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντουλάχ Β’ στην Βασιλική Αυλή. Δεν είναι εξακριβωμένο αν θα παραστούν άλλοι εκτός των προκαθημένων των Τοπικών Εκκλησιών. 
Από 17: 00 έως 20: 30, συνέχεια της συνάντησης στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου Fairmont. Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία σε αυτήν την φάση οι συμμετέχοντες θα προετοιμάσουν ένα Δελτίο Τύπου – πως θα παρουσιάσουν την κοινή τους θέση.




Φαίη
Πληροφορίες από spzh.news (ανανεώνεται)

Ιστολόγιο "Τρελογιάννης"

No comments:

Post a Comment