Monday, February 17, 2020

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΒΟΛΟΚΟΛΑΜΣΜ ΙΛΑΡΙΩΝΑ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΒΟΛΟΚΟΛΑΜΣΜ ΙΛΑΡΙΩΝΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Μετά, από μια μικρή απουσία από τις οικουμενιστικές του επιδόσεις -και με σκοπό να ρίξει στάχτη στα μάτια των αντιοικουμενιστών Ρωσσολάγνων Ουκρανολόγων-, ο διαβόητος Οικουμενιστής Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας επιστρέφει επί το ίδιον εξέραμα των οικουμενιστικών του ακροβατισμών.

1.) Συναντάται με τον καρδινάλιο Κώχ, τον συμπρόεδρο της μικτής επιτροπής του Διαλόγου με του Παπικούς, 

2.) Αναγγέλλει κοινές ποιμαντικές παραστάσεις της Εκκλησίας της Ρωσσίας με το Βατικανό, 

3.) “Αγαλλομένω ποδί” επισκέπτεται το Βατικανό για να υποβάλει τα σέβη του στον αιρεσιάρχη Πάπα Φραγκίσκο, 

4.) Προγραμματίζει με το Βατικανό την διοργάνωση επετειακού εορτασμού για την συνάντηση του Πατριάρχη Κύριλλου με τον Πάπα Φραγκίσκο και την υπογραφή της Κοινής Οικουμενιστικής Διακήρυξης της Αβάνας, η οποία λέγει ακριβώς τα ίδια πράγματα με αυτά που λέγει το διαβόητο Κείμενο 6 της Συνόδου του Κολυμπαρίου.

Μας εκπλήττουν οι οικουμενιστικές επιδόσεις του Σεβ. Βολοκολάμσκ;

Κάθε άλλο! 

Μια ζωή αυτή ήταν η στάση του, όχι μόνον έναντι του Βατικανού, αλλά και των άλλων αιρετικών, ακόμη και των άλλων θρησκειών με εκπρόσωπους των οποίων συμπροσεύχεται και διοργανώνει κοινές ποιμαντικές παραστάσεις.

Μπορούμε να ελπίζουμε σε αλλαγή της οικουμενιστικής πλεύσης του Πατριαρχείου της Μόσχας; 

Ούτε για ανέκδοτο.!

1.) Καταρχήν, τόσο ο Σεβ. Βολοκολάμσκ όσο και ο Πατριάρχης Κύριλλος, είναι Ιεράρχες που διαπνέονται από γνήσιο οικουμενιστικό φρόνημα.

2.) Η Εκκλησία της Ρωσσίας -κατά την δημόσια ομολογία του Πατριάρχη Κύριλλου σε Σύναξη των Προκαθήμενων- είναι στενά δεμένη με τα οράματα και την στρατηγική της Ρωσσικής Ομοσπονδίας.

Η Ρωσσική Ομοσπονδία είναι πολυεθνικό και πολυθρησκευτικό κράτος. Υπολογίζεται ότι σε 20 χρόνια περίπου το 40% των στρατιωτών της Ρωσσικής Ομοσπονδίας θα είναι μουσουλμάνοι.

Ως εικός, η πολιτική ηγεσία της ενδιαφέρεται για την ενότητα της Ρωσσικής Ομοσπονδίας.

Επομένως, πώς είναι δυνατόν, η Εκκλησία της Ρωσσίας, που είναι πιστή θεραπαινίδα των επιδιώξεων της Ρωσσικής Ομοσπονδίας, να απογαλακτιστεί από τα οικουμενιστικά έκτροπα στα οποία επιμελώς και αφειδώς επιδίδεται;

No comments:

Post a Comment