Thursday, February 27, 2020

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ κ. Κ. ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ κ. Κ. ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Εντελώς απροσδόκητη η παρέμβαση του Καθηγητή του Εκκλησιαστικού Δικαίου κ. Κ. Κυριαζόπουλου για το Ρωσσοκίνητο Συνέδριο της ανομίας του Αμμάν.

Βεβαίως ο κ. Καθηγητής του Εκκλησιαστικού Δικαίου, ως εκ της φύσεως του αντικειμένου του, είναι άριστος γνώστης των Ιερών Κανόνων, σε αντίθεση με τους Ρωσσολάγνους Ουκρανομάχους σχισματίκλες, οι οποίοι θέλουν να πείσουν για τις έωλες θέσεις τους, ενώ αγνοούν σε βαθμό κακουργήματος το Κανονικό Δίκαιο.

Η μεγάλη έκπληξη της παρέμβασης αφορά το γεγονός ότι ο κ. Κυριαζόπουλος δεν μπορεί να θεωρηθεί κατά καμμία έννοια φίλος του Πατριάρχη Βαρθολομαίου ή των άλλων Φαναριωτών.

Το ακριβώς αντίθετο είναι τοις πάσιν γνωστό! Είναι σφορδρός αντιοικουμενιστής και έχει καταστήσει τις θέσεις του ευρέως γνωστές κατ’ επανάληψη πάλαι τε και επ' εσχάτων.

Η συνείδησή του, όμως, ως ορθόδοξου χριστιανού, αλλά και ως ειδικού Καθηγητού του Εκκλησιαστικού Δικαίου, δεν του επιτρέπει να σιωπήσει για όσα αντικανονικά και απαράδεκτα συνέβησαν στο Συνέδριο της ανομίας του Αμμάν, το οποίο κατ’ επίφαση μεν συνεκλήθη για να συζητήσει το Ουκρανικό. 

Στην πραγματικότητα, όμως, σε ένα και μόνο αποσκοπούσε: Στην υφαρπαγή της πρωτοκαθεδρίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας από το Πατριαρχείο της Ρωσσίας είτε αμέσως, είτε έμμεσα, με την απόδοση της πρωτοκαθεδρίας στην Εκκλησία των Ιεροσολύμων, η οποία τώρα ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από την Ρωσσία και η οποία στο εγγύς μέλλον μπορεί να ελεγχθεί σε απόλυτο βαθμό.

Προσυπογράφω δι’ αμφοτέρων των χειρών τις θέσεις του κ. Κυριαζόπουλου, οι οποίες ελπίζω να ήγειραν εκ του βαθέος ύπνου το Οικουμενικό Πατριαρχείο το οποίο τυρβάζει και μεριμνά, επί καθημερινής βάσεως, για την εμπέδωση της παναίρεσης του Οικουμενισμού και όχι για την ενότητα και την αλήθεια της Εκκλησίας.

2 comments:

  1. Η παρεμβαση του Κυριου Κυριαζοπουλου ενος σαφως αντιοικουμενιστου και θεωρητικου αντιπαλου του Φαναριου στα θεματα του φιλοοικουμενισμου και τις δογματικες ακροβασιες που εγιναν στην Συνοδο της Κρητης πολυ με προβληματισε. Ο ανθρωπος αυτος ειναι υπερανω πασης υποψιας για τα κινητρα της παρεμβασηε του αν αναλογιστουμε οτι μολις προ δυο ημερων δημοσιευθηκε αρθρο του με το οποιο παρουσιαζει τα επομενα βηματα του Παπα και του Φαναριου προς την επισημη Ψευδοενωση. Αγανακτησε ως φαινεται απο την τακτικη των Ρωσων και εγγραψε το σημερινο αρθρο του,ισως γιατι καταλαβε οτι οι Ρωσοι δεν θα αγωνισθουν για την Ορθοδοξη Πιστη αλλα για τα δικα τους θεματα. Ως φαινεται επαληθευεται η καταληκτικη φραση που σας εστειλα σε προηγουμενο σχολιο μου σε αλλη αναρτηδη σας, οπου ειπα οτι ισως ο Θεος μας για να τιμωρησει το Φαναρι για τα φιλοοικουμενιστικα του ανοιγματα επιτρεπει σημερα τους Ρωσους να ταλαιπωρουν το Φαναρι ισως γιατι ειναι στην ουσια χειροτεροι απο τους εν τω Φαναριω διοικουντες

    ReplyDelete
  2. Σοβαρά τώρα; Θέλετε να μας πείτε ότι το οικουμενικό πατριαρχείο "το χει χαμένο" και δεν έχει αντιληφθεί τις επιδιώξεις της Μόσχας;

    ReplyDelete