Wednesday, February 5, 2020

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΩΤΕΡΙΣΜΟΥΣ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΩΤΕΡΙΣΜΟΥΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Με την αποκαλυπτική συνέντευξή του στον Σπ. Αλεξίου, ο Μεγάλος Αποστάτης της πίστης μας Πατριάρχης Αθηναγόρας, καθιστά ξεκάθαρα τα ακόλουθα:

1.) Ότι επεδίωκε το "Κοινό Ποτήριο", παρά τις δογματικές διαφορές,

2.) Ότι ήταν θιασώτης των νεωτερισμών, αφού υποστήριζε τον γάμο των κληρικών και μετά την χειροτονία.!!!

3.) Ότι υποστήριζε την κατάργηση του ράσου.!!!

Αυτά να τα δουν όσοι παριστάνουν τους παραδοσιακούς και όμως ερωτροπούν με την κατάργηση του ράσου ή τουλάχιστον την ανέχονται επειδή την θεωρούν επουσιώδη. 

Δεν κατανοούν, άραγε, ότι η κατάργηση του ράσου ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για την εκκοσμίκευση του κλήρου; 

4.) Ομολογεί ότι ήταν έτοιμος να θεσπίσει τον δεύτερο γάμο των κληρικών, με Κληρικολαική Συνέλευση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, αλλά δεν πρόφτασε να υλοποιήσει τα καταχθόνια σχέδιά του, επειδή στο μεταξύ εξελέγη Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως.

5.) Επαινεί, εκ βαθέων, τον αχαρακτήριστο αρχιοικουμενιστή Χαλκηδόνος Μελίτωνα Χατζή, τον οποίο θεωρεί στύλο και φυσιογνωμία του Φαναρίου.!!!

6.) Αποκαλύπτει ότι, με το διαβόητο κήρυγμα του στον Μητροπολιτικό ναό Αθηνών, ο διαβόητος Μελίτωνας δεν μίλησε απλά ως Νεορθόδοξος, άλλα έψεξε ως υποκριτές όσους αντιτίθενται στην κίβδηλη ένωση με τους Παπικούς.

7.) Θεωρεί το Filioque δευτερεύον θέμα, αφού φρονεί ότι δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο για το
"Κοινό Ποτήριο".!!!

8.) Θεωρεί τα δόγματα του Παπισμού για το “πρωτείο” και το “αλάθητο” του Πάπα ως τοπικά έθιμα, τα οποία το Βατικανό μπορεί να διατηρήσει, και μετά την ένωσή του με την Ορθοδοξία, χωρίς είναι εμπόδιο για το "Κοινό Ποτήριο" και χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ενότητα της Εκκλησίας.!!!

9.) Ομολογεί, τέλος, ότι ο Θεολογικός διάλογος Ορθοδοξίας και Παπισμού δεν θα αποδώσει γρήγορα καρπούς γι’ αυτό προκρίνει ότι ο “λαικός Οικουμενισμός”, η “διακοινωνία”, το "Κοινό Ποτήριο", με άλλα λόγια ο εξουνιτισμός των Ορθοδόξων, θα φέρει την ένωση Βατικανού και Ορθοδοξίας.!!!

Ευχαριστούμε θερμά το αγωνιστικό ιστολόγιο “Αυγουστίνος Καντιώτης”, που επανέφερε στην μνήμη μας την φρικτή αυτή συνέντευξη του Αθηναγόρα, που δείχνει ποιοι ήταν -και δυστυχώς παραμένουν-οι οικουμενιστικοί και νεωτεριστικοί στόχοι του Φαναρίου, συνεπικουρούμενοι από τους Οικουμενιστές των πλείστων Ορθοδόξων Εκκλησιών (Ρωσσίας, Αντιόχειας, Αλεξάνδρειας, Ρουμανίας, Ιεροσολύμων κτλ.).

Εξυπακούεται ότι οι ευθύνη όλων έναντι του Αγίου Θεού να αγωνιστούμε να αποτρέψουμε τα καταχθόνια σχέδια των Οικουμενιστών είναι τεράστια.

No comments:

Post a Comment