Wednesday, February 19, 2020

ΗΧΗΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ


ΗΧΗΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ
=====

Τον έντονο προβληματισμό του για τον τρόπο με τον οποίο διδάσκονται τα θρησκευτικά εξέφρασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος μιλώντας στην ετήσια εορταστική του εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Πολυτέκνων Χαλκιδικής στο Πολιτιστικό Κέντρο Αρναίας.

Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι τα θρησκευτικά δεν θα πρέπει να γίνονται μέσα από τα «φυλλάδια Γαβρόγλου-Φίλη» επειδή δεν μπορούμε να ακόμα να φτιάξουμε βιβλία. Πρότεινε μάλιστα, να «επιστρέψουμε στα παλιά βιβλία για να διδάσκονται τα παιδιά θρησκευτικά κι όχι αλλοφροσύνες με κομματικά πολύχρωμες αναδιατάξεις περί την πίστη».

«Δεν δικαιολογείται η κυβέρνηση να αναγνωρίζει την εκκλησία και αυτή τη στιγμή τα θρησκευτικά να μην στέκουν στο σχολείο. Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο» επεσήμανε.

Αναφερόμενος στην πρόταση των πρώην Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γαβρόγλου και Φίλη να αφαιρεθεί το «Θρησκευμάτων» από τον τίτλο αλλά και τις αρμοδιότητες του υπουργείου, ο Σεβασμιώτατος τονισε: «Φθάνει η αγάπη τους και η αρωγή τους προς την Εκκλησία. Τη γνωρίσαμε. Φθάνει πια. Υπήρξαν αίτια της διάλυσης του μαθήματος. Μέχρι τώρα δεν τα κατάφεραν, αλλά να αφήσουν ήσυχο τον δάσκαλο και τον καθηγητή και την εκκλησία να κάνουν τη δουλειά τους».

ΠΗΓΗ:

Ιστολόγιο “Ακτίνες”

No comments:

Post a Comment