Tuesday, February 18, 2020

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΤΩΝ ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ ΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΕΒΟΥ ΕΠΙΦΑΝΙΟ


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΤΩΝ ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ ΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΕΒΟΥ ΕΠΙΦΑΝΙΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Συνεχίζεται -ως μη ώφειλε- ακόμη το παραλήρημα για το συλλείτουργο των Αγιορειτών Ηγουμένων (Σιμωνόπετρας Ελισσαίου και Παντοκράτορος Γαβριήλ) στο Κίεβο, όπου μετέβησαν για να συμμετάσχουν στους εορτασμούς για την ανάρρηση του Μακαριώτατου Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιου στον Μητροπολιτικό Θρόνο της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Ειλικρινά διερωτώμαι: Δεν αντιλαμβάνονται ορισμένοι ότι κατάντησαν κυριολεκτικά γραφικοί;

Δυσκολεύονται να αντιληφθούν ότι το Άγιον Όρος βρίσκεται στην Δικαιοσοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εκκλησιαστική κοινωνία με την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας;

Τι το παράξενο, αν όσοι ανήκουν στο κλίμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αποδέχονται τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Θρόνου;

Βεβαίως, άλλοι Αγιορείτες Ηγούμενοι δεν επισκέφθηκαν τον Μακαριώτατο Κιέβου κ. Επιφάνιο και ούτε θέλουν να έχουν σχέση μαζί του.

Ωραία! 

Αλλά εξακολουθούν να μνημονεύουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη σε κάθε Θεία Λειτουργία και Ακολουθία που τελούν δεν είναι έτσι;

Αφού τον μνημονεύουν, τους αρέσει δεν τους αρέσει, μας αρέσει δεν μας αρέσει, αναγνωρίζουν έμμεσα και τον Κιέβου Επιφάνιο, επειδή ο Οικουμενικός Πατριάρχης τον ενέταξε στα Δίπτυχα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και τον μνημονεύει όποτε και όπου λειτουργεί.

Εφόσον δεν αποτειχίζονται από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τότε αναγνωρίζουν -έστω και έμμεσα- τον Κιέβου Επιφάνιο ως Προκαθήμενο της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Σε κάθε περίπτωση τι ωραία που θα ήταν, αν οι εντός και εκτός του Αγίου Όρους Ρωσσολάγνοι Ουκρανομάχοι, έδειχναν τον ίδιο ζήλο για να πολεμήσουν την παναίρεση του Οικουμενισμού!

Αφήσαμε κυριολεκτικά τον γάμο για να πάμε για πουρνάρια. 

Αντί να επικεντρώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στην θανάσιμη απειλή του Οικουμενισμού, τώρα που προγραμματίζεται κοινή περιοδεία του αιρεσιάρχη του Βατικανού με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο σε πλείστες όσες πόλεις της Ελλάδος, χαραμίζουμε τις δυνάμεις μας στα παιγνίδια των μεγάλων δυνάμεων για τον έλεγχο της Ουκρανίας.

Δυστυχώς...

No comments:

Post a Comment