Saturday, February 22, 2020

ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ


ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

Του κ. Αιμίλιου Πολυγένη
=====

Ανακοινωθέν στην αγγλική γλώσσα για την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 στο Φανάρι, εξέδωσε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Στην ανακοίνωση του Πατριαρχείου τονίζεται ότι η Αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το Φανάρι για να εξηγήσει περαιτέρω τη σημασία της αδελφικής συνάντησης, που θα πραγματοποιηθεί στο Αμμάν της Ιορδανίας.

Επίσης η ανακοίνωση τονίζει ότι η συνάντηση στο Αμμάν θα πραγματοποιηθεί με την συμμετοχή της πλειοψηφίας των Ορθοδόξων Πατριαρχών και των Επικεφαλής των Εκκλησιών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων υπογραμμίζει ότι στο Αμμάν θα συζητήσουν για την παγκόσμια Ορθόδοξη ενότητα, την ενίσχυση του Διορθοδόξου διαλόγου καθώς και την συμφιλίωση.

Κατά την δίωρη συνάντηση η αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, διαβεβαίωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη ότι η συνάντηση στο Αμμάν δεν αποτελεί επίσημη Σύναξη, αλλά μία οικογενειακή συγκέντρωση των Ορθοδόξων Προκαθημένων με σκοπό τον διάλογο.

Να αναφερθεί πως αντιπροσωπεία παρέδωσε γράμμα του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου στον Οικουμενικό Πατριάρχη, με το οποίο ο κ. Θεόφιλος απευθύνει πρόσκληση στον κ. Βαρθολομαίο να συμμετάσχει στο Αμμάν.

Τέλος, στο γράμμα ο Πατριάρχης Θεόφιλος, επισημαίνει τον σεβασμό του, στους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας και τον θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

ΠΗΓΗ:

Ιστοσελίδα "Ρομφαία"

No comments:

Post a Comment