Monday, February 3, 2020

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση παραθέσαμε ρεπορτάζ, που αναφέρεται στην συμπροσευχή της Μητροπόλεως Κερκύρας με Παπικούς και Προτεστάντες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μας στενοχωρεί και μας απογοητεύει με τα οικουμενιστικά του έκτροπα ο Σεβ. Κερκύρας. 

Δυστυχώς μας έδωσε “ικανοποιητικά” δείγματα οικουμενιστικής γραφής όλα αυτά τα χρόνια που ποιμαίνει τον Κερκυραϊκό λαό.

Οι συμπροσευχές και οι λιτανείες με τους Παπικούς της Κέρκυρας δίνουν και παίρνουν λες και οι αιρετικοί ανήκουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Σε ένα μόνον δείχνει άτεγκτη στάση ο Σεβ. Κερκύρας.

Στο Ουκρανικό!

Είχε, μάλιστα, τον κυνισμό να ομολογήσει ότι, με την αρνητική του στάση έναντι της Αυτοκεφαλίας της Ουκρανίας, διασφαλίζει τα οικονομικά συμφέροντα της Μητρόπολής του, αλλά και τα οικονομικά συμφέροντα της Κέρκυρας λόγω της προσέλευσης χιλιάδων εύπορων Ρώσσων στην Κέρκυρα, που πηγαίνουν για να προσκυνήσουν το άφθορο λείψανο του Αγίου Σπυρίδωνα.!!!

Όντως! Πολύ πνευματικά τα κριτήρια του Σεβασμιώτατου για το Ουκρανικό.!!! 

Με αυτά τα κριτήρια πρέπει να αξιολογούνται τα εκκλησιαστικά θέματα.!!!

Σκεφθείτε πού καταντήσαμε! Τοποθετούνται οι Ιεράρχες μας για τόσο βασικά θέματα που συγκλονίζουν την Ορθοδοξία, από περάτων έως περάτων, -όπως είναι το Ουκρανικό-, με κριτήριο τα ρούβλια που ειπράττουν.!!!

Ακούσατε, έστω και ένα, από τους Ρωσσολάγνους του Διευθυντήριου της προώθησης Πανορθόδοξου Σχίσματος της Θεσσαλονίκης ή από το χαλιφάτο της ιδεοληψίας των Εξαρχείων, να εκφράσει την απογοήτευση και την αποδοκιμασία του για τις κυνικές και κυριολεκτικά αντιχριστιανικές δηλώσεις του Σεβ. Κερκύρας;

Προφανώς όχι! 

Οι μεν αφοσιώθηκαν ψυχή τε και σώματι και διανοία στην έξοδο από το αδιέξοδο που αισθάνονται ότι βρίσκονται εξαιτίας της Αποτείχισης που έκαναν. 

Και ο "έτερος Καππαδόκης" των Ουκρανομάχων; 

Αυτός ο δυστυxής κατατρύχεται εξαιτίας της ιδεοληψίας και των εμμονών του, εναντίον του Θεσμού του Οικουμενικού Πατριαρχείου.!!!

Όντως! Πολύ πνευματικά κριτήρια για να τοποθετείται κάποιος για τα εκκλησιαστικά θέματα.!!!

Ένα μόνον λόγο προς τον Μητροπολίτη Κερκύρας:

Σεβασμιώτατε! Κρύβουμε το πρόσωπο από ντροπή! Σας παρακαλούμε θερμά και υικά να μην επαναλάβετε οιασδήποτε μορφής οικουμενιστικό έκτροπο στην Μητρόπολή σας. 

No comments:

Post a Comment