Sunday, February 23, 2020

“BAD NEWS” ΚΑΙ “GOOD NEWS” ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ


“BAD NEWS” ΚΑΙ “GOOD NEWS” ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στο αντιοικουμενιστικό ιστολόγιο “Τας Θύρας, τας Θύρας”, το ακόλουθο ρεπορτάζ της “Φαίης”, το οποίο μας γέμισε μεν με θλίψη για τα έκτροπα, αλλά και χαρά και ελπίδα για την αντίδραση στο κακό:

“Στις 25 Ιανουαρίου του 2020 διοργανώθηκε οικουμενιστική συμπροσευχή στον Ορθόδοξο Ναό Cașin (ονομάζεται και Μοναστήρι Cașin) κοντά στην Αψίδα του θριάμβου στο Βουκουρέστι. Εκεί οι εκ των Οικουμενιστές συμπροσευχήθηκαν με εκπροσώπους 6 αιρετικών ομολογιών.

Περίπου 18 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και 2 παιδιών, βρέθηκαν στον Ναό για να διαμαρτυρηθούν. Η ομάδα χωρίστηκε στα δύο. Ορισμένοι στάθηκαν στο πεζοδρόμιο με ιερές εικόνες και πανό, ενώ άλλοι μοίρασαν στους εισερχόμενους φυλλάδια με αντικουμενιστικό περιεχόμενο και την επισήμανση ότι οι συμπροσευχές με τους αιρετικούς απαγορεύονται. Κάποιοι που δεν γνώριζαν τι συνέβαινε μέσα στον Ορθόδοξο Ναό ενημερώθηκαν με αυτόν τον τρόπο για τους Κανόνες της Εκκλησίας.”

Βεβαίως εκφράζουμε βαθύτατη θλίψη και πλήρη απογοήτευση για τα οικουμενιστικά έκτροπα στην οικουμενιστική και εθνοφυλετική Εκκλησία της Ρουμανίας.

Δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι μας ξενίζει το γεγονός επειδή οι οικουμενιστικές ασχημίες δίνουν και παίρνουν στο Πατριαρχείο Ρουμανίας πολλές φορές με την προσωπική συμμετοχή του Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ.

Ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο αιρετικοί, που εκπροσωπούσαν 6 αιρετικές Ομολογίες, συμπροσευχήθηκαν με ορθόδοξους κληρικούς σε ορθόδοξο ναό;

Δυστυχώς ο Οικουμενισμός -και δη ο “λαικός Οικουμενισμός”- εμπεδώνεται, επί καθημερινής βάσεως, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου, με εξαίρεση ΜΟΝΟΝ τις δύο αντιοικουμενιστικές Εκκλησίες της Βουλγαρίας και της Γεωργίας.

Αλλά υπάρχει και η θετική πλευρά του γεγονότος.

Οι παραδοσιακοί Ορθόδοξοι αδελφοί μας στην Ρουμανία δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια. 

Πήγαν και διαμαρτυρήθηκαν -και μάλιστα με χαρακτηριστική ευγένεια και ήθος- για την ασέβεια.

Η στάση τους πρέπει να προβληματίσει όλους μας πολύ σοβαρά. Ιδιαίτερα τώρα που επίκειται η έλευση και πολυήμερη περιοδεία του αιρεσιάρχη του Βατικανού Πάπα Φραγκίσκου σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και ίσως και της Κύπρου.

Είναι αδιανόητο να παρακολουθήσουμε απαθείς τις οικουμενιστικές ασέβειες, που θα γίνουν με την συνοδοιπορία του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πολλών άλλων Μητροπολιτών, με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Είναι σημαντικό να ελέγξουμε, με ιδιαίτερη δριμύτητα, την προγραμματιζόμενη οικουμενιστική ασέβεια με δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. 

Πρέπει να μιμηθούμε τους ορθόδοξους αδελφούς μας της Ρουμανίας που διαμαρτυρήθηκαν με φυλλάδια και πανό και με διάλογο με όσους συμμετείχαν στην συμπροσευχή.

Από όπου θα περάσει ο Πάπας μαζί με τους Οικουμενιστές, που θα συμπορεύονται μαζί του, πρέπει να οργανωθούν μαζικές διαμαρτυρίες για να ταρακουνήσουν τα νερά.

Η συνοδοιπορία του Πάπα στην Ελλάδα (ίσως και στην Κύπρο) με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο θέλει να δώσει το μήνυμα ότι τρεις -τουλάχιστον- Εκκλησιαστικοί ηγέτες κάνουν ποιμαντορική επίσκεψη στην Ελλάδα ίσως και στην Κύπρο.

Επομένως, αλλοίμονον, αν μείνουμε με σταυρωμένα χέρια και τους αφήσουμε να δώσουν την εντύπωση ότι η ένωση της Ορθοδοξίας με τον Παπισμό προχωρεί ακάθεκτη χωρίς σοβαρές αντιστάσεις.

Το αντιλαμβάνονται αυτό οι Ουκρανομάχοι; Ή μήπως θα συνεχίσουν να υποβαθμίζουν τον αντιοικουμενιστικό αγώνα και να διευκολύνουν με την στάση τους τους Οικουμενιστές να περάσουν τα σχέδιά τους χωρίς σοβαρές αντιστάσεις; 

No comments:

Post a Comment