Friday, April 7, 2017

ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟ ΔΕΡΑΣ;


ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟ ΔΕΡΑΣ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Είπε ο Θεοφιλέστατος Χριστουπόλεως Μακάριος κατά την επίσκεψή του στη Μονή Βατοπαιδίου στην πανήγυρι του Ευαγγελισμού:

“Ἐξ ἄλλου ὑπενθυμίζω στήν ἀγάπη σας ὅτι τό 1987 πού ἐπισκέφθηκε τό Ἅγιον Ὄρος Πατριαρχική Ἐξαρχία, ἀποτελουμένη ἀπό τούς Μητροπολίτες Σταυρουπόλεως Μάξιμο, Φιλαδελφείας τότε καί νῦν Οἰκουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαῖο καί Ἐλενουπόλεως τότε καί νῦν Χαλκηδόνος Ἀθανάσιο, ὁ Πατριάρχης ἦταν τότε ὁ ἰθύνων νοῦς, ὁ ὁποῖος εἰσηγήθηκε τήν μεταφύτευση ὅλων τῶν πατέρων τῆς συνοδείας τοῦ Γέροντος Ἰωσήφ ἀπό τήν Νέα Σκήτη στήν Μονή Βατοπαιδίου γιά τήν ἐπάνδωσή της. Θά μπορούσαμε νά ποῦμε ὅτι ὁ Φιλαδεφλείας τότε Βαρθολομαῖος ἦταν ὁ νυμφαγωγός τῆς σημερινῆς ἀδελφότητος ἡ ὁποία αὐξύθηκε ποιοτικά καί ποσοτικά καί ἀριθμεῖ σήμερα περί τούς 120 μοναχούς.”

Προηγήθηκε η διαβεβαίωση του Σεβ. Μητροπολίτη Μιλήτου Απόστολου που παρεβρέθη στη Μονή για τον ίδιο λόγο και είπε ότι:

“Η υπόθεση της Μονής ήταν η δίωξη της Πολιτείας κατά της Εκκλησίας, σε αντίθεση με το Οικουμενικό Πατριαρχείο το οποίο ουδεμία ποινή επέβαλλε στον Ηγούμενο και την αδελφότητα γνωρίζοντας από την πρώτη στιγμή την αθωώτητα της.”

Ο Θεοφιλέστατος Χριστουπόλεως Μακάριος τέλεσε γονυπετής τρισάγιο στο μνήμα του Ιωσήφ του Βατοπαιδινού. Γιατί γονυπετής; Πρόκειται για Άγιο της Εκκλησίας; Όπως γονάτισε ο Πατριάρχης μπροστά στον τάφο του Αγίου Παίσιου, έτσι τώρα γονάτισε και ο Θεοφιλέστατος Χριστουπόλεως στον τάφο του Ιωσήφ του Βατοπαιδινού.!!!

Ας αντιπαραβάλουμε τι είπαν οι δύο ιεράρχες του Θρόνου στο Βατοπαίδι και τι είπε ο Παναγιώτατος για την αθωότητα της Μονής Βατοπαιδίου στην Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους παρουσία του π. Εφραίμ, που τον έκανε κυριολεκτικά να τρέμει και να ομνύει ενώπιον πάντων πίστη στο Πατριαρχείο.

Ας θυμηθούμε, τώρα, τις οικουμενιστικές δηλώσεις του Σεβ. Λεμεσού που ισχυρίστηκε ότι δεν είναι αλήθεια ότι ο Παναγιώτατος συμπροσεύχεται με τους αιρετικούς και τους αλλόθρησκους. Ας μη λησμονούμε, επίσης, ότι έδωσε εντολή να διαβαστεί στους ναούς της Μητροπόλεως του η Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, η οποία είναι εξαιρετικά πιο απαράδεκτη από το Μήνυμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ας θυμηθούμε, επίσης, τις φοβερές δηλώσεις του π. Εφραίμ στην Κόρινθο και στην Κωνσταντινούπολη για τη Σύνοδο της Κρήτης.

Γονατιστός, λοιπόν, διαβάζει τρισάγιο στον τάφο του Ιωσήφ του Βατοπαιδινού ο Θεοφιλέστατος Χριστουπόλεως. Καμιά ευωδία, Θεοφιλέστατε, αναδύθηκε από τον τάφο; Μήπως γίνατε μάρτυρας κάποιου οράματος του Ιωσήφ του Βατοπαιδινού; Μήπως συλλειτούργησε μαζί σας στην πανήγυρι όπως έκανε στον Κορυδαλλό όταν ο π. Εφραίμ τελούσε τη Θεία Λειτουργία;

Ακόμη δεν καταλαβαίνεις ποιο είναι το χρυσόμαλλο δέρας των Αργοναυτών της Μονής Βατοπαιδίου και της Μητρόπολης Λεμεσού;

No comments:

Post a Comment